UKRAYNA'DA OKULA BOMBALI SALDIRI

Dünya 08.05.2022 - 12:09, Güncelleme: 08.05.2022 - 12:09
 

UKRAYNA'DA OKULA BOMBALI SALDIRI

KOCAELİ HABERİ
Ukrayna'nın Luhansk Bölge Valisi Serhiy Gaidai, Bilohorivka köyündeki bir okulun Rus güçleri tarafından bombalandığını ifade ederek, "Yaklaşık 60 kişinin öldüğünü düşünüyoruz. Toplam kaç kişinin öldüğü enkaz tamamen kaldırınca resmi olarak açıklanacak" dedi. Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki Luhansk bölgesinin Bilohorivka köyünde bir okulu bombaladığı ve iki kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik 24 Şubat'ta başlattığı saldırılar devam ederken, Luhansk Valisi Gaidai, Rus güçlerinin yaklaşık 90 kişinin bulunduğu okulu bombaladığını söyledi. "60 KİŞİNİN HAYATINI KAYBETME RİSKİ YÜKSEK" Telegram hesabından açıklama yapan Gaidai, "Saldırının ardından okulda çıkan yangın yaklaşık dört saat sonra söndürüldü. Enkazda arama kurtarma çalışmaları devam ederken maalesef iki kişinin cansız bedenine ulaştık. 30 kişi enkazdan kurtarılırdı, 7'si de yaralı olarak tedavi altına alındı." dedi. Gaidai, 60 kişinin halen enkaz altında olduğunu ve bu kişilerin hayatını kaybetme olasılığının yüksek olduğunu söyledi. Reuters saldırıyı henüz doğrulayamadığını aktardı. Ukrayna ve Batı, Rusya'yı sivilleri hedef aldığı ve savaş suçu işlediği yönünde suçlarken, Moskova iddiaları reddediyor.
KOCAELİ HABERİ

Ukrayna'nın Luhansk Bölge Valisi Serhiy Gaidai, Bilohorivka köyündeki bir okulun Rus güçleri tarafından bombalandığını ifade ederek, "Yaklaşık 60 kişinin öldüğünü düşünüyoruz. Toplam kaç kişinin öldüğü enkaz tamamen kaldırınca resmi olarak açıklanacak" dedi.

Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki Luhansk bölgesinin Bilohorivka köyünde bir okulu bombaladığı ve iki kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik 24 Şubat'ta başlattığı saldırılar devam ederken, Luhansk Valisi Gaidai, Rus güçlerinin yaklaşık 90 kişinin bulunduğu okulu bombaladığını söyledi.

"60 KİŞİNİN HAYATINI KAYBETME RİSKİ YÜKSEK"

Telegram hesabından açıklama yapan Gaidai, "Saldırının ardından okulda çıkan yangın yaklaşık dört saat sonra söndürüldü. Enkazda arama kurtarma çalışmaları devam ederken maalesef iki kişinin cansız bedenine ulaştık. 30 kişi enkazdan kurtarılırdı, 7'si de yaralı olarak tedavi altına alındı." dedi.

Gaidai, 60 kişinin halen enkaz altında olduğunu ve bu kişilerin hayatını kaybetme olasılığının yüksek olduğunu söyledi.

Reuters saldırıyı henüz doğrulayamadığını aktardı.

Ukrayna ve Batı, Rusya'yı sivilleri hedef aldığı ve savaş suçu işlediği yönünde suçlarken, Moskova iddiaları reddediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.