Şehir Üniversitesi kapatıldı

30.06.2020 - 09:02, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

Şehir Üniversitesi kapatıldı

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun mütevelli heyetinde yer aldığı Bilim ve Sanat Vakfı'na bağlı olan ve kayyum atanan Şehir Üniversitesi resmen kapatılırken, Mütevelli Heyet Başkanlığını Ak Partili eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in yaptığı Bilim ve Sanat Vakfı'na da kayyım atandı.. Şehir Üniversitesinin kapatılması ile ilgili karar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, kurucu vakfına kayyım atanan ve garantör üniversitesi tarafından yapılan denetimler sonucunda mevcut mal varlığıyla eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdüremeyeceği tespit edilen ve bu durumu Yükseköğretim Kurulunca onaylanan İstanbul Şehir Üniversitesinin faaliyet izni resmen kaldırıldı.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun mütevelli heyetinde yer aldığı Bilim ve Sanat Vakfı'na bağlı olan ve kayyum atanan Şehir Üniversitesi resmen kapatılırken, Mütevelli Heyet Başkanlığını Ak Partili eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in yaptığı Bilim ve Sanat Vakfı'na da kayyım atandı..

Şehir Üniversitesinin kapatılması ile ilgili karar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, kurucu vakfına kayyım atanan ve garantör üniversitesi tarafından yapılan denetimler sonucunda mevcut mal varlığıyla eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdüremeyeceği tespit edilen ve bu durumu Yükseköğretim Kurulunca onaylanan İstanbul Şehir Üniversitesinin faaliyet izni resmen kaldırıldı.
Görüntünün olası içeriği: yazı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.