Kredi kartı kullanıcılarına kara haber. BBDK bankalara talimat gönderdi

Ekonomi 23.04.2024 - 15:59, Güncelleme: 23.04.2024 - 15:59
 

Kredi kartı kullanıcılarına kara haber. BBDK bankalara talimat gönderdi

KOCAELİ HABERİ
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BBDK) bankalara bir talimat gönderdi. Bankalar kredi kartı tahsis edecekleri müşterilere yönelik ilk yıl için mevcut maaşlarının 4 katı oranını verebiliyor. Bazı bankalar bu sınırı ihlal edebiliyor. Müşterilere aylık gelirinin 10 ile 15 katı oranında limit tahsis edildiği belirtildi. BBDK, bankaların kart limitlerinde detaylı bir inceleme başlatması gerektiğini söyledi. Ayrıca kart limitlerinin yeniden yapılandırılması hedefleniyor. Yapılacak düzenleme ile kart limitlerinde azalışlar olması planlanıyor. Öte yandan TCMB tarafından getirilen tebliğ ile kredi kartı işlemleri için uygulanacak faiz oranlarına üst sınır belirlenmişti.
KOCAELİ HABERİ

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BBDK) bankalara bir talimat gönderdi. Bankalar kredi kartı tahsis edecekleri müşterilere yönelik ilk yıl için mevcut maaşlarının 4 katı oranını verebiliyor.

Bazı bankalar bu sınırı ihlal edebiliyor. Müşterilere aylık gelirinin 10 ile 15 katı oranında limit tahsis edildiği belirtildi. BBDK, bankaların kart limitlerinde detaylı bir inceleme başlatması gerektiğini söyledi. Ayrıca kart limitlerinin yeniden yapılandırılması hedefleniyor. Yapılacak düzenleme ile kart limitlerinde azalışlar olması planlanıyor.

Öte yandan TCMB tarafından getirilen tebliğ ile kredi kartı işlemleri için uygulanacak faiz oranlarına üst sınır belirlenmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.