ABD ''BU SON YARDIMIMIZ'' DEDİ

Dünya 28.12.2023 - 02:56, Güncelleme: 28.12.2023 - 02:56
 

ABD ''BU SON YARDIMIMIZ'' DEDİ

KOCAELİ HABERİ
ABD Dışişleri Bakanlığı dün 250 milyon dolarlık Ukrayna askeri yardım paketini duyurdu; bu paket, Biden yönetiminin finansman taleplerini Kongre onaylayana kadar ABD'nin Ukrayna'ya sağlayacağı son paket oldu. Dışişleri Bakanı Antony Blinken yaptığı açıklamada, "Bu paket, Ukrayna'ya daha önce yönlendirilen kesintiler kapsamında 250 milyon dolara kadar silah ve teçhizat sağlıyor" dedi.  Dünkü pakette sağlanan yetenekler arasında hava savunma mühimmatları, diğer hava savunma sistemi bileşenleri, yüksek hareket kabiliyetine sahip topçu roket sistemleri için ek mühimmat, 155 mm ve 105 mm topçu mühimmatı, zırh karşıtı mühimmat ve 15 milyonun üzerinde mühimmat yer alıyor. Geçtiğimiz hafta Biden yönetimi, bu yıl açıklayacak bir Ukrayna güvenlik paketinin daha olduğunu , ancak bunun ABD'nin yasa koyucuların onayı olmadan sağlayabileceği son paket olacağını söyledi. Savunma Bakanlığı denetçisi Mike McCord, Kongre'ye yazdığı bir mektupta şunları söyledi: "Bu fonlar zorunlu kılındığında, Bakanlık Ukrayna'ya güvenlik yardımı için elimizdeki fonları tüketmiş olacak." Bu paket, ABD'nin Kongre'den ek fon almadan Ukrayna'ya silah sağlama yeteneğinin sınırını işaret ediyor. Biden yönetimi Kongre'den Ukrayna'ya 60 milyar doların üzerinde yardım içeren ek bir paket istedi. Ancak müzakereciler, Cumhuriyetçilerin herhangi bir anlaşmanın parçası olarak talep ettiği temel talepler olan sınır güvenliği ve göç politikası konusunda uzlaşma bulmaya çalışırken mevzuat şu anda durmuş durumda. Yönetim, Ukrayna'ya yardım sağlama yeteneğinin hızla azaldığı konusunda defalarca uyardı ve bu durum Pentagon'u elinde kalan azıcık parayı daha küçük yardım paketlerine ayırmaya zorladı. Blinken, "Kongrenin, Ukrayna'nın kendisini savunmasına ve geleceğini güvence altına almasına yardımcı olarak ulusal güvenlik çıkarlarımızı ilerletmek için mümkün olan en kısa sürede hızlı hareket etmesi zorunludur." dedi. Bu ayın başlarında ABD, yönetimin geçmişte gönderebildiği çok daha büyük yardım paketleriyle karşılaştırıldığında nispeten küçük olan 200 milyon dolar ve 175 milyon dolar değerinde güvenlik paketleri açıkladı. ABD, Rusya'nın işgalinin başladığı Şubat 2022'den bu yana Ukrayna'ya 46 milyar dolardan fazla askeri yardım gönderdi. Çarşamba günü açıklanan bu yardım paketi, doğrudan ABD stoklarından alınan ve hızlı bir şekilde Ukrayna'ya gönderilebilen Başkanlık Çekilme Otoritesi kapsamına giriyor. ABD, Savunma Bakanlığı'nın Kiev'e silah satın alması için silah üreticileriyle sözleşme yapmasına olanak tanıyan diğer önemli yardım biçimi olan Ukrayna Güvenlik Yardımı Girişimi'ni zaten tüketti. Daha fazla CNN haberi ve bülteni için CNN.com'da
KOCAELİ HABERİ

ABD Dışişleri Bakanlığı dün 250 milyon dolarlık Ukrayna askeri yardım paketini duyurdu; bu paket, Biden yönetiminin finansman taleplerini Kongre onaylayana kadar ABD'nin Ukrayna'ya sağlayacağı son paket oldu.

Dışişleri Bakanı Antony Blinken yaptığı açıklamada, "Bu paket, Ukrayna'ya daha önce yönlendirilen kesintiler kapsamında 250 milyon dolara kadar silah ve teçhizat sağlıyor" dedi. 

Dünkü pakette sağlanan yetenekler arasında hava savunma mühimmatları, diğer hava savunma sistemi bileşenleri, yüksek hareket kabiliyetine sahip topçu roket sistemleri için ek mühimmat, 155 mm ve 105 mm topçu mühimmatı, zırh karşıtı mühimmat ve 15 milyonun üzerinde mühimmat yer alıyor.

Geçtiğimiz hafta Biden yönetimi, bu yıl açıklayacak bir Ukrayna güvenlik paketinin daha olduğunu , ancak bunun ABD'nin yasa koyucuların onayı olmadan sağlayabileceği son paket olacağını söyledi. Savunma Bakanlığı denetçisi Mike McCord, Kongre'ye yazdığı bir mektupta şunları söyledi: "Bu fonlar zorunlu kılındığında, Bakanlık Ukrayna'ya güvenlik yardımı için elimizdeki fonları tüketmiş olacak."

Bu paket, ABD'nin Kongre'den ek fon almadan Ukrayna'ya silah sağlama yeteneğinin sınırını işaret ediyor. Biden yönetimi Kongre'den Ukrayna'ya 60 milyar doların üzerinde yardım içeren ek bir paket istedi. Ancak müzakereciler, Cumhuriyetçilerin herhangi bir anlaşmanın parçası olarak talep ettiği temel talepler olan sınır güvenliği ve göç politikası konusunda uzlaşma bulmaya çalışırken mevzuat şu anda durmuş durumda.

Yönetim, Ukrayna'ya yardım sağlama yeteneğinin hızla azaldığı konusunda defalarca uyardı ve bu durum Pentagon'u elinde kalan azıcık parayı daha küçük yardım paketlerine ayırmaya zorladı.

Blinken, "Kongrenin, Ukrayna'nın kendisini savunmasına ve geleceğini güvence altına almasına yardımcı olarak ulusal güvenlik çıkarlarımızı ilerletmek için mümkün olan en kısa sürede hızlı hareket etmesi zorunludur." dedi.

Bu ayın başlarında ABD, yönetimin geçmişte gönderebildiği çok daha büyük yardım paketleriyle karşılaştırıldığında nispeten küçük olan 200 milyon dolar ve 175 milyon dolar değerinde güvenlik paketleri açıkladı. ABD, Rusya'nın işgalinin başladığı Şubat 2022'den bu yana Ukrayna'ya 46 milyar dolardan fazla askeri yardım gönderdi.

Çarşamba günü açıklanan bu yardım paketi, doğrudan ABD stoklarından alınan ve hızlı bir şekilde Ukrayna'ya gönderilebilen Başkanlık Çekilme Otoritesi kapsamına giriyor. ABD, Savunma Bakanlığı'nın Kiev'e silah satın alması için silah üreticileriyle sözleşme yapmasına olanak tanıyan diğer önemli yardım biçimi olan Ukrayna Güvenlik Yardımı Girişimi'ni zaten tüketti.

Daha fazla CNN haberi ve bülteni için CNN.com'da

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.