Ölen belediye başkanının yerine eşi geçti

15.10.2020 - 22:25, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

Ölen belediye başkanının yerine eşi geçti

Meksika’da, Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden bir belediye başkanının görev süresini eşi tamamlayacak. Çocukken böbrek nakli yapılan ve bu nedenle risk grubunda yer alan 46 yaşındaki Carlo Mario Ortiz, geçen hafta hastalığa yenik düştü. 2018 yılında 80 bin nüfuslu Salvador Alvarado’nun belediye başkanı seçilmişti. Salvador Alvarado’nun sınırlarında yer aldığı Sinaloa eyaletinin kongresindeki oylamada aday gösterilen 40 yaşındaki eşi Pier Angely Camacho’nun, Ortiz’in vekaleten yerine geçmesine onay çıktı. 35 kişi Camacho’nun lehine oy kullanırken biri de çekimser kaldı. Eşinin 31 Ekim 2021’e kadar sürecek görev süresi tamamlanana kadar başkan koltuğunda oturacak Camacho, onun yerine geçmekten gurur duyduğunu ifade etti. Eyaletin sosyal kalkınma enstitüsünde çalışan Camacho, eşinin başladığı işleri tamamlamak istediğini de sözlerine ekledi.

Meksika’da, Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden bir belediye başkanının görev süresini eşi tamamlayacak.

Çocukken böbrek nakli yapılan ve bu nedenle risk grubunda yer alan 46 yaşındaki Carlo Mario Ortiz, geçen hafta hastalığa yenik düştü. 2018 yılında 80 bin nüfuslu Salvador Alvarado’nun belediye başkanı seçilmişti.

Salvador Alvarado’nun sınırlarında yer aldığı Sinaloa eyaletinin kongresindeki oylamada aday gösterilen 40 yaşındaki eşi Pier Angely Camacho’nun, Ortiz’in vekaleten yerine geçmesine onay çıktı. 35 kişi Camacho’nun lehine oy kullanırken biri de çekimser kaldı.

Eşinin 31 Ekim 2021’e kadar sürecek görev süresi tamamlanana kadar başkan koltuğunda oturacak Camacho, onun yerine geçmekten gurur duyduğunu ifade etti.

Eyaletin sosyal kalkınma enstitüsünde çalışan Camacho, eşinin başladığı işleri tamamlamak istediğini de sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.