Kocaeli Beşir Arama ve Kurtarma Derneğine Yangın Eğitimi

Güncel 21.06.2022 - 14:37, Güncelleme: 21.06.2022 - 14:37
 

Kocaeli Beşir Arama ve Kurtarma Derneğine Yangın Eğitimi

kocaeli haberi
Büyükşehir İtfaiyesinden Beşir Arama ve Kurtarma Derneğine Yangın Eğitimi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi başkanlığı önleme ve eğitim şube müdürlüğü eğitim birimi KOBİTEM, eğitim faaliyetlerinde hız kesmiyor. Ulusal ve uluslararası bazda hizmet veren ve 2013 yılında kurulan Beşir arama ve kurtarma derneğinin yangın eğitimleri de Büyükşehir itfaiyesi tarafından verildi. Eğitimde yanma ve yangın, yangın yerindeki tehlikeler, söndürme maddeleri ve söndürme teknikleri, kişisel korunma ekipmanı, taşınabilir yangın söndürücüler, yangına müdahale malzemeleri, yangına müdahalede su ve köpük kullanımı konularında teorik ve pratik bilgiler sunuldu. Uygulamalı olarak portatif söndürücülerin kullanımı gerçekleştirildi. Ayrıca hortum çalışmaları ile su ve köpük kullanımları uygulamalı olarak yapıldı. Hortum çalışmalarında dernek üyeleri hünerlerini sergiledi. Yangın ve kurtarma konularında Beşir derneği üyelerine verilen eğitimler, program dahilinde devam edecek.
kocaeli haberi

Büyükşehir İtfaiyesinden Beşir Arama ve Kurtarma Derneğine Yangın Eğitimi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi başkanlığı önleme ve eğitim şube müdürlüğü eğitim birimi KOBİTEM, eğitim faaliyetlerinde hız kesmiyor. Ulusal ve uluslararası bazda hizmet veren ve 2013 yılında kurulan Beşir arama ve kurtarma derneğinin yangın eğitimleri de Büyükşehir itfaiyesi tarafından verildi.

Eğitimde yanma ve yangın, yangın yerindeki tehlikeler, söndürme maddeleri ve söndürme teknikleri, kişisel korunma ekipmanı, taşınabilir yangın söndürücüler, yangına müdahale malzemeleri, yangına müdahalede su ve köpük kullanımı konularında teorik ve pratik bilgiler sunuldu.

Uygulamalı olarak portatif söndürücülerin kullanımı gerçekleştirildi. Ayrıca hortum çalışmaları ile su ve köpük kullanımları uygulamalı olarak yapıldı. Hortum çalışmalarında dernek üyeleri hünerlerini sergiledi.

Yangın ve kurtarma konularında Beşir derneği üyelerine verilen eğitimler, program dahilinde devam edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.