İZMİT'TE O HASTANEYE TRAMVAYLA GİDİLECEK

Güncel 17.03.2024 - 14:51, Güncelleme: 17.03.2024 - 16:56
 

İZMİT'TE O HASTANEYE TRAMVAYLA GİDİLECEK

KOCAELİ HABERİ
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İzmit ile Kocaeli Şehir Hastanesini birbirine bağlayacak olan 3,1 kilometrelik Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı'nın açılışını gerçekleştirerek hizmete açtı. YOĞUN KATILIM VARDI Hattın ilk durağında yapılan törene Bakan Uraloğlu’nun yanı sıra Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Milletvekilleri Sadettin Hülagü, Veysel Tipioğlu, Mehmet Akif Yılmaz, Cemil Yaman, Sami Çakır, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün, AK Parti MKYK üyesi İlyas Şeker, AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, AK Parti MKYK Üyesi Davut Coşkun Şiviloğlu, Büyükşehir Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, belediye başkan adayları ve çok sayıda davetli katıldı. Bakan Uraloğlu hattın hizmete girmesi dolayısıyla yaptığı konuşmada, "Bu projeyle Kocaeli Şehir Hastanesine ulaşım 15 dakikaya düşecek. 5 istasyonu olacak hattımız, günde 210 bin vatandaşımızı taşıyacak kapasitede. Kanal Yolu, Turan Güneş, Başaran, FTR ve Şehir Hastanesi istasyonlarından oluşan 3,1 kilometrelik hattın yapımını 1,5 yıldan kısa sürede tamamladık. Şehir Hastanesi Tramvay Hattı ile İzmitli vatandaşlarımızı trafik çilesinden kurtaracağız. Hattımız, Otogar istasyonundan Plajyolu tramvay hattına da entegre olacak. Kocaelililere hayırlu olsun, tramvalarımızda hayırlı yolculuklar diliyorum" dedi. ULAŞIMDA HEDEF: YÜZDE 30 RAYLI SİSTEM Ulaşımda raylı sistemlerin önemine vurgu yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Temel hedefimiz toplu taşımada raylı sistem payını yüzde 30’a çıkarmak. Bu hatla yüzde 20’ye çıkaracağız. Alikahya tramvay hattı yapılacak. Mevcut hattaki kapasiteyi artırmak için de çalışmalar yapacağız. Aynı zamanda 15 yeni tramvay aracı alacağız. Mayıs ayı itibariyle bu hat diğer hatlara bağlanarak çalışacak. Bu bizim için çok kritik bir yatırım. Şehir Hastanesi’nin günde 50 bin kişilik bir yolculuk yaratması bekleniyor. Hat 41 dediğimiz başka bir hattı daha devreye aldık. Metrobüs mantığı ile çalışacak” dedi. LOJİSTİK KÖY TÜRKİYE’NİN PROJESİ Bakan Uraloğlu’na seslenen Başkan Büyükakın, “Lojistik köy için önümüzdeki dönemde sizleri çok rahatsız edeceğiz. Bizi hiç geri çevirmediniz ama lojistik köy için de destek isteyeceğiz. Lojistik köy sadece bizim değil Marmara ve Türkiye’nin projesidir. Limanların dış ticaret hedeflerini tutturma konusunda da çok önemli. Bu konuda sizleri önümüzdeki süreçte çok rahatsız edeceğiz” şeklinde konuştu.
KOCAELİ HABERİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İzmit ile Kocaeli Şehir Hastanesini birbirine bağlayacak olan 3,1 kilometrelik Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı'nın açılışını gerçekleştirerek hizmete açtı.

YOĞUN KATILIM VARDI
Hattın ilk durağında yapılan törene Bakan Uraloğlu’nun yanı sıra Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Milletvekilleri Sadettin Hülagü, Veysel Tipioğlu, Mehmet Akif Yılmaz, Cemil Yaman, Sami Çakır, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün, AK Parti MKYK üyesi İlyas Şeker, AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, AK Parti MKYK Üyesi Davut Coşkun Şiviloğlu, Büyükşehir Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, belediye başkan adayları ve çok sayıda davetli katıldı.

Bakan Uraloğlu hattın hizmete girmesi dolayısıyla yaptığı konuşmada, "Bu projeyle Kocaeli Şehir Hastanesine ulaşım 15 dakikaya düşecek. 5 istasyonu olacak hattımız, günde 210 bin vatandaşımızı taşıyacak kapasitede. Kanal Yolu, Turan Güneş, Başaran, FTR ve Şehir Hastanesi istasyonlarından oluşan 3,1 kilometrelik hattın yapımını 1,5 yıldan kısa sürede tamamladık. Şehir Hastanesi Tramvay Hattı ile İzmitli vatandaşlarımızı trafik çilesinden kurtaracağız. Hattımız, Otogar istasyonundan Plajyolu tramvay hattına da entegre olacak. Kocaelililere hayırlu olsun, tramvalarımızda hayırlı yolculuklar diliyorum" dedi.

ULAŞIMDA HEDEF: YÜZDE 30 RAYLI SİSTEM
Ulaşımda raylı sistemlerin önemine vurgu yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Temel hedefimiz toplu taşımada raylı sistem payını yüzde 30’a çıkarmak. Bu hatla yüzde 20’ye çıkaracağız. Alikahya tramvay hattı yapılacak. Mevcut hattaki kapasiteyi artırmak için de çalışmalar yapacağız. Aynı zamanda 15 yeni tramvay aracı alacağız. Mayıs ayı itibariyle bu hat diğer hatlara bağlanarak çalışacak. Bu bizim için çok kritik bir yatırım. Şehir Hastanesi’nin günde 50 bin kişilik bir yolculuk yaratması bekleniyor. Hat 41 dediğimiz başka bir hattı daha devreye aldık. Metrobüs mantığı ile çalışacak” dedi.

LOJİSTİK KÖY TÜRKİYE’NİN PROJESİ
Bakan Uraloğlu’na seslenen Başkan Büyükakın, “Lojistik köy için önümüzdeki dönemde sizleri çok rahatsız edeceğiz. Bizi hiç geri çevirmediniz ama lojistik köy için de destek isteyeceğiz. Lojistik köy sadece bizim değil Marmara ve Türkiye’nin projesidir. Limanların dış ticaret hedeflerini tutturma konusunda da çok önemli. Bu konuda sizleri önümüzdeki süreçte çok rahatsız edeceğiz” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.