İsrail ordusu Refah'a yapacağı 'saldırı' için emir verdi

Dünya 06.05.2024 - 13:02, Güncelleme: 06.05.2024 - 13:02
 

İsrail ordusu Refah'a yapacağı 'saldırı' için emir verdi

KOCALEİ HABERİ
İsrail ordusu Refah'a yapacağı 'sınırlı operasyon' için 100 bin kişiye tahliye emri verdi bbc.com/turkce'de yer alan habere göre İsrail ordusu, Gazze'nin güneyindeki Refah kentine planlanan operasyon öncesinde Filistinli sivillere kentin doğusundaki bazı bölgeleri terk etmeleri emri verildiğini açıkladı. Refah'ın İsrail sınırına en yakın doğu kesiminde yaşayan yaklaşık 100 bin kişinin Han Yunus'a ve El Mavazi mülteci kampına yönlendirildiği bildirildi. İsrail ordusu, Refah'a "sınırlı bir operasyon" başlatacağını ve "geniş çaplı bir tahliyenin" söz konusu olmadığını belirtti. Bir ordu sözcüsü, tahliyenin sınırlı olduğunu ve planların İsrail hükümeti tarafından onaylanmasının ardından kademeli bir şekilde gerçekleşeceğini söyledi. Operasyonun Hamas'ı çökertme çabalarının bir parçası olduğunu belirten sözcü, Hamas'ın dün Refah'tan roket atarak Kerem Şalom sınır kapısı yakınlarında üç İsrail askerinin ölümüne yol açtığını ve şehirden saldırı düzenleyebileceğini gösterdiğini söyledi. İsrail, Refah'a gece boyunca hava saldırıları düzenledi. Saldırılarda en az 12 kişinin öldüğü bildirildi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas'a karşı Refah'ta bir askeri operasyonun gerekli olduğunda ısrar ediyor. Ancak Batılı güçler ve sınır komşusu Mısır, 1,4 milyondan fazla yerinden edilmiş Filistinlinin sığındığı kentte çok sayıda sivil can kaybı olacağı gerekçesiyle endişelerini dile getiriyor. Refah'a saldırı hazırlıkları, Gazze'de bir ateşkes anlaşmasının sağlanması ve rehinelerin serbest bırakılmasını amaçlayan görüşmelerin tıkandığı bir dönemde geldi. bbc.com/turkce
KOCALEİ HABERİ

İsrail ordusu Refah'a yapacağı 'sınırlı operasyon' için 100 bin kişiye tahliye emri verdi

bbc.com/turkce'de yer alan habere göre İsrail ordusu, Gazze'nin güneyindeki Refah kentine planlanan operasyon öncesinde Filistinli sivillere kentin doğusundaki bazı bölgeleri terk etmeleri emri verildiğini açıkladı.

Refah'ın İsrail sınırına en yakın doğu kesiminde yaşayan yaklaşık 100 bin kişinin Han Yunus'a ve El Mavazi mülteci kampına yönlendirildiği bildirildi. İsrail ordusu, Refah'a "sınırlı bir operasyon" başlatacağını ve "geniş çaplı bir tahliyenin" söz konusu olmadığını belirtti.

Bir ordu sözcüsü, tahliyenin sınırlı olduğunu ve planların İsrail hükümeti tarafından onaylanmasının ardından kademeli bir şekilde gerçekleşeceğini söyledi.

Operasyonun Hamas'ı çökertme çabalarının bir parçası olduğunu belirten sözcü, Hamas'ın dün Refah'tan roket atarak Kerem Şalom sınır kapısı yakınlarında üç İsrail askerinin ölümüne yol açtığını ve şehirden saldırı düzenleyebileceğini gösterdiğini söyledi.

İsrail, Refah'a gece boyunca hava saldırıları düzenledi. Saldırılarda en az 12 kişinin öldüğü bildirildi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas'a karşı Refah'ta bir askeri operasyonun gerekli olduğunda ısrar ediyor.

Ancak Batılı güçler ve sınır komşusu Mısır, 1,4 milyondan fazla yerinden edilmiş Filistinlinin sığındığı kentte çok sayıda sivil can kaybı olacağı gerekçesiyle endişelerini dile getiriyor.

Refah'a saldırı hazırlıkları, Gazze'de bir ateşkes anlaşmasının sağlanması ve rehinelerin serbest bırakılmasını amaçlayan görüşmelerin tıkandığı bir dönemde geldi.
bbc.com/turkce

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.