Yüzbinlerce öğrenciye kar tatili müjdesi!

Güncel 04.12.2023 - 17:40, Güncelleme: 04.12.2023 - 17:40
 

Yüzbinlerce öğrenciye kar tatili müjdesi!

KOCAELİ HABERİ
Ülkemizde etkisini gösteren soğuklukların ardından meteorolojiden öğrenciye iyi haber geldi. Yüzbinlerce öğrenciye kar müjdesi tatili müjdesi paylaşıldı. Yoğun kar yağışlarıyla geçmesi öngörülen kış mevsiminde sık sık okulların tatil edileceği tahmin ediliyor.  Kış mevsiminin ilk ayından itibaren etkisi ortaya çıkıyor. Ülkemizde yaşanan sıcaklık düşüşleriyle beraber, bol yağışlı bir kış mevsimi bekleniyor. Meteoroloji tarafından yapılan açıklamalara göre, bu kış kurak geçmeyecek. ÖĞRENCİLERE BOL TATİLLİ KIŞ Kış mevsiminin ardından meteoroloji öğrencilerin beklediği müjdeyi paylaştı. Sonbahar mevsiminin etkisinden kalan lodos, karayel (poyrazlı) ve ani soğumaların etkisiyle, kış mevsiminin de oldukça sert geçmesi bekleniyor. Son haftalarda yaşanan olayların kar yağışında etkili olacağı söylenirken, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde yer alacağı işaret ediliyor. Kış mevsimi boyunca ara sıra sert sıcaklık düşüşlerinin karşı hazırlıklı olun. Kuraklığın son bulacağı bir kış mevsimi beklenirken, öğrenciler için bol kar tatilinin olacağı paylaşıldı. KAR KALINLIĞI 30 - 40 CM OLACAK Ülkenin batı kesimlerinde sıcaklıkların normallerinde geçmesi tahmin ediliyor. Ülkenin diğer kesimlerinde sıcaklık mevsim normallerinin üzerinde geçilmesi öngörülüyor. Sıcaklıkların yüksek olmasındaki ana sebep olarak lodoslu gün sayılarının artacağını işaret ediyor. Hava Forum tarafından yapılan paylaşımda, "Mevsim normalleri üzerinde sıcaklıklar beklense de arada sık sık dalgalanmalarla soğuk ataklar yurdumuza gelebilir. Bu şekilde soğuk ve yağışın çakıştığı günlerde bol kar göreceğiz. Ortalama olarak biraz yüksek olabilir ama ara çok sert soğuk ataklar bekliyoruz. Bu kış sezonunda, izanda kökenli alçak basınç sistemlerinin de etkisiyle mevsim normallerinin üzerinde yağış bekliyoruz. Önce poyraz sonra karayel ya da poyrazla birlikte hızlı soğuma ve kar yağışlı hava olaylarını sıkça yaşayabiliriz. En az bir veya iki kez soğuk ve yağışın çakışmasıyla birlikte 30 - 40 cm kar görebiliriz. Öğrenciler bu kış diğer kışlara göre daha fazla tatil görecek. Karadeniz deniz suyu sıcaklıkları yüksek seyrediyor. Bu kış İstanbul'da bir ya da iki Karadeniz alçağı yani meşhur vortex görme ihtimali var." karar.com
KOCAELİ HABERİ

Ülkemizde etkisini gösteren soğuklukların ardından meteorolojiden öğrenciye iyi haber geldi. Yüzbinlerce öğrenciye kar müjdesi tatili müjdesi paylaşıldı. Yoğun kar yağışlarıyla geçmesi öngörülen kış mevsiminde sık sık okulların tatil edileceği tahmin ediliyor. 

Kış mevsiminin ilk ayından itibaren etkisi ortaya çıkıyor. Ülkemizde yaşanan sıcaklık düşüşleriyle beraber, bol yağışlı bir kış mevsimi bekleniyor. Meteoroloji tarafından yapılan açıklamalara göre, bu kış kurak geçmeyecek.

ÖĞRENCİLERE BOL TATİLLİ KIŞ
Kış mevsiminin ardından meteoroloji öğrencilerin beklediği müjdeyi paylaştı. Sonbahar mevsiminin etkisinden kalan lodos, karayel (poyrazlı) ve ani soğumaların etkisiyle, kış mevsiminin de oldukça sert geçmesi bekleniyor.

Son haftalarda yaşanan olayların kar yağışında etkili olacağı söylenirken, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde yer alacağı işaret ediliyor. Kış mevsimi boyunca ara sıra sert sıcaklık düşüşlerinin karşı hazırlıklı olun. Kuraklığın son bulacağı bir kış mevsimi beklenirken, öğrenciler için bol kar tatilinin olacağı paylaşıldı.

KAR KALINLIĞI 30 - 40 CM OLACAK
Ülkenin batı kesimlerinde sıcaklıkların normallerinde geçmesi tahmin ediliyor. Ülkenin diğer kesimlerinde sıcaklık mevsim normallerinin üzerinde geçilmesi öngörülüyor. Sıcaklıkların yüksek olmasındaki ana sebep olarak lodoslu gün sayılarının artacağını işaret ediyor.

Hava Forum tarafından yapılan paylaşımda, "Mevsim normalleri üzerinde sıcaklıklar beklense de arada sık sık dalgalanmalarla soğuk ataklar yurdumuza gelebilir. Bu şekilde soğuk ve yağışın çakıştığı günlerde bol kar göreceğiz. Ortalama olarak biraz yüksek olabilir ama ara çok sert soğuk ataklar bekliyoruz. Bu kış sezonunda, izanda kökenli alçak basınç sistemlerinin de etkisiyle mevsim normallerinin üzerinde yağış bekliyoruz. Önce poyraz sonra karayel ya da poyrazla birlikte hızlı soğuma ve kar yağışlı hava olaylarını sıkça yaşayabiliriz. En az bir veya iki kez soğuk ve yağışın çakışmasıyla birlikte 30 - 40 cm kar görebiliriz. Öğrenciler bu kış diğer kışlara göre daha fazla tatil görecek. Karadeniz deniz suyu sıcaklıkları yüksek seyrediyor. Bu kış İstanbul'da bir ya da iki Karadeniz alçağı yani meşhur vortex görme ihtimali var."
karar.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.