ALİ FIRAT YUCAK
Köşe Yazarı
ALİ FIRAT YUCAK
 

CHP KOCAELİ RESMEN ALARM VERİYOR!

ORC Araştırma'nın yaptığı anket sonuçlarına göre Kocaeli'de AK Parti yüzde 35,1'lik oranıyla birinci parti çıkarken, CHP yüzde 24,3 ile ikinci ve İYİ Parti ise 21,3 oy oranı ile üçüncü sırada yer aldı. Ve yine bu ankete göre; 2018 seçimlerine oranla AK Parti yüzde 13,2 oy kaybederken, CHP yüzde 4,2; İYİ Parti yüzde 11,0 oranında oylarını artırdı. Şimdi bu sonuçlara bakarak, CHP'nin oylarını artırmasının olumlu olduğu sonucu çıkarılabilir. Fakat bu durumda gözardı edemeyeceğimiz nokta ise İYİ Parti'nin Kocaeli'deki inanılmaz yükselişi. Neredeyse tüm anketler, Cumhur İttifakı'nın Kocaeli'de oy kaybettiğini gösteriyor . Fakat bu kaybedilen oyların büyük çoğunluğunun, Türkiye Cumhuriyeti'nin en köklü ve ana muhalefet partisi olan ve daha önce Kocaeli'de çokca genel ve yerel seçimler kazanmış CHP'nin yerine, daha sadece bir genel seçime katılmış yeni bir parti olan İYİ Parti'ye gitmesi, CHP Kocaeli Milletvekillerinin ve CHP Kocaeli parti teşkilatları yöneticilerinin performansları hakkında soru işaretleri bırakıyor. CHP'nin Kocaeli'de birinci parti olmayı hedeflerken, elindeki ikinciliği İYİ Parti'ye kaptırarak, üçünücü parti konumuna düşecek olması hiç de düşük bir ihtimal değil Peki bu durumun sorumlusu kim? Daha göreve yeni gelmiş sayılan CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı'ya bu konu üzerinden sorumluluk yüklemek pek adil olmaz. Fakat ilimizden üç dönem üst üste milletvekilliği yapmış olan Haydar Akar ve Tahsin Tarhan ile iki dönem milletvekilliğinin ardından İzmit Belediye Başkanı seçilmiş olan Fatma Kaplan Hürriyet var.  Şimdi sayın vekillere ve belediye başkanına şu soruları sormak lazım: -İktidardan partisinden kopan Kocaelili seçmenin büyük çoğunluğu neden hala CHP'yi tercih etmiyor? -Siyaseten CHP'nin çocuğu yaşında bile olamayacak olan İYİ Parti'nin oyu neden CHP'den nerdeyse üç kat daha fazla orandaartıyor? -CHP'nin Kocaeli'de birinci parti olması için sizin daha kaç dönem vekilliğe ve belediye başkanlığına ihtiyacınız var? CHP Kocaeli'nin köklü değişimlere ihtiyacı olduğu gün gibi ortada. Umarım yeni İl Başkanı Harun Yıldızlı yönetiminde vatandaşın aklına ve gönlüne hitap edecek yeni siyasi çalışmalar yaparak yollarına devam ederler. Yoksa şu an gözüken tabloda; CHP'nin Kocaeli'de bırakın birinci parti olmayı, kendilerini üçüncü parti durumunda bulmaları içten bile değil. Tabi ki bu arada İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız, İzmit İlçe Başkanı Pelin Coştur Filiz ve Gebze İlçe Başkanı Burak Uluköylü ile birlikte tüm ilçe başkanlarını ve yöneticilerini de, partilerini bu noktaya taşıdıkları için tebrik etmek lazım.
Ekleme Tarihi: 30 Ağustos 2022 - Salı

CHP KOCAELİ RESMEN ALARM VERİYOR!

ORC Araştırma'nın yaptığı anket sonuçlarına göre Kocaeli'de AK Parti yüzde 35,1'lik oranıyla birinci parti çıkarken, CHP yüzde 24,3 ile ikinci ve İYİ Parti ise 21,3 oy oranı ile üçüncü sırada yer aldı. Ve yine bu ankete göre; 2018 seçimlerine oranla AK Parti yüzde 13,2 oy kaybederken, CHP yüzde 4,2; İYİ Parti yüzde 11,0 oranında oylarını artırdı.

Şimdi bu sonuçlara bakarak, CHP'nin oylarını artırmasının olumlu olduğu sonucu çıkarılabilir. Fakat bu durumda gözardı edemeyeceğimiz nokta ise İYİ Parti'nin Kocaeli'deki inanılmaz yükselişi.

Neredeyse tüm anketler, Cumhur İttifakı'nın Kocaeli'de oy kaybettiğini gösteriyor . Fakat bu kaybedilen oyların büyük çoğunluğunun, Türkiye Cumhuriyeti'nin en köklü ve ana muhalefet partisi olan ve daha önce Kocaeli'de çokca genel ve yerel seçimler kazanmış CHP'nin yerine, daha sadece bir genel seçime katılmış yeni bir parti olan İYİ Parti'ye gitmesi, CHP Kocaeli Milletvekillerinin ve CHP Kocaeli parti teşkilatları yöneticilerinin performansları hakkında soru işaretleri bırakıyor.

CHP'nin Kocaeli'de birinci parti olmayı hedeflerken, elindeki ikinciliği İYİ Parti'ye kaptırarak, üçünücü parti konumuna düşecek olması hiç de düşük bir ihtimal değil

Peki bu durumun sorumlusu kim?
Daha göreve yeni gelmiş sayılan CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı'ya bu konu üzerinden sorumluluk yüklemek pek adil olmaz. Fakat ilimizden üç dönem üst üste milletvekilliği yapmış olan Haydar Akar ve Tahsin Tarhan ile iki dönem milletvekilliğinin ardından İzmit Belediye Başkanı seçilmiş olan Fatma Kaplan Hürriyet var.

 Şimdi sayın vekillere ve belediye başkanına şu soruları sormak lazım:
-İktidardan partisinden kopan Kocaelili seçmenin büyük çoğunluğu neden hala CHP'yi tercih etmiyor?
-Siyaseten CHP'nin çocuğu yaşında bile olamayacak olan İYİ Parti'nin oyu neden CHP'den nerdeyse üç kat daha fazla orandaartıyor?
-CHP'nin Kocaeli'de birinci parti olması için sizin daha kaç dönem vekilliğe ve belediye başkanlığına ihtiyacınız var?

CHP Kocaeli'nin köklü değişimlere ihtiyacı olduğu gün gibi ortada. Umarım yeni İl Başkanı Harun Yıldızlı yönetiminde vatandaşın aklına ve gönlüne hitap edecek yeni siyasi çalışmalar yaparak yollarına devam ederler.

Yoksa şu an gözüken tabloda; CHP'nin Kocaeli'de bırakın birinci parti olmayı, kendilerini üçüncü parti durumunda bulmaları içten bile değil.

Tabi ki bu arada İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız, İzmit İlçe Başkanı Pelin Coştur Filiz ve Gebze İlçe Başkanı Burak Uluköylü ile birlikte tüm ilçe başkanlarını ve yöneticilerini de, partilerini bu noktaya taşıdıkları için tebrik etmek lazım.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.