Gebze'nin Üniversitesi, THE'nin ilk 500'ünün sonlarında yer aldı

Eğitim-Kültür-Sanat 17.05.2024 - 10:11, Güncelleme: 17.05.2024 - 10:16
 

Gebze'nin Üniversitesi, THE'nin ilk 500'ünün sonlarında yer aldı

KOCAELİ HABERİ
Uluslararası yükseköğretim derecelendirme derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE), Genç Üniversite Sıralaması 2024'ü yayınladı. Gebze Teknik Üniversitesi dünyanın genç üniversiteleri arasında ilk 500 üniversite içinde yer aldı. Dünyanın 50 yaşında veya daha genç olan en iyi üniversitelerini sıralayan listede, Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) 401–500 bandında yer aldı. Söz konusu sıralamada dünya genelinde 50 yaşın altındaki yükseköğretim kurumları değerlendirmeye alınmaktadır. Üniversiteler; Öğretme (öğrenme ortamı), Araştırma Ortamı (hacim, gelir ve itibar), Araştırma Kalitesi (alıntı etkisi, araştırma gücü, araştırma mükemmelliği ve araştırma etkisi), Uluslararası Görünüm (personel, öğrenciler ve araştırma) ve Sanayi (gelir ve patentler)  başlıkları altında belirlenen toplam 18 göstergeye göre değerlendirilmektedir. Genç Üniversite Sıralaması: https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2024/young-university-rankings
KOCAELİ HABERİ

Uluslararası yükseköğretim derecelendirme derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE), Genç Üniversite Sıralaması 2024'ü yayınladı. Gebze Teknik Üniversitesi dünyanın genç üniversiteleri arasında ilk 500 üniversite içinde yer aldı.

Dünyanın 50 yaşında veya daha genç olan en iyi üniversitelerini sıralayan listede, Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) 401–500 bandında yer aldı. Söz konusu sıralamada dünya genelinde 50 yaşın altındaki yükseköğretim kurumları değerlendirmeye alınmaktadır. Üniversiteler; Öğretme (öğrenme ortamı), Araştırma Ortamı (hacim, gelir ve itibar), Araştırma Kalitesi (alıntı etkisi, araştırma gücü, araştırma mükemmelliği ve araştırma etkisi), Uluslararası Görünüm (personel, öğrenciler ve araştırma) ve Sanayi (gelir ve patentler)  başlıkları altında belirlenen toplam 18 göstergeye göre değerlendirilmektedir.

Genç Üniversite Sıralaması: https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2024/young-university-rankings

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.