DARICA FARABİ HASTANESİNE ÖNKOLOJİ SERVİSİ KURULUYOR

Sağlık 30.12.2023 - 17:08, Güncelleme: 30.12.2023 - 17:08
 

DARICA FARABİ HASTANESİNE ÖNKOLOJİ SERVİSİ KURULUYOR

KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak
Gebze bölgesinden İzmit ve İstanbul'da ki hastanelere giderek kanser tedavisi gören hastalar ve hasta yakınlarını rahatlatacak haber nihayet geldi.  Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 120 yataklı Onkoloji servisi kuruluyor.. Darıca Farabi Hastanesinin Acil tarafındaki helikopter pistinin de yer aldığı boş alana, 37 bin 500 metrekarelik kapalı bir alana sahip olacak şekilde inşa edilecek olan Önkoloji servisinde, kanser hastalarının yatılı tedavisi için 120 yatağın yanısıra ayrıca 20 yoğun bakım ünitesinin yer alacağı odalar olacak. Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğünün, Sağlık Bakanlığı ile protokolünü tamamladığı Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji servisinin projelendirme safhasının 6 ay süreceği ve projenin onaylanması ile birlikte inşası için hemen ihaleye çıkartılacağı öğrenildi.. Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne Onkoloji servisinin de kurulacak olması ile birlikte sadece “Yanık Ünitesi”nin eksik kaldığı ve bu eksikliğinde  Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğü, Darıca Belediyesi ve Gebze Bölgesindeki OSB’ler ve sanayi kuruluşlarının işbirliği ile kısa sürede tamamlanması bekleniyor..   
KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak

Gebze bölgesinden İzmit ve İstanbul'da ki hastanelere giderek kanser tedavisi gören hastalar ve hasta yakınlarını rahatlatacak haber nihayet geldi.  Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 120 yataklı Onkoloji servisi kuruluyor..

Darıca Farabi Hastanesinin Acil tarafındaki helikopter pistinin de yer aldığı boş alana, 37 bin 500 metrekarelik kapalı bir alana sahip olacak şekilde inşa edilecek olan Önkoloji servisinde, kanser hastalarının yatılı tedavisi için 120 yatağın yanısıra ayrıca 20 yoğun bakım ünitesinin yer alacağı odalar olacak.

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğünün, Sağlık Bakanlığı ile protokolünü tamamladığı Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji servisinin projelendirme safhasının 6 ay süreceği ve projenin onaylanması ile birlikte inşası için hemen ihaleye çıkartılacağı öğrenildi..

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne Onkoloji servisinin de kurulacak olması ile birlikte sadece “Yanık Ünitesi”nin eksik kaldığı ve bu eksikliğinde  Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğü, Darıca Belediyesi ve Gebze Bölgesindeki OSB’ler ve sanayi kuruluşlarının işbirliği ile kısa sürede tamamlanması bekleniyor..   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.