ALİ FIRAT YUCAK
Köşe Yazarı
ALİ FIRAT YUCAK
 

KILIÇDAROĞLU'NA İKİNCİ TURU KAZANDIRABİLECEK HAMLE

14 Mayıs 2023 genel seçimleri, muhalefet partilerinin büyük başarısızlığıyla sonuçlandı. İktidar Partisi ise oyları yüklü miktarda düşmesine rağmen, Ak Parti'den giden oyları milletvekili seçiminde Cumhur ittifakı içinde tutmayı başararak, Meclis aritmetiği ile iktidarı elinde tutmayı başardı. Lakin Cumhurbaşkanlığı seçiminde aynı başarı yakalanamayınca, Cumhurbaşkanı Erdoğan yarım puan farkla ilk turda seçilemedi. Kılıçdaroğlu açısından arada bulunan oy farkının normal şartlar altında, hele de Türkiye gibi kutuplaşmış bir toplumda ikinci turda kapanması imkansız. Ama toplum her ne kadar ikiye ayrılmış olsa da, Türk halkı bir konuda fikir birliği içinde; o da sığınmacı sorunu.  Halkın büyük çoğunluğu sığınmacıların bir an önce ülkelerine dönmesini savunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti buna sıcak bakmadıklarını defalarca dile getirdi. Kılıçdaroğlu her ne kadar "sığımacıları göndereceğim" dese de, bunu adeta yarım ağızla söyleyip devamında 'gönüllü' ifadesini kullanmayı ihmal etmedi. Yani Kılıçdaroğlu, sığınmacılar sorununun çözümüne, hiçbir zaman bir Ümit Özdağ netliğinde yaklaşmadı Kılıçdaroğlu ikinci tur startını bugün bir video yayınlayarak verdi. Bu videonun direk girişinde çok sert ve net ifadelerle sığınmacı sorununa değindi. Kılıçdaroğlu seçimi kazanmasının tek yolu olarak bunu görmüş olacak ki, bu konuda net bir adım attı. Şimdi sıra Sinan Oğan ve ona oy vermiş olan yüzde 5'lik seçmenini ikna etmesinde Bu seçimi kazanmanın tek yolu ikinci turu 'Sığınmacılar gitsin mi yoksa kalsın mı?' referandumuna çevirmekti. Kılıçdaroğlu da bu çıkışı ile tam olarak bunu yapmaya başladı. Bakalım Kılıçdaroğlu'ndan turu kazanmak için başka hangi hamleler gelecek.  
Ekleme Tarihi: 17 Mayıs 2023 - Çarşamba

KILIÇDAROĞLU'NA İKİNCİ TURU KAZANDIRABİLECEK HAMLE

14 Mayıs 2023 genel seçimleri, muhalefet partilerinin büyük başarısızlığıyla sonuçlandı. İktidar Partisi ise oyları yüklü miktarda düşmesine rağmen, Ak Parti'den giden oyları milletvekili seçiminde Cumhur ittifakı içinde tutmayı başararak, Meclis aritmetiği ile iktidarı elinde tutmayı başardı.

Lakin Cumhurbaşkanlığı seçiminde aynı başarı yakalanamayınca, Cumhurbaşkanı Erdoğan yarım puan farkla ilk turda seçilemedi.

Kılıçdaroğlu açısından arada bulunan oy farkının normal şartlar altında, hele de Türkiye gibi kutuplaşmış bir toplumda ikinci turda kapanması imkansız. Ama toplum her ne kadar ikiye ayrılmış olsa da, Türk halkı bir konuda fikir birliği içinde; o da sığınmacı sorunu. 

Halkın büyük çoğunluğu sığınmacıların bir an önce ülkelerine dönmesini savunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti buna sıcak bakmadıklarını defalarca dile getirdi. Kılıçdaroğlu her ne kadar "sığımacıları göndereceğim" dese de, bunu adeta yarım ağızla söyleyip devamında 'gönüllü' ifadesini kullanmayı ihmal etmedi.

Yani Kılıçdaroğlu, sığınmacılar sorununun çözümüne, hiçbir zaman bir Ümit Özdağ netliğinde yaklaşmadı

Kılıçdaroğlu ikinci tur startını bugün bir video yayınlayarak verdi. Bu videonun direk girişinde çok sert ve net ifadelerle sığınmacı sorununa değindi. Kılıçdaroğlu seçimi kazanmasının tek yolu olarak bunu görmüş olacak ki, bu konuda net bir adım attı.

Şimdi sıra Sinan Oğan ve ona oy vermiş olan yüzde 5'lik seçmenini ikna etmesinde

Bu seçimi kazanmanın tek yolu ikinci turu 'Sığınmacılar gitsin mi yoksa kalsın mı?' referandumuna çevirmekti.

Kılıçdaroğlu da bu çıkışı ile tam olarak bunu yapmaya başladı.

Bakalım Kılıçdaroğlu'ndan turu kazanmak için başka hangi hamleler gelecek.
 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.