GEBZE AK PARTİLİ AV. RESUL TAT TERCİHİNİ YAPTI

20.05.2020 - 09:21, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

GEBZE AK PARTİLİ AV. RESUL TAT TERCİHİNİ YAPTI

KH/CENGİZYUCAK Ankara Barosunun, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın eşcinsellerle ilgili olarak kullandığı ifadeler sonrası yaptığı açıklama sonrasında Ak Partinin  Barolar Birliği kanununda yapmak istediği değişikliğe Ak Parti Gebze Belediyesi eski meclis üyesi Av. Resul Tat'da facebook sosyal medya sayfasaından 80 İl Barosunun hazırladığı ortak açıklamayı paylaşarak karşı çıktı. Ak Parti Gebze camiasının tanınmış isimlerinden birisi olan Av. Resul Tat'ın bu tavrı kulislerde "Resul bey siyaseti ile mesleği arasındaki önceliği mesleğinden yana kullandı" şeklinde yorumlandı.. İŞTE O PAYLAŞIM Refleksel yasalardan fayda beklemek beyhude çabadır . Bu tarz girişimlerin onarılmaz tahribatlar verdiği , köklü kurumları işlevsizleştirdiği aşikardır. TBMM öncelikli gündeminin , başkanlık sistemini işleyişini işlevli hale getirecek seçim kanunu ve siyasi partiler kanununda değişiklik yapılması olmalıdır. BASINA ve KAMUOYUNA Ülkemiz aylardır Corona virüsü salgınıyla, ekonomik ve toplumsal ve siyasi sorunlarla mücadele etmektedir. Özelde ise Avukat meslektaşlarımızın yaşadığı sorunlar tahammül edilmez boyutlara ulaşmıştır. Ülkemizin ve mesleğimizin önceliği bu sorunların çözümüne çaba sarfetmektir. Bu nedenle Avukatlık Kanununda Barolar ve seçim sistemlerine yönelik değişiklik girişimlerini doğru bulmuyor ; bu girişimlerin durdurularak, geri çekilmesini, Ülkemizin acil ve ivedi gündeminin çözümüne dönülmesini talep ediyoruz. İleride, Avukatlarımızın ve Barolarımızın ihtiyacı ve beklentisi olan, baştan sona yepyeni bir Avukatlık Kanunu hazırlanması aşamasında asıl muhatap, Barolar ve TBB olmalıdır. Türkiye Barolar Birliği nezdinde, 80 Baronun, uzmanlar ve akademisyenlerin katılımıyla bir komisyon oluşturulmalı, bu komisyonca hazırlanacak tasarı, kamuoyu ve ilgililerle paylaşılmalıdır. Doğru, adil ve hukuki olan hareket tarzı bu olmalıdır. Kamuoyuna duyururuz.. Saygılarımızla

KH/CENGİZYUCAK Ankara Barosunun, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın eşcinsellerle ilgili olarak kullandığı ifadeler sonrası yaptığı açıklama sonrasında Ak Partinin  Barolar Birliği kanununda yapmak istediği değişikliğe Ak Parti Gebze Belediyesi eski meclis üyesi Av. Resul Tat'da facebook sosyal medya sayfasaından 80 İl Barosunun hazırladığı ortak açıklamayı paylaşarak karşı çıktı.

Ak Parti Gebze camiasının tanınmış isimlerinden birisi olan Av. Resul Tat'ın bu tavrı kulislerde "Resul bey siyaseti ile mesleği arasındaki önceliği mesleğinden yana kullandı" şeklinde yorumlandı..

İŞTE O PAYLAŞIM

Refleksel yasalardan fayda beklemek beyhude çabadır . Bu tarz girişimlerin onarılmaz tahribatlar verdiği , köklü kurumları işlevsizleştirdiği aşikardır. TBMM öncelikli gündeminin , başkanlık sistemini işleyişini işlevli hale getirecek seçim kanunu ve siyasi partiler kanununda değişiklik yapılması olmalıdır.

BASINA ve KAMUOYUNA

Ülkemiz aylardır Corona virüsü salgınıyla, ekonomik ve toplumsal ve siyasi sorunlarla mücadele etmektedir. Özelde ise Avukat meslektaşlarımızın yaşadığı sorunlar tahammül edilmez boyutlara ulaşmıştır. Ülkemizin ve mesleğimizin önceliği bu sorunların çözümüne çaba sarfetmektir. Bu nedenle Avukatlık Kanununda Barolar ve seçim sistemlerine yönelik değişiklik girişimlerini doğru bulmuyor ; bu girişimlerin durdurularak, geri çekilmesini, Ülkemizin acil ve ivedi gündeminin çözümüne dönülmesini talep ediyoruz.

İleride, Avukatlarımızın ve Barolarımızın ihtiyacı ve beklentisi olan, baştan sona yepyeni bir Avukatlık Kanunu hazırlanması aşamasında asıl muhatap, Barolar ve TBB olmalıdır.

Türkiye Barolar Birliği nezdinde, 80 Baronun, uzmanlar ve akademisyenlerin katılımıyla bir komisyon oluşturulmalı, bu komisyonca hazırlanacak tasarı, kamuoyu ve ilgililerle paylaşılmalıdır. Doğru, adil ve hukuki olan hareket tarzı bu olmalıdır.

Kamuoyuna duyururuz..

Saygılarımızla

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.