GÜLMEN HAKLI ÇIKTI; Gebze Eşrefbey okulu sıkıntı kaynağı

İlçeler 26.11.2022 - 07:54, Güncelleme: 26.11.2022 - 07:54
 

GÜLMEN HAKLI ÇIKTI; Gebze Eşrefbey okulu sıkıntı kaynağı

KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak
Gebze'nin tanınmış isimlerinden birisi olan Ak Partili Nevzat Gülmen,  2005 yılında İl Genel Meclis Başkanlığı görevini yürüttüğü sırada kendisi ile yapmış olduğum bir röportajda, Gebze ile ilgili bir projesi olup olmadığını sorduğumda "Gebze için hayata geçirmeyi düşündüğüm en büyük proje, Gebze'nin en merkezi yerinde kurulu bulunan Eşref bey İlköğretim okulu ile Çolakoğlu Kız Meslek Lisesini buradan kaldırmak ve yerlerine alta doğru çok katlı otopark ve üstlerine ise ofisler inşa etmektir" dediğinde şaşırarak "Olur mu öyle şey, Gebze'de okul mu kapatılır" diye tepki göstermiştim.. "Okulu kapatmayacağız ki, aynı isimle başka bir yere daha geniş bir alan taşıyacağız" demişti gülerek ve "Bu iki okulun öğrenci sayısı kapasitesi yüksek ve bu göç nedeni ile daha da yükselecek. Gün gelecek bu iki okulun bu öğrenci sayısı, sabah ve akşam paydos saatlerinde caddeyi, kaldırımı doldurup, yaya ve araç trafiğini tıkayacak. Öte taraftan Gebze merkezde her geçen gün artan otopark sorunu da buraya yapmış olacağımız otoparklarla çözebiliriz. Bu iki okulun arsası o kadar çok değerli ki, hem yeni okul hem de otoprakın maaliyetini kat kat karşılar" diye eklemişti.. Nevzat Gülmen'in bu projesi bana o zaman "çok uçuk" gelmişti. Lakin Gülmen haklı çıktı. Bu sohbetin 17 sonrasında Gebze Eşref bey ve Çolakoğlu okullarının giriş ve paydos saatleri hem öğrenciler, hem veliler ve hem de oradan geçmekte olan yayalar ve araçlar için tam anlamıyla bir işkenceye dönüştü.. Çocuklarını almak için önceden gelenlerin arabaları ile kaldırıma çıkarak tamamen işgallerinden ve kalabalığın fırsaından yararlanmak isteyen seyyar satıcılar ve dilencilerden tutun da, modern ve gelişmiş kentlere yakışmayan  her türlü çağdışılığı görerbilirsiniz o saatlerde orada.. Öte taraftan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de, merkezde otopark sorununu çözmek için bir arka caddede vatandaşaın arsasına onlarca milyonlar para ödeyip çok katlı ortopark yapmak zorunda kalmasına rağmen, Gebze merkezde otopark sorun olmaya devam ediyor.. Nevzat Gülmen 17 yıl önce dile getirdiği bu projeyi hayata geçirmedi. Çünkü çıkarılan Büyükşehir yasası ile "İl Özel İdare müdürlükleri ve İl Genel Meclisleri" tamamen kapatıldı. Bir uyarı da ben bugün buradan yapmış olayım; GEBZE EŞREF BEY İLKÖĞRETİM OKULU VE ÇOLAKOĞLU KIZ MESLEK LİSELERİ, YERLEŞİM KONUMLARI İRTİBARİ İLE SIKINTI ÜRETMEYE DEVAM EDİYORLAR VE BU SIKINTI HER GEÖEN GÜN DAHA DA ARTACAĞA BENZİYOR.       
KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak

Gebze'nin tanınmış isimlerinden birisi olan Ak Partili Nevzat Gülmen,  2005 yılında İl Genel Meclis Başkanlığı görevini yürüttüğü sırada kendisi ile yapmış olduğum bir röportajda, Gebze ile ilgili bir projesi olup olmadığını sorduğumda "Gebze için hayata geçirmeyi düşündüğüm en büyük proje, Gebze'nin en merkezi yerinde kurulu bulunan Eşref bey İlköğretim okulu ile Çolakoğlu Kız Meslek Lisesini buradan kaldırmak ve yerlerine alta doğru çok katlı otopark ve üstlerine ise ofisler inşa etmektir" dediğinde şaşırarak "Olur mu öyle şey, Gebze'de okul mu kapatılır" diye tepki göstermiştim..

"Okulu kapatmayacağız ki, aynı isimle başka bir yere daha geniş bir alan taşıyacağız" demişti gülerek ve "Bu iki okulun öğrenci sayısı kapasitesi yüksek ve bu göç nedeni ile daha da yükselecek. Gün gelecek bu iki okulun bu öğrenci sayısı, sabah ve akşam paydos saatlerinde caddeyi, kaldırımı doldurup, yaya ve araç trafiğini tıkayacak. Öte taraftan Gebze merkezde her geçen gün artan otopark sorunu da buraya yapmış olacağımız otoparklarla çözebiliriz. Bu iki okulun arsası o kadar çok değerli ki, hem yeni okul hem de otoprakın maaliyetini kat kat karşılar" diye eklemişti..

Nevzat Gülmen'in bu projesi bana o zaman "çok uçuk" gelmişti. Lakin Gülmen haklı çıktı. Bu sohbetin 17 sonrasında Gebze Eşref bey ve Çolakoğlu okullarının giriş ve paydos saatleri hem öğrenciler, hem veliler ve hem de oradan geçmekte olan yayalar ve araçlar için tam anlamıyla bir işkenceye dönüştü..

Çocuklarını almak için önceden gelenlerin arabaları ile kaldırıma çıkarak tamamen işgallerinden ve kalabalığın fırsaından yararlanmak isteyen seyyar satıcılar ve dilencilerden tutun da, modern ve gelişmiş kentlere yakışmayan  her türlü çağdışılığı görerbilirsiniz o saatlerde orada..

Öte taraftan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de, merkezde otopark sorununu çözmek için bir arka caddede vatandaşaın arsasına onlarca milyonlar para ödeyip çok katlı ortopark yapmak zorunda kalmasına rağmen, Gebze merkezde otopark sorun olmaya devam ediyor..

Nevzat Gülmen 17 yıl önce dile getirdiği bu projeyi hayata geçirmedi. Çünkü çıkarılan Büyükşehir yasası ile "İl Özel İdare müdürlükleri ve İl Genel Meclisleri" tamamen kapatıldı. Bir uyarı da ben bugün buradan yapmış olayım;

GEBZE EŞREF BEY İLKÖĞRETİM OKULU VE ÇOLAKOĞLU KIZ MESLEK LİSELERİ, YERLEŞİM KONUMLARI İRTİBARİ İLE SIKINTI ÜRETMEYE DEVAM EDİYORLAR VE BU SIKINTI HER GEÖEN GÜN DAHA DA ARTACAĞA BENZİYOR. 
Bir 9 kişi görseli olabilir 

   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.