GEBZE'DE KÖŞKER GERÇEKLEŞTİREMEDİ SIRA BÜYÜKGÖZ'DE

Dünya 19.02.2020 - 11:01, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

GEBZE'DE KÖŞKER GERÇEKLEŞTİREMEDİ SIRA BÜYÜKGÖZ'DE

KH/CENGİZYÜCAK 21 Mart 2014 tarihinde AK Parti Gebze Belediye Başkan Adayı ve mevcut Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker basına "Gebze'ye Dijital Kent Kütüphanesi kurulacak!" manşeti ile aşağıdaki haberi servis ettirmişti.. Gebze sevdalısı, Gebze’nin şehr-i emini, AK Parti Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, ikinci dönemde kente tarihi ve kültürel kimlik kazandırmaya hazırlanıyor. Gebze’ye ikinci dönemde kazandırmayı hedeflediği projelerin tanıtımını yapan AK Parti Gebze Belediye Başkan Adayı ve Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Dijital Kent Kütüphanesi’nin müjdesini verdi. Gebze’nin merkezinde bulunan Eski Çarşı’daki Tarihi Kervansaray’ın restore edileceğini dile getiren Başkan Köşker, “Bu tarihi değerimiz, kervansarayımız yeniden ayağa kaldırılarak kentimize kazandırılacak. Bu tarihi mekanın bir bilim ve kültür merkezi haline dönüşmesi amacıyla Dijital Kent Kütüphanesi Projesi’ni hayata geçireceğiz. Bu projeyle kentimizde önemli bir eksikliği de ortadan kaldıracağız. Öğrencilerimiz ve bilimsel çalışmalar için kaynak arayışında olan vatandaşlarımızın yararlanabileceği Dijital Kent Kütüphanemiz ile Gebze’miz bir araştırma ve bilim şehrine dönüşme noktasında önemli mesafe alınmış olacak” dedi. GEBZE'DE KÖŞKER GERÇEKLEŞTİREMEDİ SIRA BÜYÜKGÖZ'DE Adnan Köşker bu vaadinden sonra seçimi tekrar kazanarak yeniden belediye başkanı oldu. Lakin bu "Gebze'ye Dijital Kent Kütüphanesi" projesini hayata geçiremedi çünkü Kamulaştırma, Vakıflar Genel Müdürülüğü ve Anıtlar Kurulunu takıldı.. Kocaeli Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Gebze Belediyesi organizasyonu ile yürütülen çalışmalar kapsamında kervansarayın etrafında ki bazı binaların kamulaştırma ve yıkım işlemleri yapılmıştı. O günlerde üç binanın yıkım işlemi gerçekleşti. Kamulaştırma çalışmalarının tamamlanmasının ardından kervansarayın etrafında ki binalar yıkılarak gün yüzüne çıkarılması planlanıyordu. Tarihi Kervansarayın  tüm yönleriyle ortaya çıkarıldıktan sonra aslına uygun olarak yeniden restore edilmesi planlanmıştı ama uzun bir süredir çalışmalar durmuş vaziyette ve yıkılan dükkanlar ise hem görsel kirlilik oluşturuyor hem de zaman zaman işportacıların pazar tezgahı haline dönüşüyor.. Yıkılan dükkanların hemen yanında bulunan Altın Kasap sahipleri tarafından kısa bir süre önce bir kuyumcuya kiraya verildi ve kuyumcu da dekarasyon işine çatıyı yıkıp yeniden yapmakla başladı. Lakin anında Gebze Belediyesi ekiplerince hem faaliyet durduruldu hem de ceza kesildi.. Şu an için o işyeri de yıkık ve çevresi sunta levhalarla çevrilmiş durumda. Görünen o ki; Gebze'nin merkezinde bulunan eski çarşıya uğrayanlar daha uzun bir süre yıkık dükkanların görsel kirliliğine tanık olacaklar.. Ve bakalım yeni belediye başkanı Zinnur Büyükgöz, partilisi olan eski belediye başkanı Adnan Köşker'in  "Gebze'ye Dijital Kent Kütüphanesi" projesini hayata geçirmek için bir çaba mı sarfedecek yoksa o projeyi çöpe atarak başka bir proje mi üretecek?

KH/CENGİZYÜCAK 21 Mart 2014 tarihinde AK Parti Gebze Belediye Başkan Adayı ve mevcut Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker basına "Gebze'ye Dijital Kent Kütüphanesi kurulacak!" manşeti ile aşağıdaki haberi servis ettirmişti..

Gebze sevdalısı, Gebze’nin şehr-i emini, AK Parti Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, ikinci dönemde kente tarihi ve kültürel kimlik kazandırmaya hazırlanıyor. Gebze’ye ikinci dönemde kazandırmayı hedeflediği projelerin tanıtımını yapan AK Parti Gebze Belediye Başkan Adayı ve Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Dijital Kent Kütüphanesi’nin müjdesini verdi. Gebze’nin merkezinde bulunan Eski Çarşı’daki Tarihi Kervansaray’ın restore edileceğini dile getiren Başkan Köşker, “Bu tarihi değerimiz, kervansarayımız yeniden ayağa kaldırılarak kentimize kazandırılacak. Bu tarihi mekanın bir bilim ve kültür merkezi haline dönüşmesi amacıyla Dijital Kent Kütüphanesi Projesi’ni hayata geçireceğiz. Bu projeyle kentimizde önemli bir eksikliği de ortadan kaldıracağız. Öğrencilerimiz ve bilimsel çalışmalar için kaynak arayışında olan vatandaşlarımızın yararlanabileceği Dijital Kent Kütüphanemiz ile Gebze’miz bir araştırma ve bilim şehrine dönüşme noktasında önemli mesafe alınmış olacak” dedi.

GEBZE'DE KÖŞKER GERÇEKLEŞTİREMEDİ SIRA BÜYÜKGÖZ'DE
Adnan Köşker bu vaadinden sonra seçimi tekrar kazanarak yeniden belediye başkanı oldu. Lakin bu "Gebze'ye Dijital Kent Kütüphanesi" projesini hayata geçiremedi çünkü Kamulaştırma, Vakıflar Genel Müdürülüğü ve Anıtlar Kurulunu takıldı..

Kocaeli Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Gebze Belediyesi organizasyonu ile yürütülen çalışmalar kapsamında kervansarayın etrafında ki bazı binaların kamulaştırma ve yıkım işlemleri yapılmıştı. O günlerde üç binanın yıkım işlemi gerçekleşti. Kamulaştırma çalışmalarının tamamlanmasının ardından kervansarayın etrafında ki binalar yıkılarak gün yüzüne çıkarılması planlanıyordu. Tarihi Kervansarayın  tüm yönleriyle ortaya çıkarıldıktan sonra aslına uygun olarak yeniden restore edilmesi planlanmıştı ama uzun bir süredir çalışmalar durmuş vaziyette ve yıkılan dükkanlar ise hem görsel kirlilik oluşturuyor hem de zaman zaman işportacıların pazar tezgahı haline dönüşüyor..

Yıkılan dükkanların hemen yanında bulunan Altın Kasap sahipleri tarafından kısa bir süre önce bir kuyumcuya kiraya verildi ve kuyumcu da dekarasyon işine çatıyı yıkıp yeniden yapmakla başladı. Lakin anında Gebze Belediyesi ekiplerince hem faaliyet durduruldu hem de ceza kesildi..

Şu an için o işyeri de yıkık ve çevresi sunta levhalarla çevrilmiş durumda. Görünen o ki; Gebze'nin merkezinde bulunan eski çarşıya uğrayanlar daha uzun bir süre yıkık dükkanların görsel kirliliğine tanık olacaklar..

Ve bakalım yeni belediye başkanı Zinnur Büyükgöz, partilisi olan eski belediye başkanı Adnan Köşker'in  "Gebze'ye Dijital Kent Kütüphanesi" projesini hayata geçirmek için bir çaba mı sarfedecek yoksa o projeyi çöpe atarak başka bir proje mi üretecek?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.