GEBZE BÖLGESİ İŞ YATIRIMCILARININ BALIKESİR'DE OSB HAYALİ SUYA MI DÜŞTÜ?

25.07.2019 - 16:24, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

GEBZE BÖLGESİ İŞ YATIRIMCILARININ BALIKESİR'DE OSB HAYALİ SUYA MI DÜŞTÜ?

KOCAELİHABERİ/CENGİZYÜCAK 24.02.2017 tarihinde haberpi.com sitemizde  "GEBZELİ İŞ ADAMLARINDAN YENİ OSB" manşetti ile yayınladığımız haberde "Aralarında çok sayıda tanınmış simalarında olduğu bir grup Gebzeli iş adamının, Balıkesir'in Balya ilçesinin Müstecap köyünde yeni bir Organize Sanayi Bölgesi kurulması çalışmalarına başladıkları öğrenildi.." bilgisini paylaşmıştık.  İŞTE O HABERİN DETAYI 2 bin dönümlük bir alan içinde kurulması planlanan Karma OSB için Gebze'de arsa pazarlama faaliyetlerinin başladığı, bu çalışmanın hızlı bir şekilde devam ettiği ve çok sayıda Gebzeli esnaf ve iş adamlarının yanısıra tanınmış emlakçılarında bu işin içinde olduğu gelen bilgiler arasında.. Bu yeni OSB işiyle ilgili çok sayıda yatırımcı da "bu iş kazançlı olsaydı, Balıkesirli, Bursalı, İzmitli ve İstanbullu yatırımıcılar bu işi Gebzeli iş adamlarına kaptırmazlardı" şeklinde kaygı ile yaklaşıyorlar.. KÖYLÜLER İSTEMİYOR 12.04.2019 tarihinde Haberpi.com'un yaptığı araştırmada Balya köylülerinin tarlaları üzerinde sanayi kurulmasını istemedikleri ve bunun için imza kampanyası başlattıkları bilgisine ulaşıldı.. O haberimizin üzerinden iki yıl geçti ve "gazetecilikte fikri takip esastır" düsturumuzdan yola çıkarak bu "Balıkesir'de OSB" işinin hangi noktada olduğunu araştırdığımızda şu bulgular ulaştık; "Balıkesir'de Balya ilçesinin Müstecap köyünde OSB olacak" diye Gebzeli yatırımcılara sattırdıkları yerlerde OSB için Valilikten onay çıkmış şimdi top Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Çevre Bakanlığında.. Öte taraftan yine Gebze'de bazı isimler, bu kez Gebzeli yatırımcılara "Balıkesir Karesi ilçesi Bakacak köyünde OSB kurulacak" diyerek arazi satmaya çalışıyorlarmış.. "Balıkesir'de ucuz fiyata OSB arsası alıp günü geldiğinde pahalı fiyata satıp çok para kazanacağım" diye bu sözlere inanarak arazi alan Gebzeli yatırımcılar da varmış, "bu ekonomik koşullarda Balıkesir'in bir köyünde OSB kurulması zor bir hayal" diyerek uzak duranlar da varmış.. VE BUGÜN GELİNEN NOKTA Gebzeli Balıkesir OSB pazarlayıcılarını, OSB hayali ile Gebze'den giden sermayeyi ve orada OSB kurulup kurulmayacağını izlemeye devam ederken; Balıkesir Valiliğinin Karesi İlçesi Bakacak mevkiinde bu çapta bir OSB kurulmasına onya vermeye niyetli olmadığını ve orada OSB kurucuları ile "OSB arsası sahibi olacağım" hayali ile oraya para gömen yatırıcıların ciddi bir hayal kırıklığına uğradıkları bilgisine ulaştık.. 

KOCAELİHABERİ/CENGİZYÜCAK 24.02.2017 tarihinde haberpi.com sitemizde  "GEBZELİ İŞ ADAMLARINDAN YENİ OSB" manşetti ile yayınladığımız haberde "Aralarında çok sayıda tanınmış simalarında olduğu bir grup Gebzeli iş adamının, Balıkesir'in Balya ilçesinin Müstecap köyünde yeni bir Organize Sanayi Bölgesi kurulması çalışmalarına başladıkları öğrenildi.." bilgisini paylaşmıştık. 
İŞTE O HABERİN DETAYI
2 bin dönümlük bir alan içinde kurulması planlanan Karma OSB için Gebze'de arsa pazarlama faaliyetlerinin başladığı, bu çalışmanın hızlı bir şekilde devam ettiği ve çok sayıda Gebzeli esnaf ve iş adamlarının yanısıra tanınmış emlakçılarında bu işin içinde olduğu gelen bilgiler arasında..
Bu yeni OSB işiyle ilgili çok sayıda yatırımcı da "bu iş kazançlı olsaydı, Balıkesirli, Bursalı, İzmitli ve İstanbullu yatırımıcılar bu işi Gebzeli iş adamlarına kaptırmazlardı" şeklinde kaygı ile yaklaşıyorlar..
KÖYLÜLER İSTEMİYOR
12.04.2019 tarihinde Haberpi.com'un yaptığı araştırmada Balya köylülerinin tarlaları üzerinde sanayi kurulmasını istemedikleri ve bunun için imza kampanyası başlattıkları bilgisine ulaşıldı..
O haberimizin üzerinden iki yıl geçti ve "gazetecilikte fikri takip esastır" düsturumuzdan yola çıkarak bu "Balıkesir'de OSB" işinin hangi noktada olduğunu araştırdığımızda şu bulgular ulaştık;
"Balıkesir'de Balya ilçesinin Müstecap köyünde OSB olacak" diye Gebzeli yatırımcılara sattırdıkları yerlerde OSB için Valilikten onay çıkmış şimdi top Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Çevre Bakanlığında..
Öte taraftan yine Gebze'de bazı isimler, bu kez Gebzeli yatırımcılara "Balıkesir Karesi ilçesi Bakacak köyünde OSB kurulacak" diyerek arazi satmaya çalışıyorlarmış..
"Balıkesir'de ucuz fiyata OSB arsası alıp günü geldiğinde pahalı fiyata satıp çok para kazanacağım" diye bu sözlere inanarak arazi alan Gebzeli yatırımcılar da varmış, "bu ekonomik koşullarda Balıkesir'in bir köyünde OSB kurulması zor bir hayal" diyerek uzak duranlar da varmış..
VE BUGÜN GELİNEN NOKTA
Gebzeli Balıkesir OSB pazarlayıcılarını, OSB hayali ile Gebze'den giden sermayeyi ve orada OSB kurulup kurulmayacağını izlemeye devam ederken; Balıkesir Valiliğinin Karesi İlçesi Bakacak mevkiinde bu çapta bir OSB kurulmasına onya vermeye niyetli olmadığını ve orada OSB kurucuları ile "OSB arsası sahibi olacağım" hayali ile oraya para gömen yatırıcıların ciddi bir hayal kırıklığına uğradıkları bilgisine ulaştık.. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.