KADEM KOCAELİ'DEN ''GÜVEN TOPLUMUNUN İNŞASI'' EĞİTİMİ

Güncel 23.03.2024 - 06:40, Güncelleme: 23.03.2024 - 06:40
 

KADEM KOCAELİ'DEN ''GÜVEN TOPLUMUNUN İNŞASI'' EĞİTİMİ

KOCAELİ HABERİ
Kadın ve Demokrasi Vakfı Kocaeli Temsilciliği 12 ilçede vermeyi hedefiyle “Güven Toplumunun İnşası Şiddetin Anatomisi ve Çözüm Yolları” eğitiminin üçüncüsünü Derince ilçesinde gerçekleştirdi. Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM)’in eğitim modüllerinden birisi olan “Güven Toplumunun İnşası Şiddetin Anatomisi ve Çözüm Yolları” eğitimi Türkiye’nin 55 temsilciliği vasıtasıyla hayata geçiriliyor.   “GÜVEN TOPLUMUNUN İNŞASI”  KADEM Kocaeli Temsilciliği güven toplumunun sağlanması konusunda bir farkındalık oluşturmak amacıyla başlattığı eğitimlerin ilkini Başiskele’de 350 kişinin katılımıyla,  ikincisini Kartepe’de 1000 kişinin katılımıyla vermişti. Kocaeli Valiliğinin koordinasyonunda yürütülen planlama doğrultusunda, “Güven Toplumunun İnşası, Şiddetin Anatomisi ve Çözüm Yolları” eğitiminin üçüncü adresi Derince ilçesi oldu. Eğitim, 21 Mart Perşembe günü, 11.00-13.00 saatleri arasında, Derince Belediye Başkan Eşi, Kartepe Kaymakam Eşi, kurum müdürleri ve ilgili kamu kurum çalışanları ve kadınların katılımıyla, Derince Yenikent Sosyal Tesisleri Kapalı Pazar Alanı’nda gerçekleştirildi.  KADEM tanıtım filminin izlenmesi ile başlayan program, Kocaeli Temsilcisi Asuman Sert Erturan’ın konuşmasıyla devam etti. Erturan konuşmasında KADEM’in faaliyet alanlarından ve eğitim modüllerinden bahsetti.  350 kişinin katıldığı “Güven Toplumunun İnşası Şiddetin Anatomisi ve Çözüm Yolları Eğitimi’nin psikolojik boyutunu Psikolog Berra Demirci, Hukuki Boyutunu Avukat Şevval Karabacak, Dini Boyutunu İlahiyatçı Reyhan Ocak anlattı.  Programda Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü / ŞÖNİM, İl Jandarma Komutanlığı /KADES ve İl Sağlık Müdürlüğü / KETEM bilgilendirme ve tanıtımlar yaptı. Genç KADEM stant çalışmasıyla il bazında yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi, kadına ve aileye verilen devlet desteklerini anlattı. Güven toplumunun oluşmasındaki en büyük engellerden biri olan şiddetin tüm yönleriyle ele alındığı eğitimlerle, şiddeti açığa çıkaran sebepler, şiddet türleri ve şiddetin önlenmesine yönelik çözüm önerileri hukuki, psikolojik ve dini boyutlarıyla ortaya konuluyor. KADEM Kocaeli Temsilciliği eğitimleri 12 ilçede vermeyi hedefliyor.  
KOCAELİ HABERİ

Kadın ve Demokrasi Vakfı Kocaeli Temsilciliği 12 ilçede vermeyi hedefiyle “Güven Toplumunun İnşası Şiddetin Anatomisi ve Çözüm Yolları” eğitiminin üçüncüsünü Derince ilçesinde gerçekleştirdi. Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM)’in eğitim modüllerinden birisi olan “Güven Toplumunun İnşası Şiddetin Anatomisi ve Çözüm Yolları” eğitimi Türkiye’nin 55 temsilciliği vasıtasıyla hayata geçiriliyor. 

 “GÜVEN TOPLUMUNUN İNŞASI” 
KADEM Kocaeli Temsilciliği güven toplumunun sağlanması konusunda bir farkındalık oluşturmak amacıyla başlattığı eğitimlerin ilkini Başiskele’de 350 kişinin katılımıyla,  ikincisini Kartepe’de 1000 kişinin katılımıyla vermişti. Kocaeli Valiliğinin koordinasyonunda yürütülen planlama doğrultusunda, “Güven Toplumunun İnşası, Şiddetin Anatomisi ve Çözüm Yolları” eğitiminin üçüncü adresi Derince ilçesi oldu.

Eğitim, 21 Mart Perşembe günü, 11.00-13.00 saatleri arasında, Derince Belediye Başkan Eşi, Kartepe Kaymakam Eşi, kurum müdürleri ve ilgili kamu kurum çalışanları ve kadınların katılımıyla, Derince Yenikent Sosyal Tesisleri Kapalı Pazar Alanı’nda gerçekleştirildi. 
KADEM tanıtım filminin izlenmesi ile başlayan program, Kocaeli Temsilcisi Asuman Sert Erturan’ın konuşmasıyla devam etti. Erturan konuşmasında KADEM’in faaliyet alanlarından ve eğitim modüllerinden bahsetti. 

350 kişinin katıldığı “Güven Toplumunun İnşası Şiddetin Anatomisi ve Çözüm Yolları Eğitimi’nin psikolojik boyutunu Psikolog Berra Demirci, Hukuki Boyutunu Avukat Şevval Karabacak, Dini Boyutunu İlahiyatçı Reyhan Ocak anlattı. 

Programda Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü / ŞÖNİM, İl Jandarma Komutanlığı /KADES ve İl Sağlık Müdürlüğü / KETEM bilgilendirme ve tanıtımlar yaptı. Genç KADEM stant çalışmasıyla il bazında yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi, kadına ve aileye verilen devlet desteklerini anlattı.

Güven toplumunun oluşmasındaki en büyük engellerden biri olan şiddetin tüm yönleriyle ele alındığı eğitimlerle, şiddeti açığa çıkaran sebepler, şiddet türleri ve şiddetin önlenmesine yönelik çözüm önerileri hukuki, psikolojik ve dini boyutlarıyla ortaya konuluyor. KADEM Kocaeli Temsilciliği eğitimleri 12 ilçede vermeyi hedefliyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.