Abdullah Gül’ün eski başdanışmanına dava

Siyaset 15.09.2020 - 11:15, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

Abdullah Gül’ün eski başdanışmanına dava

Abdullah Gül’ün, 2003 yılında başbakanlık döneminde basın ve iletişimden sorumlu başdanışmanlığı görevinde bulunan Ahmet Sever’in davası bugün görülüyor. Gül ile çalıştığı döneme dair anılarını kaleme aldığı  “Abdullah Gül ile 12 Yıl”  ve 2018 yılında yayınladığı “İçimde Kalmasın/Tanıklığımdır” kitabı üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı Mustafa Şentop ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın şikayetiyle davalar açılmıştı. Sever, kitabı üzerinden açılan üç ayrı davada hakkında toplamda üç yıl dokuz ay 15 günden 11 yıl bir aya kadar hapis cezası istendi. Yargılaması tutuksuz olarak sürüyor.

Abdullah Gül’ün, 2003 yılında başbakanlık döneminde basın ve iletişimden sorumlu başdanışmanlığı görevinde bulunan Ahmet Sever’in davası bugün görülüyor.

Gül ile çalıştığı döneme dair anılarını kaleme aldığı  “Abdullah Gül ile 12 Yıl”  ve 2018 yılında yayınladığı “İçimde Kalmasın/Tanıklığımdır” kitabı üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı Mustafa Şentop ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın şikayetiyle davalar açılmıştı.

Sever, kitabı üzerinden açılan üç ayrı davada hakkında toplamda üç yıl dokuz ay 15 günden 11 yıl bir aya kadar hapis cezası istendi. Yargılaması tutuksuz olarak sürüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.