2. el araç satışı için flaş bir karar çıktı

Güncel 21.07.2023 - 10:50, Güncelleme: 21.07.2023 - 10:50
 

2. el araç satışı için flaş bir karar çıktı

KOCAELİ HABERİ
Ticaret Bakanlığı'ndan ikinci el motorlu kara taşıtlarının piyasada fahiş fiyata satılmasına ilişkin yeni karar geldi. Karara göre online sitelerde sıfır araç üstünden satış yasağı başladı. Ticaret Bakanlığı, "İkinci el motorlu taşıtların, tavsiye edilen güncel satış fiyatının üzerinde bir fiyattan ilan yoluyla pazarlanması 1 Ocak 2024 tarihine kadar yasaklanmıştır" açıklamasında bulundu. Bakanlığı'ın ikinci el motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte yaptığı değişiklik sonrasında ikinci el motorlu kara taşıtlarının, üretici veya distribütör tarafından tavsiye edilen güncel satış fiyatının üzerinde bir fiyattan ilan yoluyla pazarlanmasını 1 Ocak 2024 tarihine kadar yasakladı. Bakanlığı'ın açıklamasına göre ilan platformları üzerinden yayımlanan ve bu düzenlemeye aykırılık teşkil eden bireysel ve ticari olmak üzere toplam ilan sayısının 20 binin üzerinde olduğu tespit edildi. Bakanlık son inceleme sonucunda, düzenlemeye aykırılık teşkil edebilecek toplam ilan sayısının 5 binin altına düştüğünü açıkladı.
KOCAELİ HABERİ

Ticaret Bakanlığı'ndan ikinci el motorlu kara taşıtlarının piyasada fahiş fiyata satılmasına ilişkin yeni karar geldi. Karara göre online sitelerde sıfır araç üstünden satış yasağı başladı. Ticaret Bakanlığı, "İkinci el motorlu taşıtların, tavsiye edilen güncel satış fiyatının üzerinde bir fiyattan ilan yoluyla pazarlanması 1 Ocak 2024 tarihine kadar yasaklanmıştır" açıklamasında bulundu.

Bakanlığı'ın ikinci el motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte yaptığı değişiklik sonrasında ikinci el motorlu kara taşıtlarının, üretici veya distribütör tarafından tavsiye edilen güncel satış fiyatının üzerinde bir fiyattan ilan yoluyla pazarlanmasını 1 Ocak 2024 tarihine kadar yasakladı.

Bakanlığı'ın açıklamasına göre ilan platformları üzerinden yayımlanan ve bu düzenlemeye aykırılık teşkil eden bireysel ve ticari olmak üzere toplam ilan sayısının 20 binin üzerinde olduğu tespit edildi. Bakanlık son inceleme sonucunda, düzenlemeye aykırılık teşkil edebilecek toplam ilan sayısının 5 binin altına düştüğünü açıkladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.