PİS KOKULAR ÇAYIROVA'YA ULAŞTI

İlçeler 11.06.2022 - 06:07, Güncelleme: 11.06.2022 - 06:07
 

PİS KOKULAR ÇAYIROVA'YA ULAŞTI

KOCAELİ HABERİ
CHP Kocaeli Büyükehir Meclis gurubu adına, Çayırova’nın özellikle Cumhuriyet, Yenimahalle ve Atatürk mahalleri ile Çağdaşkent'te hava kirliliği ve yayılan ağır kokulara acil önlem için Kocaeli Büyükehir Meclis Başkanlığına, 09.06.2022 tarihinde araştırma ve çözüm önergesi verildi. KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MECLİS BAŞKANLIĞINA Konu: Hava kirliliği ve yayılan ağır kokular Çayırova ilçemiz özellikle Cumhuriyet Mahallesi, Yenimahalle, Atatürk Mahallesi ve Çağdaşkent’te, gece geç saatlerde ve sabahları hava kirliliği ve ağır kokuların bölgeyi sardığı, mahalle sakinlerinin, özellikle yaşlıların, astım ve koah hastalarının, bebeklerin, çocukların çok daha fazla etkilendiği bir çevre kirliliği ile karşı karşıya kalınmaktadır. Vatandaşlar ağır kokular nedeniyle pencerelerini açamıyorlar, sabah işe giderken olumsuz etkileniyorlar. Cumhuriyet Mahallesi muhtarımızla yaptığımız istişarede, özellikle Tuzla kimyacılardan belli saatlerde gaz salımı yapıldığı gözlenmektedir. İlgili kuruluşlarla iletişime geçilip bunların kontrol edilmesi, koku bertaraf yönteminin seçilerek uygulanması gerekir. Kokuyu oluşturan kirleticiler sadece rahatsız edici bir his vermiyor, aynı zamanda bu toksitler kansorejen maddelerden oluşmaktadır. İnsanlar üzerinde ciddi sağlık etkileri bulunan gazlardır. Kanser riski taşırlar, düşük konsantrasyonlarda olsa dahi insan sağlığını uzun vadede tehdit edebilir. Bu sebeple yurttaşlarımızın yaşam koşullarını iyileştirmemiz için Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkalığımızın özellikle ilgili muhtarlarımızla istişare ederek, acil olarak çözüm odaklı tedbirlerin alınmasını arz ederiz. CHP Kocaeli B. Şehir Meclis Üyeleri Engin Taşdemir - Halis Koç
KOCAELİ HABERİ

CHP Kocaeli Büyükehir Meclis gurubu adına, Çayırova’nın özellikle Cumhuriyet, Yenimahalle ve Atatürk mahalleri ile Çağdaşkent'te hava kirliliği ve yayılan ağır kokulara acil önlem için Kocaeli Büyükehir Meclis Başkanlığına, 09.06.2022 tarihinde araştırma ve çözüm önergesi verildi.

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MECLİS BAŞKANLIĞINA

Konu: Hava kirliliği ve yayılan ağır kokular

Çayırova ilçemiz özellikle Cumhuriyet Mahallesi, Yenimahalle, Atatürk Mahallesi ve Çağdaşkent’te, gece geç saatlerde ve sabahları hava kirliliği ve ağır kokuların bölgeyi sardığı, mahalle sakinlerinin, özellikle yaşlıların, astım ve koah hastalarının, bebeklerin, çocukların çok daha fazla etkilendiği bir çevre kirliliği ile karşı karşıya kalınmaktadır.

Vatandaşlar ağır kokular nedeniyle pencerelerini açamıyorlar, sabah işe giderken olumsuz etkileniyorlar.

Cumhuriyet Mahallesi muhtarımızla yaptığımız istişarede, özellikle Tuzla kimyacılardan belli saatlerde gaz salımı yapıldığı gözlenmektedir. İlgili kuruluşlarla iletişime geçilip bunların kontrol edilmesi, koku bertaraf yönteminin seçilerek uygulanması gerekir. Kokuyu oluşturan kirleticiler sadece rahatsız edici bir his vermiyor, aynı zamanda bu toksitler kansorejen maddelerden oluşmaktadır. İnsanlar üzerinde ciddi sağlık etkileri bulunan gazlardır. Kanser riski taşırlar, düşük konsantrasyonlarda olsa dahi insan sağlığını uzun vadede tehdit edebilir.

Bu sebeple yurttaşlarımızın yaşam koşullarını iyileştirmemiz için Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkalığımızın özellikle ilgili muhtarlarımızla istişare ederek, acil olarak çözüm odaklı tedbirlerin alınmasını arz ederiz.

CHP Kocaeli B. Şehir Meclis Üyeleri
Engin Taşdemir - Halis Koç

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.