İYİ PART'DE OYLAMA SONA ERDİ; İşte sonuçlar

Siyaset 27.04.2024 - 17:10, Güncelleme: 27.04.2024 - 17:44
 

İYİ PART'DE OYLAMA SONA ERDİ; İşte sonuçlar

KOCAELİ HABERİ
İYİ Parti'nin seçimli olağanüstü kurultayı ATO Congresium Salonu’nda düzenleniyor. Akşener ve genel başkan adayları da kürsüde konuşmalarını yaptı. Konuşmaların ardından oylamaya geçildi. 4 ADAY YARIŞTI 1302 delegenin 1007’si salona geldi ve oy kullanmak üzere imza attı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in aday olmadığı kurultayda Grup Başkanı Koray Aydın, Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın ve Günay Kodaz adaylığını ilan etti. Dört adayın da aday olmak için gerekli imzayı topladığı öğrenildi. Adaylar şu sırayla kürsüye çıkarak konuşma yaptı: Müsavat Dervişoğlu, Tolga Akalın, Koray Aydın, Günay Kodaz. OYLAMA BİTTİ SEÇİM İKİNCİ TURA KALDI Konuşmalardan sonra yapılan oylamada sandıklar açıldı.  Oy sayımında Koray Aydın 472, Müsavat Dervişoğlu 370 ve Tolga Akalın'a da 327 oy ve Günay Kodaz'a 2 oy çıkınca, genel başkan olmak için yeterli salt çoğunluk sayısına ulaşılamaması üzerine oylama ikinci tura kaldı.. Şimdi yeniden oylama yapılıyor. Gelen son dakika bilgsine göre Tolga Akalın adaylıktan çekildi ve kendsine destek veren delegeleri serbest bıraktı. Yarış Koray Aydın ile Musavvat Dervişoğlu arasında geçecek..  
KOCAELİ HABERİ

İYİ Parti'nin seçimli olağanüstü kurultayı ATO Congresium Salonu’nda düzenleniyor. Akşener ve genel başkan adayları da kürsüde konuşmalarını yaptı. Konuşmaların ardından oylamaya geçildi.

4 ADAY YARIŞTI
1302 delegenin 1007’si salona geldi ve oy kullanmak üzere imza attı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in aday olmadığı kurultayda Grup Başkanı Koray Aydın, Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın ve Günay Kodaz adaylığını ilan etti. Dört adayın da aday olmak için gerekli imzayı topladığı öğrenildi. Adaylar şu sırayla kürsüye çıkarak konuşma yaptı: Müsavat Dervişoğlu, Tolga Akalın, Koray Aydın, Günay Kodaz.

OYLAMA BİTTİ SEÇİM İKİNCİ TURA KALDI
Konuşmalardan sonra yapılan oylamada sandıklar açıldı.  Oy sayımında Koray Aydın 472, Müsavat Dervişoğlu 370 ve Tolga Akalın'a da 327 oy ve Günay Kodaz'a 2 oy çıkınca, genel başkan olmak için yeterli salt çoğunluk sayısına ulaşılamaması üzerine oylama ikinci tura kaldı..
Şimdi yeniden oylama yapılıyor. Gelen son dakika bilgsine göre Tolga Akalın adaylıktan çekildi ve kendsine destek veren delegeleri serbest bıraktı. Yarış Koray Aydın ile Musavvat Dervişoğlu arasında geçecek..

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.