KOCAELİLİ ESKİ MÜDÜR ERCAN YAMEN'DEN ''ÖĞRENCİ SEÇME / KAMUYA PERSONEL'' UYARISI!

Güncel 06.08.2022 - 08:28, Güncelleme: 06.08.2022 - 10:27
 

KOCAELİLİ ESKİ MÜDÜR ERCAN YAMEN'DEN ''ÖĞRENCİ SEÇME / KAMUYA PERSONEL'' UYARISI!

KOCAELİ HABERİ
Kocaeli İl Kültür ve Turizm eski müdürü Ercan Yamen son yaşanan KPSS sınav skandalı sonrasında ÖSYM Başkanının görevden alınması ve sınav iptali ile ilgili olarak facebook sosyal medya sayfasından yayınladığı yorumunda şu ifadelere yer verdi; ÖĞRENCİ SEÇME / KAMUYA PERSONEL Farklı işlerdir.Değil bir kuruma insana bile fazla yük bindirdiğinizde belini kırarsınız..Zaten tepeden tırnağa çürümüş bir sistemin başına kimi getirirseniz getirin sorunu çözemez.Ne kadar iyi niyetli,çalışkan,temiz olursa olsun.Yapacakları sınırlıdır..Hem yıllardır aşağıda çeteleşmiş kişiler öyle güçlüdürler ki..Çıkar dayanışmasına engel olanı bir şekilde öyle perişan ederler ki.İmaj olusturur,siyasi bağlantılarıyla O'nu koltuğundan eder, yeni gelen öğreninceye kadar zaten atı alan üsküdarı geçmiştir.Tezgâh devam.Fatura pırıl pırıl insanlara..Bu kısır döngüyü görmek çok mu zor. Öte yandan ; Haberin anında dünya medyasında yer bulması Güzel ülkemin Dünya imajı.. Millet olarak bağlarımızın zayıflaması ... Herşey bir yana da... Kamuya hizmet ,kamudaki sorunları görebilecek,çözüm önerileri getirecek,kendini sürekli yenileyecek kişiyi seçerken yapılan kayırmacılık öyle ki sorular aynen tekrar edilyor..Biliniyor ki bir rakam,bir virgül değişse yapamayacak..Durum bu..Şimdi bu adamı Kamuya aldınız diyelim..Olacak şudur : Adam oraya çöreklenecek..Vergilerinden maaş aldığı vatandaşa patronluk taslayacak.İşi yokuşa sürecek..Yeniden öğrenme, kendini geliştirme kapasitesi olmadığı için kurum için bir sorun..Sayın memur başından hile ile girdiği için yararlı olmak,işe yaramak gibi bir niyeti zaten yoktur.Birazda dokunulmaz olması gerekir.Bunun için siyaseten güçlü olması gerek..Güç kimdeyse onun sözümona yılmaz savunucusu olacak ki birileri bir şey derse bölgenin milletvekiline,İl başkanına filan telefon ettirecektir.Kasıla kasıla,dolaşan bu sözde kamu görevlisi 30 yılını her gelen güce göre pozisyon alarak sürdürüp kendisine benzettiği çocuklarını da benzer şekilde yerleştirdikten sonra hayatı boyunca hiç bir işe yaramadan tası tarağı toplayıp gidecektir. Olayın birde bu yönünü görün istedim.. Bu konuda bir kaç yazı daha yazacağım.Sevgilerimle..
KOCAELİ HABERİ

Kocaeli İl Kültür ve Turizm eski müdürü Ercan Yamen son yaşanan KPSS sınav skandalı sonrasında ÖSYM Başkanının görevden alınması ve sınav iptali ile ilgili olarak facebook sosyal medya sayfasından yayınladığı yorumunda şu ifadelere yer verdi;

ÖĞRENCİ SEÇME / KAMUYA PERSONEL
Farklı işlerdir.Değil bir kuruma insana bile fazla yük bindirdiğinizde belini kırarsınız..Zaten tepeden tırnağa çürümüş bir sistemin başına kimi getirirseniz getirin sorunu çözemez.Ne kadar iyi niyetli,çalışkan,temiz olursa olsun.Yapacakları sınırlıdır..Hem yıllardır aşağıda çeteleşmiş kişiler öyle güçlüdürler ki..Çıkar dayanışmasına engel olanı bir şekilde öyle perişan ederler ki.İmaj olusturur,siyasi bağlantılarıyla O'nu koltuğundan eder, yeni gelen öğreninceye kadar zaten atı alan üsküdarı geçmiştir.Tezgâh devam.Fatura pırıl pırıl insanlara..Bu kısır döngüyü görmek çok mu zor.

Öte yandan ;
Haberin anında dünya medyasında yer bulması
Güzel ülkemin Dünya imajı..
Millet olarak bağlarımızın zayıflaması ...

Herşey bir yana da... Kamuya hizmet ,kamudaki sorunları görebilecek,çözüm önerileri getirecek,kendini sürekli yenileyecek kişiyi seçerken yapılan kayırmacılık öyle ki sorular aynen tekrar edilyor..Biliniyor ki bir rakam,bir virgül değişse yapamayacak..Durum bu..Şimdi bu adamı Kamuya aldınız diyelim..Olacak şudur : Adam oraya çöreklenecek..Vergilerinden maaş aldığı vatandaşa patronluk taslayacak.İşi yokuşa sürecek..Yeniden öğrenme, kendini geliştirme kapasitesi olmadığı için kurum için bir sorun..Sayın memur başından hile ile girdiği için yararlı olmak,işe yaramak gibi bir niyeti zaten yoktur.Birazda dokunulmaz olması gerekir.Bunun için siyaseten güçlü olması gerek..Güç kimdeyse onun sözümona yılmaz savunucusu olacak ki birileri bir şey derse bölgenin milletvekiline,İl başkanına filan telefon ettirecektir.Kasıla kasıla,dolaşan bu sözde kamu görevlisi 30 yılını her gelen güce göre pozisyon alarak sürdürüp kendisine benzettiği çocuklarını da benzer şekilde yerleştirdikten sonra hayatı boyunca hiç bir işe yaramadan tası tarağı toplayıp gidecektir.
Olayın birde bu yönünü görün istedim..
Bu konuda bir kaç yazı daha yazacağım.Sevgilerimle..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.