ADAM OLMAK MI ADAMI OLMAK MI?

20.08.2019 - 00:36, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

ADAM OLMAK MI ADAMI OLMAK MI?

KH/CENGİZYÜCAK "Çocuğum okuyacak adam olacak amcası" diye temennilerde bulunan çok sayıda babanın çocuklarının okuduğuna, önemli mevkilere geldiğine ama "adam" olamadıklarına çok kez tanık olduk ama 15 Temmuz FETÖ darbesinden sonra görevinde en üst noktalara gelmiş koca koca komutanların, profesörlerin ve sözüm ona gazetecilerin ve aydınların piyonluklarını gördüğümüzde daha da bir emin olduk.. Paşa olmuş ama adam olamamış.. Hoca olmuş ama adamlaşamamış.. Okumuş ama aydınlaşamamış.. "Adam" olduklarını sanmışlar ama aslında "adamı" olmuşlar.. İlkokul mezunu bir din bezirganının adamı olmuşlar.. Adam olmak farklı bir meziyet.. "Adam olmak" aslında zor değil.. Bir insan için "kendisi olmak" nasıl zor olabilir ki? "Adamlık" özünde herkesin doğuştan fıtratında vardır.. Birileri korur o özelliğini "Adam" kalır.. Birileri ise maddi ya da manevi rant uğruna satar o fıtratını ve "adamı" olur.. Çeyrek asrı aşkı gazetecilik yaşamımda ilk kez kendimden bahdeceğim.. Hiç unutamam bir gün Kocaeli eski Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ağabeyim ile başbaşa bir sohbette iken bir bürokratı ile  telefon görüşmesinde "Cengiz Yücak ile sohbet ediyoruz. Tanıyor musun kendisini" diye sormuş ve karşısındaki bürokrat "yazılarından tanıyorum Başkanım" dediğinde ise "Tanı tanı iyi tanı..Cengiz Yücak bizim partili değil ama adam gibi adamdır" demişti.. Dahası var.. İbrahim Karaosmanoğlu ağabeyim ile o kadar çok yakın olduğumuz halde 15 yıllık Başkanlığı döneminde kendisinden hiç bir talebimin olmadığını en yakınındakilerine söylediği benim kulaklarıma kadar geldi.. Gelmiş geçmiş Kocaeli milletvekilleri ve Gebze eski belediye başkanları İbrahim Pehlivan ile Adnan Köşker ile de çok yakın dostluklarım oldu. Onlara da ne kendim ne de hatırı sayılır bir sanayici, iş adamı veya müteahhit için talebim olmadı. Sadece evine ekmek parası götürmek için acil çalışmaya ihtiyacı olan bir işçiye "iş" talebi dışında.. 2007'de yazılarımızdan dolayı bizim "Ergenekon kumpası" ile Silivri'yi ne zaman boylayacağımızı bekleyenler ve de milletvekilleri 2016'da gelip bize "öngörüsü kuvvetli ferasetli adammışsın" dediler ya..  Hadi neyse... Sonuç olarak "adam" olursanız hep "adam" kalırsınız.. "Adamı" olursanız kimin adamı iseniz onla birlikte gidersiniz..

KH/CENGİZYÜCAK "Çocuğum okuyacak adam olacak amcası" diye temennilerde bulunan çok sayıda babanın çocuklarının okuduğuna, önemli mevkilere geldiğine ama "adam" olamadıklarına çok kez tanık olduk ama 15 Temmuz FETÖ darbesinden sonra görevinde en üst noktalara gelmiş koca koca komutanların, profesörlerin ve sözüm ona gazetecilerin ve aydınların piyonluklarını gördüğümüzde daha da bir emin olduk..

Paşa olmuş ama adam olamamış..

Hoca olmuş ama adamlaşamamış..
Okumuş ama aydınlaşamamış..

"Adam" olduklarını sanmışlar ama aslında "adamı" olmuşlar..
İlkokul mezunu bir din bezirganının adamı olmuşlar..

Adam olmak farklı bir meziyet..

"Adam olmak" aslında zor değil..

Bir insan için "kendisi olmak" nasıl zor olabilir ki?

"Adamlık" özünde herkesin doğuştan fıtratında vardır..

Birileri korur o özelliğini "Adam" kalır..

Birileri ise maddi ya da manevi rant uğruna satar o fıtratını ve "adamı" olur..

Çeyrek asrı aşkı gazetecilik yaşamımda ilk kez kendimden bahdeceğim..
Hiç unutamam bir gün Kocaeli eski Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ağabeyim ile başbaşa bir sohbette iken bir bürokratı ile  telefon görüşmesinde "Cengiz Yücak ile sohbet ediyoruz. Tanıyor musun kendisini" diye sormuş ve karşısındaki bürokrat "yazılarından tanıyorum Başkanım" dediğinde ise "Tanı tanı iyi tanı..Cengiz Yücak bizim partili değil ama adam gibi adamdır" demişti..

Dahası var..

İbrahim Karaosmanoğlu ağabeyim ile o kadar çok yakın olduğumuz halde 15 yıllık Başkanlığı döneminde kendisinden hiç bir talebimin olmadığını en yakınındakilerine söylediği benim kulaklarıma kadar geldi..

Gelmiş geçmiş Kocaeli milletvekilleri ve Gebze eski belediye başkanları İbrahim Pehlivan ile Adnan Köşker ile de çok yakın dostluklarım oldu. Onlara da ne kendim ne de hatırı sayılır bir sanayici, iş adamı veya müteahhit için talebim olmadı. Sadece evine ekmek parası götürmek için acil çalışmaya ihtiyacı olan bir işçiye "iş" talebi dışında..
2007'de yazılarımızdan dolayı bizim "Ergenekon kumpası" ile Silivri'yi ne zaman boylayacağımızı bekleyenler ve de milletvekilleri 2016'da gelip bize "öngörüsü kuvvetli ferasetli adammışsın" dediler ya.. 
Hadi neyse...

Sonuç olarak "adam" olursanız hep "adam" kalırsınız..

"Adamı" olursanız kimin adamı iseniz onla birlikte gidersiniz..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.