CHP'DEN DİLOVASI ÇIKARMASI:BAŞKAN ŞAYİR'E İSTİFA KUMPASI MI VAR?

02.11.2020 - 21:24, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

CHP'DEN DİLOVASI ÇIKARMASI:BAŞKAN ŞAYİR'E İSTİFA KUMPASI MI VAR?

KOCAELİ HABERİ Dilovası Belediyesinin bugün Hamza Şayir başkanlığında toplanan Kasım Ayı olağan meclis toplantısında yaşanan gelişmeler yine Kocaeli gündeminde geniş yer tutarken, CHP İl başkanı Harun Yıldızlı'nın bugün 8 ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Dilovası Belediye Meclis toplantısına katılması ve hemen Meclis toplantısından sonra "Hamza Şayir derhal istifa etmeilidir" şeklinde açıklamada bulunması, akıllara "Dilovası Belediye Meclis toplantısına bu derece organize olarak gelen CHP Kocaeli'nin, Dilovası Meclisinde bugün yaşanacak gelişmeler hakkında önceden haberleri, bilgileri veya duyumları var mıydı" sorusunu da beraberinde getirdi.. BUGÜN MECLİSTE NELER OLDU? -CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı Kocaeli'de ki CHP’li 8 ilçe başkanı ve kurmay yönetim kurulu üyelerini yanına alarak Dilovası Belediyesi Meclis toplantısına geldi.. -AK Partili meclis üyeleri, bugünkü Meclis toplantısında, Dilovası Belediyesi 2019 yılı ilk meclis toplantsı kararı ile kurulan DİLBEL şirketinin feshini istedi..  -Belediye Meclisinden borçlanma yetkisi isteyen belediye başkanı Hamza Şayir'e her meclis toplantısında nereye ne harcayacağını açıklamak üzere yetki verildi..  -Dilovası Belediyesi’nin bazı AK Partili Meclis Üyeleri, bu davranışlarıyla AK Partili meclis üyelerinin kendi arlarında almış oldukları parti grup kararına aykırı hareket etmiş oldu..  -CHP'li Meclis üyesi İnci Aydemir'in Mecliste söz istemesine rağmen Başkan Şayir kendisine söz vermedi. Toplantı sonrasında CHP Dilovası İlçe Başkanlığı’nda konuşan Yıldızlı, Hamza Şayir'i istifaya davet etti.. HARUN YILDIZLI BAŞKAN ŞAYİR'İN İSTİFASINI İSTEDİ Yıldızlı sosyal medya sayfasından şu açıklamayı yaptı; "Meclisi susturmaya çalışan, yaptığı usulsüzlüklerle kendi parti grubu üyelerinin bile tepkisini çeken, usulsüzlüklerini kapatmaya çalışırken meclis üyelerine üslupsuzca cevap veren, kimsenin güveninin kalmadığı, meclis yönetimi konusunda acemiliğini hayretler içerisinde izlediğimiz Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir ile Dilovası yol almamalıdır. Kendisini istifaya davet ediyor, meclis içerisinden en kısa zamanda seçilecek yeni bir belediye başkanı ile Dilovası'nın doğruluktan şaşmayacak bir rotada ilerlemesini talep ediyorum."

KOCAELİ HABERİ Dilovası Belediyesinin bugün Hamza Şayir başkanlığında toplanan Kasım Ayı olağan meclis toplantısında yaşanan gelişmeler yine Kocaeli gündeminde geniş yer tutarken, CHP İl başkanı Harun Yıldızlı'nın bugün 8 ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Dilovası Belediye Meclis toplantısına katılması ve hemen Meclis toplantısından sonra "Hamza Şayir derhal istifa etmeilidir" şeklinde açıklamada bulunması, akıllara "Dilovası Belediye Meclis toplantısına bu derece organize olarak gelen CHP Kocaeli'nin, Dilovası Meclisinde bugün yaşanacak gelişmeler hakkında önceden haberleri, bilgileri veya duyumları var mıydı" sorusunu da beraberinde getirdi..

BUGÜN MECLİSTE NELER OLDU?
-CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı Kocaeli'de ki CHP’li 8 ilçe başkanı ve kurmay yönetim kurulu üyelerini yanına alarak Dilovası Belediyesi Meclis toplantısına geldi..
-AK Partili meclis üyeleri, bugünkü Meclis toplantısında, Dilovası Belediyesi 2019 yılı ilk meclis toplantsı kararı ile kurulan DİLBEL şirketinin feshini istedi.. 
-Belediye Meclisinden borçlanma yetkisi isteyen belediye başkanı Hamza Şayir'e her meclis toplantısında nereye ne harcayacağını açıklamak üzere yetki verildi.. 
-Dilovası Belediyesi’nin bazı AK Partili Meclis Üyeleri, bu davranışlarıyla AK Partili meclis üyelerinin kendi arlarında almış oldukları parti grup kararına aykırı hareket etmiş oldu.. 
-CHP'li Meclis üyesi İnci Aydemir'in Mecliste söz istemesine rağmen Başkan Şayir kendisine söz vermedi. Toplantı sonrasında CHP Dilovası İlçe Başkanlığı’nda konuşan Yıldızlı, Hamza Şayir'i istifaya davet etti..

HARUN YILDIZLI BAŞKAN ŞAYİR'İN İSTİFASINI İSTEDİ

Yıldızlı sosyal medya sayfasından şu açıklamayı yaptı;
"Meclisi susturmaya çalışan, yaptığı usulsüzlüklerle kendi parti grubu üyelerinin bile tepkisini çeken, usulsüzlüklerini kapatmaya çalışırken meclis üyelerine üslupsuzca cevap veren, kimsenin güveninin kalmadığı, meclis yönetimi konusunda acemiliğini hayretler içerisinde izlediğimiz Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir ile Dilovası yol almamalıdır. Kendisini istifaya davet ediyor, meclis içerisinden en kısa zamanda seçilecek yeni bir belediye başkanı ile Dilovası'nın doğruluktan şaşmayacak bir rotada ilerlemesini talep ediyorum."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.