ALİ FIRAT YUCAK
Köşe Yazarı
ALİ FIRAT YUCAK
 

İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİNE TBMM'DEN ÇIKAN ONAYIN BİZE GÖSTERDİKLERİ

İsveç'in NATO üyeliğine TBMM'de AK Parti, CHP ve MHP'in oylarıyla onay çıktı. TBMM'de yapılan bu oylamaya ülkenin en güçlü Muhafazakar, Kemalist ve Milliyetçi partisinin "EVET" verdiğini görüyoruz. Yani iç siyasette yaşanan sert tartışmalara rağmen konu devlet politikasına gelince Türkiye'nin bu en güçlü üç  partisi kolayca uzlaşabiliyor.  Peki bu bize neyi gösteriyor? Bu bize devlet politikalarının halkın ezici çoğunluğu tarafından partisel olarak desteklendiğini gösteriyor. Yani yarın öbür gün muhafazakar bir parti iktidarı kaybedip yerine milliyetçi veya Kemalist bir parti geçse dahi devlet politikalarından çok büyük bir değişiklik beklemememiz gerektiğini gösteriyor. Asıl en önemlisi bu bize Türkiye'de devlet politikalarına muhalif olan seçmen miktarının aslında yüzde 48'den çok çok daha aşağılarda bir rakam olduğunu gösteriyor. Aslında şu anda Türkiye'de en güçlü iktidar dönemlerinden birini yaşıyoruz. Ve sanınlanın aksine bu Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 3 daha fazla oy alıp cumhurbaşkanı seçilseydi de bu durum asla değişmeyecekti. Tabi ki önümüzdeki yerel seçimler iç siyaset açısından oldukça önemli. Yerel seçimler vatandaşların gündelik yaşamlarını en doğrudan etkileyen seçimlerdir. Ama bu yerel seçimlerin sonucunda kim kazanırsa kazansın, Türkiye'nin genel olarak gidişatı hakkında hiç kimse major değişiklikler beklememeli. Hele yerel seçim sonuçlarına erken genel seçim beklemek en hafif tabiri ile abesle iştigal etmek olur
Ekleme Tarihi: 24 Ocak 2024 - Çarşamba

İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİNE TBMM'DEN ÇIKAN ONAYIN BİZE GÖSTERDİKLERİ

İsveç'in NATO üyeliğine TBMM'de AK Parti, CHP ve MHP'in oylarıyla onay çıktı. TBMM'de yapılan bu oylamaya ülkenin en güçlü Muhafazakar, Kemalist ve Milliyetçi partisinin "EVET" verdiğini görüyoruz. Yani iç siyasette yaşanan sert tartışmalara rağmen konu devlet politikasına gelince Türkiye'nin bu en güçlü üç  partisi kolayca uzlaşabiliyor. 

Peki bu bize neyi gösteriyor?
Bu bize devlet politikalarının halkın ezici çoğunluğu tarafından partisel olarak desteklendiğini gösteriyor. Yani yarın öbür gün muhafazakar bir parti iktidarı kaybedip yerine milliyetçi veya Kemalist bir parti geçse dahi devlet politikalarından çok büyük bir değişiklik beklemememiz gerektiğini gösteriyor.

Asıl en önemlisi bu bize Türkiye'de devlet politikalarına muhalif olan seçmen miktarının aslında yüzde 48'den çok çok daha aşağılarda bir rakam olduğunu gösteriyor. Aslında şu anda Türkiye'de en güçlü iktidar dönemlerinden birini yaşıyoruz. Ve sanınlanın aksine bu Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 3 daha fazla oy alıp cumhurbaşkanı seçilseydi de bu durum asla değişmeyecekti.

Tabi ki önümüzdeki yerel seçimler iç siyaset açısından oldukça önemli. Yerel seçimler vatandaşların gündelik yaşamlarını en doğrudan etkileyen seçimlerdir. Ama bu yerel seçimlerin sonucunda kim kazanırsa kazansın, Türkiye'nin genel olarak gidişatı hakkında hiç kimse major değişiklikler beklememeli. Hele yerel seçim sonuçlarına erken genel seçim beklemek en hafif tabiri ile abesle iştigal etmek olur

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.