COVID-19 aşısı uygulama esasları belirlendi

07.01.2021 - 14:42, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

COVID-19 aşısı uygulama esasları belirlendi

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünce "Hastanelerde Aşı Uygulama Odası Oluşturulması Hakkında" resmi yazı, 81 İl Sağlık müdürlüğüne gönderildi. COVID-19 salgını sürecinde kamu, özel ve üniversitelere ait tüm hastaneler bünyesinde aşı yapılması için "Aşı Uygulama Odası" belirleneceği, aşı uygulaması yapılacak vatandaşların hastanelere randevu alarak geleceği bildirildi. Hastanelerde "Aşı Uygulama Odası" belirlenecek Resmi yazının ekinde, "Hastanelerde COVID-19 aşı uygulamalarıyla ilgili tedbirler ve uygulama esasları" yer aldı. Buna göre, alınacak tedbirler kapsamında, kamu, özel ve üniversitelere ait tüm hastaneler bünyesinde aşı yapılması için "Aşı Uygulama Odası" belirlenecek. Aşı uygulama odası, poliklinik oda standartlarını karşılayacak. Aşı uygulaması nasıl olacak? Aşı uygulama odasına her defasında sadece bir aşılanacak kişi alınacak. Aşı uygulama esnasında aşılamayla ilgili gerekli kayıtlar tutulacak. Aşı için gelen kişinin kimlik bilgileri ve randevusu kontrol edilecek. Aşıyı uygulayacak sağlık çalışanı kimlik bilgileri ve kişi için ayrılan aşıyla eşleşmesini sağlayacak. Kişi için ayrılmış aşı açılarak kişiye aşı uygulaması yapılacak. Günlük aşı uygulaması sonunda aşı flakonları tıbbi atığa gönderilecek.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünce "Hastanelerde Aşı Uygulama Odası Oluşturulması Hakkında" resmi yazı, 81 İl Sağlık müdürlüğüne gönderildi.

COVID-19 salgını sürecinde kamu, özel ve üniversitelere ait tüm hastaneler bünyesinde aşı yapılması için "Aşı Uygulama Odası" belirleneceği, aşı uygulaması yapılacak vatandaşların hastanelere randevu alarak geleceği bildirildi.

Hastanelerde "Aşı Uygulama Odası" belirlenecek
Resmi yazının ekinde, "Hastanelerde COVID-19 aşı uygulamalarıyla ilgili tedbirler ve uygulama esasları" yer aldı. Buna göre, alınacak tedbirler kapsamında, kamu, özel ve üniversitelere ait tüm hastaneler bünyesinde aşı yapılması için "Aşı Uygulama Odası" belirlenecek. Aşı uygulama odası, poliklinik oda standartlarını karşılayacak.

Aşı uygulaması nasıl olacak?
Aşı uygulama odasına her defasında sadece bir aşılanacak kişi alınacak. Aşı uygulama esnasında aşılamayla ilgili gerekli kayıtlar tutulacak. Aşı için gelen kişinin kimlik bilgileri ve randevusu kontrol edilecek. Aşıyı uygulayacak sağlık çalışanı kimlik bilgileri ve kişi için ayrılan aşıyla eşleşmesini sağlayacak. Kişi için ayrılmış aşı açılarak kişiye aşı uygulaması yapılacak. Günlük aşı uygulaması sonunda aşı flakonları tıbbi atığa gönderilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.