Doğan Hızlan: ''Parayı veren kitap bastırıyor''

Eğitim-Kültür-Sanat 28.04.2024 - 20:34, Güncelleme: 28.04.2024 - 20:34
 

Doğan Hızlan: ''Parayı veren kitap bastırıyor''

KOCAELİ HABERİ
Gazeteci yazar Doğan Hızlan, okurlara ‘gerçek kitaplara’ ilgi göstermeleri tavsiyesinde bulundu ve “Bazı kitaplar değerini aşıyor, hele de diziye dönüşmüşse. Parayı veren kitap bastırıyor. Ben gerçek kitabın okunmasını isterim.” dedi.. Hülya Koçyiğit, sunuculuğunu üstlendiği “Film Gibi Hayatlar” programında bu hafta Hürriyet yazarı, gazeteci Doğan Hızlan’ı konuk etti. Programda kitap tutkusunun çocukluk yıllarında başladığını anlatan Hızlan şöyle konuştu: “İyi bir talebe değildim, edebiyat, müzik takip edeyim dedim. Sokak çocuğu olmayayım derken ev çocuğu oldum. O yüzden çocukluğumun tadını çıkardığımı söyleyemem. Evde kitaplar vardı. Sizi eve kapatırlarsa ne yapacaksınız; kitap okuyorsunuz. Evde herkes işini yapardı, bana okumak, yazmak kaldı.” BAZI KİTAPLAR DEĞERİNİ AŞIYOR Hülya Koçyiğit’le sohbetinde sahaflara çok gittiğini de dile getiren Doğan Hızlan, kitaplarla ilgili dikkat çekici tespitlerde bulundu: “Sahaflarda insanların unuttukları vardır, göremedikleri vardır. Ben bir kitapçıya gittiğimde ilk önce deneme ve eleştiri kitaplarının olduğu raflara yönelirim. Sonra da olmayan şeyleri ararım. Bazı kitaplar değerini aşıyor, hele de diziye dönüşmüşse. Parayı veren kitap bastırıyor. Ben gerçek kitabın okunmasını isterim.” KOLAYCILIĞA KARŞIYIM Doğan Hızlan, sanat eleştirmenliğinin kurallarını da anlattı: “Ben hiçbir zaman yok etmenin kolaylığını yaşamadım, var etmenin zorluğunu yaşadım. Bugün sanat eleştirmenliği biraz daha gelişti. Diyelim ki bir film izlediniz, filmdeki sanatçının biyografisini biliyor musunuz, hikâyeyi biliyor musunuz? Bunlar çok önemli. Ben kolaycılığa karşıyım. Ben emek verilmiş hiçbir şeyi kötülemem.”
KOCAELİ HABERİ

Gazeteci yazar Doğan Hızlan, okurlara ‘gerçek kitaplara’ ilgi göstermeleri tavsiyesinde bulundu ve “Bazı kitaplar değerini aşıyor, hele de diziye dönüşmüşse. Parayı veren kitap bastırıyor. Ben gerçek kitabın okunmasını isterim.” dedi..

Hülya Koçyiğit, sunuculuğunu üstlendiği “Film Gibi Hayatlar” programında bu hafta Hürriyet yazarı, gazeteci Doğan Hızlan’ı konuk etti.

Programda kitap tutkusunun çocukluk yıllarında başladığını anlatan Hızlan şöyle konuştu: “İyi bir talebe değildim, edebiyat, müzik takip edeyim dedim. Sokak çocuğu olmayayım derken ev çocuğu oldum. O yüzden çocukluğumun tadını çıkardığımı söyleyemem. Evde kitaplar vardı. Sizi eve kapatırlarsa ne yapacaksınız; kitap okuyorsunuz. Evde herkes işini yapardı, bana okumak, yazmak kaldı.”

BAZI KİTAPLAR DEĞERİNİ AŞIYOR
Hülya Koçyiğit’le sohbetinde sahaflara çok gittiğini de dile getiren Doğan Hızlan, kitaplarla ilgili dikkat çekici tespitlerde bulundu: “Sahaflarda insanların unuttukları vardır, göremedikleri vardır. Ben bir kitapçıya gittiğimde ilk önce deneme ve eleştiri kitaplarının olduğu raflara yönelirim. Sonra da olmayan şeyleri ararım. Bazı kitaplar değerini aşıyor, hele de diziye dönüşmüşse. Parayı veren kitap bastırıyor. Ben gerçek kitabın okunmasını isterim.”

KOLAYCILIĞA KARŞIYIM
Doğan Hızlan, sanat eleştirmenliğinin kurallarını da anlattı: “Ben hiçbir zaman yok etmenin kolaylığını yaşamadım, var etmenin zorluğunu yaşadım. Bugün sanat eleştirmenliği biraz daha gelişti. Diyelim ki bir film izlediniz, filmdeki sanatçının biyografisini biliyor musunuz, hikâyeyi biliyor musunuz? Bunlar çok önemli. Ben kolaycılığa karşıyım. Ben emek verilmiş hiçbir şeyi kötülemem.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.