Naci Görür Çanakkale depreminden sonra uyardı!

Güncel 28.02.2024 - 08:57, Güncelleme: 28.02.2024 - 08:57
 

Naci Görür Çanakkale depreminden sonra uyardı!

KOCAELİ HABERİ
Naci Görür'den 'Çanakkale' uyarısı: Stres birikiminin belirtileri 6 Şubat, Maraş merkezli 11 ilde yıkıma neden olan depremlerinin üzerinden bir yıl geçti ama Türkiye'nin hemen her yeri irili ufaklı depremler yaşamaya devam ediyor. Çanakkale'de gündüz saatlerinde meydana gelen 4.6 büyüklüğündeki depremi, akşam saatlerinde 3.8'lik yeni bir sarsıntı takip etti. Prof. Dr. Naci Görür, depremlerin ardından sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunarak, yaşananlar hakkında bilgi verdi. Görür, "Beypınar-Lapseki/Çanakkale’de 4,5 deprem oldu. Diri fay haritasında yüzeyde bir fay yok. Muhtemelen bu yörede yüzey kırığı oluşturacak kadar bir deprem olmadı veya kırık (fay) tespit edilemedi. Bu depremler bölgedeki stres birikiminin belirtileri olarak yorumlanmalıdır. Sevgiyle” diye yazdı. Gemlik'teki 4,1'lik depremin ardından da değerlendirmelerde bulunan Görür, "Gemlik'in konumu iyi değil. Gemlik Fayı üzerinde" ifadelerini kullanan Görür,  "Bu fay İznik ve Geyve Fayının devamı. Kuzey Anadolu Fayının Güney Kolunu oluşturuyor. Yapılan bazı çalışmalara göre 1999 depremlerinden sonra güney kolun enerjisi belirli bir miktar boşaltıldı. Ama buna rağmen Gemlik kesinlikle 7 ve üstü bir depreme dayanamaz." dedi. 
KOCAELİ HABERİ

Naci Görür'den 'Çanakkale' uyarısı: Stres birikiminin belirtileri

6 Şubat, Maraş merkezli 11 ilde yıkıma neden olan depremlerinin üzerinden bir yıl geçti ama Türkiye'nin hemen her yeri irili ufaklı depremler yaşamaya devam ediyor. Çanakkale'de gündüz saatlerinde meydana gelen 4.6 büyüklüğündeki depremi, akşam saatlerinde 3.8'lik yeni bir sarsıntı takip etti.

Prof. Dr. Naci Görür, depremlerin ardından sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunarak, yaşananlar hakkında bilgi verdi. Görür, "Beypınar-Lapseki/Çanakkale’de 4,5 deprem oldu. Diri fay haritasında yüzeyde bir fay yok. Muhtemelen bu yörede yüzey kırığı oluşturacak kadar bir deprem olmadı veya kırık (fay) tespit edilemedi. Bu depremler bölgedeki stres birikiminin belirtileri olarak yorumlanmalıdır. Sevgiyle” diye yazdı.

Gemlik'teki 4,1'lik depremin ardından da değerlendirmelerde bulunan Görür, "Gemlik'in konumu iyi değil. Gemlik Fayı üzerinde" ifadelerini kullanan Görür,  "Bu fay İznik ve Geyve Fayının devamı. Kuzey Anadolu Fayının Güney Kolunu oluşturuyor. Yapılan bazı çalışmalara göre 1999 depremlerinden sonra güney kolun enerjisi belirli bir miktar boşaltıldı. Ama buna rağmen Gemlik kesinlikle 7 ve üstü bir depreme dayanamaz." dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.