KOCAELİ'DE BİNALARIMIZI MÜHENDİSLER ODASI MI DENETLEYECEK?

Güncel 17.02.2023 - 22:24, Güncelleme: 17.02.2023 - 22:24
 

KOCAELİ'DE BİNALARIMIZI MÜHENDİSLER ODASI MI DENETLEYECEK?

KOCAELİ
İMO KOCAELİ'DEN ZORUNLU BASIN AÇIKLAMASI 16.02.2023 tarihli yazılı basında çıkan ”İMO ve Büyükşehir'den önemli protokol! Kocaeli'nde tüm binalar tek tek kontrol edilecek” şeklinde yayınlanan ve Kocaeli Büyükşehir belediyesi ile Şubemizin bir protokol kapsamında bütün binaların kontrol edileceği başlıklı bir gazete yazısı yayınlanmıştır. Büyükşehir belediyesi ile gerçekleştireceğimiz protokolün kapsamı yapı envanter çalışması ile ilgilidir ve bu çalışma binaların deprem dayanımı ile alakalı bir bilgi sunmayacaktır. Odamızın yayınladığı “Evim Depreme Karşı Güvenli Mi?” kitapçığında binanızın deprem dayanımının nasıl ve kimler tarafından, hangi koşulları gözetilerek yapılacağı özet şeklinde yayınlanmıştır. Bunun dışında Büyükşehir veya ilçe belediyelerinin binalarınızın depreme dayanıklı olup olmadıklarına dair bir rapor verme yetkileri yoktur. Kamuoyunun bilgisine sunarız. Ali Akgün - İnşaat Mühendisleri Odası  Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı   
KOCAELİ

İMO KOCAELİ'DEN ZORUNLU BASIN AÇIKLAMASI

16.02.2023 tarihli yazılı basında çıkan ”İMO ve Büyükşehir'den önemli protokol! Kocaeli'nde tüm binalar tek tek kontrol edilecek” şeklinde yayınlanan ve Kocaeli Büyükşehir belediyesi ile Şubemizin bir protokol kapsamında bütün binaların kontrol edileceği başlıklı bir gazete yazısı yayınlanmıştır. Büyükşehir belediyesi ile gerçekleştireceğimiz protokolün kapsamı yapı envanter çalışması ile ilgilidir ve bu çalışma binaların deprem dayanımı ile alakalı bir bilgi sunmayacaktır. Odamızın yayınladığı “Evim Depreme Karşı Güvenli Mi?” kitapçığında binanızın deprem dayanımının nasıl ve kimler tarafından, hangi koşulları gözetilerek yapılacağı özet şeklinde yayınlanmıştır. Bunun dışında Büyükşehir veya ilçe belediyelerinin binalarınızın depreme dayanıklı olup olmadıklarına dair bir rapor verme yetkileri yoktur. Kamuoyunun bilgisine sunarız.

Ali Akgün - İnşaat Mühendisleri Odası 
Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.