Yaz havası ne zaman geliyor?

Güncel 12.05.2024 - 15:09, Güncelleme: 12.05.2024 - 15:09
 

Yaz havası ne zaman geliyor?

KOCAELİ HABERİ
Mayıs ayının ortasına geldiğimiz bu hafta da yağışlı ve serin havanın etkisini sürdürmesi bekleniyor. Batıda yağışlar yerini güneşe bıraksa da sıcaklıklarda önemli bir değişiklik yok. Yağışlı ve serin devam eden Mayıs ayında bu hafta da sıcaklıklar mevsim normallerinin altında olacak. Yağışlar ise ara vermiyor.   Haftalık hava tahmini raporunu paylaşan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 13 Mayıs Pazartesi günü 16 il için sarı kodlu uyarı yaptı. Sağanak yağış uyarısı yapan Meteoroloji, ani sel ve su baskınları ile yıldırım düşmesine karşı önlem alınmasını istedi.  13 Mayıs Pazartesi günü ülke genelinde sağanak geçişlerinin etkisini sürdürmesi beklenirken sıcaklıklarda önemli bir değişiklik yok. Yağışların Akdeniz, Güneydoğu ve Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'de yoğun olması beklenirken Ege kıyılarında sıcaklık artıyor. 14 Mayıs Salı günü batıda yağışlar yerini güneşli havaya bırakırken iç ve doğu bölgeler ile Karadeniz'de yağışlar etkili olmaya devam edecek. Sıcaklıklar ise  ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyredecek.  15 Mayıs Çarşamba günü yağışlar doğuya kaymaya devam ederken İç Anadolu, Akdeniz, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yer yer sağanak yağış geçişleri olmaya devam edecek.  Haftanın ikinci yarısına başlanırken Ege, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da hava sıcaklığında kısmi bir artış var.  16 Mayıs Perşembe de sıcaklıklarda ülke genelinde 1-2 derece artış görünse de mevsim normallerinin altında devam edecek. Sağanak yağış geçişleri de Ege ve Marmara dışında etkili olmaya devam edecek.  Haftanın son günü 17 Mayıs Cuma günü ise yağışlar Marmara'ya doğru uzanırken İç Anadolu ve Batı Karadeniz güneşli havaya kavuşuyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da sağanak geçişleri devam edecek. Sıcaklıklarda ise kısmi artış bekleniyor. YAZ NE ZAMAN GELECEK? İlk yarısı mevsim normallerinin altında ve sağanak yağışla geçen Mayıs ayının ikinci yarısında ise sıcaklıkların artması ve yağışların azalması bekleniyor. Mayıs'ın son haftası ise yaz havası ülke genelinde yüzünü gösterebilir.
KOCAELİ HABERİ

Mayıs ayının ortasına geldiğimiz bu hafta da yağışlı ve serin havanın etkisini sürdürmesi bekleniyor. Batıda yağışlar yerini güneşe bıraksa da sıcaklıklarda önemli bir değişiklik yok.

Yağışlı ve serin devam eden Mayıs ayında bu hafta da sıcaklıklar mevsim normallerinin altında olacak. Yağışlar ise ara vermiyor.  

Haftalık hava tahmini raporunu paylaşan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 13 Mayıs Pazartesi günü 16 il için sarı kodlu uyarı yaptı. Sağanak yağış uyarısı yapan Meteoroloji, ani sel ve su baskınları ile yıldırım düşmesine karşı önlem alınmasını istedi. 

13 Mayıs Pazartesi günü ülke genelinde sağanak geçişlerinin etkisini sürdürmesi beklenirken sıcaklıklarda önemli bir değişiklik yok. Yağışların Akdeniz, Güneydoğu ve Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'de yoğun olması beklenirken Ege kıyılarında sıcaklık artıyor.

14 Mayıs Salı günü batıda yağışlar yerini güneşli havaya bırakırken iç ve doğu bölgeler ile Karadeniz'de yağışlar etkili olmaya devam edecek. Sıcaklıklar ise  ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyredecek. 

15 Mayıs Çarşamba günü yağışlar doğuya kaymaya devam ederken İç Anadolu, Akdeniz, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yer yer sağanak yağış geçişleri olmaya devam edecek. 

Haftanın ikinci yarısına başlanırken Ege, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da hava sıcaklığında kısmi bir artış var. 

16 Mayıs Perşembe de sıcaklıklarda ülke genelinde 1-2 derece artış görünse de mevsim normallerinin altında devam edecek. Sağanak yağış geçişleri de Ege ve Marmara dışında etkili olmaya devam edecek. 

Haftanın son günü 17 Mayıs Cuma günü ise yağışlar Marmara'ya doğru uzanırken İç Anadolu ve Batı Karadeniz güneşli havaya kavuşuyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da sağanak geçişleri devam edecek. Sıcaklıklarda ise kısmi artış bekleniyor.

YAZ NE ZAMAN GELECEK?
İlk yarısı mevsim normallerinin altında ve sağanak yağışla geçen Mayıs ayının ikinci yarısında ise sıcaklıkların artması ve yağışların azalması bekleniyor. Mayıs'ın son haftası ise yaz havası ülke genelinde yüzünü gösterebilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.