KOCAELİ'YE BAKAN GELDİ

19.06.2019 - 20:07, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

KOCAELİ'YE BAKAN GELDİ

Kocaeli Sanayi Odası 8. Dönem 15. Meclis Toplantısı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ve Vali Hüseyin Aksoy’un katılımlarıyla gerçekleştirildi. Kocaeli Sanayi Odasında gerçekleştirilen toplantıya; Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç Dr. Tahir Büyükakın, Kıyı Emniyet Genel Müdürü Durmuş Ünüvar, Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürü Ahmet Selçuk Sert, Kocaeli Sanayi Odası Ayhan Zeytinoğlu, Organize Sanayi Bölgelerinin Yönetim Kurulu başkanları ve Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. Kocaeli Sanayi Odası Ayhan Zeytinoğlu ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç Dr. Tahir Büyükakın’ın konuşmalarının ardından Vali Hüseyin Aksoy yaptığı konuşmalarında; “ Bugün Sayın Bakanımız Kocaeli’de. Kocaeli Türkiye’ye en önemli ekonomik katkıları sunan illerin başında geliyor. Sanayi Odamızda bu ekonomik katkıyı sunan işadamlarımızın oluşturduğu bir oda. Sayın Bakanımızın gününü ayırarak, bugün burada bizlerle beraber olması bizim için oldukça önemli ve anlamlı. Sayın Bakanımıza ve beraberindeki Bakanlık yetkililerine teşekkür ediyorum. ” dedi. Vali Aksoy'un ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ise yaptığı konuşmalarında; “Sanayinin ve ticaretin kalbi, ülkemizin üretim merkezi Kocaeli’de sizlerle bir arada olmaktan son derece büyük mutluluk duyuyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Kocaeli’nin sanayide öncü kuruluşu Kocaeli Sanayi Odasına ve yönetim kuruluna, bizleri buluşturduğu için ayrıca teşekkür ediyorum. “Bu Ülkenin İki Arpa Boyu Yol Gideceklere Değil, Maraton Koşucularına İhtiyacı Var” Sizlerin de farkında olduğu üzere ülkemizde, bölgemizde ve dünyada çok önemli gelişmelerin yaşandığı bir dönemden geçiyoruz. Stratejistler, dünyanın, ikinci cihan harbinden bu yana en derin krizini yaşadığı noktasında görüş bildiriyorlar. Kimileri tüm bu yaşananları, farklı bir dünya savaşı olarak da tanımlıyor. Bazı düşünürlere kalırsa, siyasal ve iktisadi krizden önce, insanlık krizi yaşanıyor ve bu buhran, hemen her şeyi olumsuz yönde tetikliyor. Bu yaşananları görmezden gelerek, hiçbir işi sağlıklı yapamayız. Yakın coğrafyamızda, kan gövdeyi götürüyor, bana ne diyemeyiz. Koloni mantığıyla ticaretin kurallarını belirlemek isteyen ülkeler var, bana ne diyemeyiz. Elbette bana ne, “ben işime bakarım, üretimimi yaparım” gerisi beni ilgilendirmez diyen de çıkabilir. Bunu saygıyla karşılarım ancak ürettiğiyle kalır, iki arpa boyu yol alamaz. Oysa bu ülkenin iki arpa boyu yol gideceklere değil, maraton koşucularına ihtiyacı var. Bunun da yolu, ne iş yaparsak yapalım, dünyada olup biteni iyi okumaktan geçmektedir. " dedi..

Kocaeli Sanayi Odası 8. Dönem 15. Meclis Toplantısı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ve Vali Hüseyin Aksoy’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Kocaeli Sanayi Odasında gerçekleştirilen toplantıya; Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç Dr. Tahir Büyükakın, Kıyı Emniyet Genel Müdürü Durmuş Ünüvar, Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürü Ahmet Selçuk Sert, Kocaeli Sanayi Odası Ayhan Zeytinoğlu, Organize Sanayi Bölgelerinin Yönetim Kurulu başkanları ve Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Kocaeli Sanayi Odası Ayhan Zeytinoğlu ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç Dr. Tahir Büyükakın’ın konuşmalarının ardından Vali Hüseyin Aksoy yaptığı konuşmalarında; “ Bugün Sayın Bakanımız Kocaeli’de. Kocaeli Türkiye’ye en önemli ekonomik katkıları sunan illerin başında geliyor. Sanayi Odamızda bu ekonomik katkıyı sunan işadamlarımızın oluşturduğu bir oda. Sayın Bakanımızın gününü ayırarak, bugün burada bizlerle beraber olması bizim için oldukça önemli ve anlamlı. Sayın Bakanımıza ve beraberindeki Bakanlık yetkililerine teşekkür ediyorum. ” dedi.
Vali Aksoy'un ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ise yaptığı konuşmalarında; Sanayinin ve ticaretin kalbi, ülkemizin üretim merkezi Kocaeli’de sizlerle bir arada olmaktan son derece büyük mutluluk duyuyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Kocaeli’nin sanayide öncü kuruluşu Kocaeli Sanayi Odasına ve yönetim kuruluna, bizleri buluşturduğu için ayrıca teşekkür ediyorum.

“Bu Ülkenin İki Arpa Boyu Yol Gideceklere Değil, Maraton Koşucularına İhtiyacı Var”

Sizlerin de farkında olduğu üzere ülkemizde, bölgemizde ve dünyada çok önemli gelişmelerin yaşandığı bir dönemden geçiyoruz. Stratejistler, dünyanın, ikinci cihan harbinden bu yana en derin krizini yaşadığı noktasında görüş bildiriyorlar. Kimileri tüm bu yaşananları, farklı bir dünya savaşı olarak da tanımlıyor. Bazı düşünürlere kalırsa, siyasal ve iktisadi krizden önce, insanlık krizi yaşanıyor ve bu buhran, hemen her şeyi olumsuz yönde tetikliyor. Bu yaşananları görmezden gelerek, hiçbir işi sağlıklı yapamayız. Yakın coğrafyamızda, kan gövdeyi götürüyor, bana ne diyemeyiz. Koloni mantığıyla ticaretin kurallarını belirlemek isteyen ülkeler var, bana ne diyemeyiz. Elbette bana ne, “ben işime bakarım, üretimimi yaparım” gerisi beni ilgilendirmez diyen de çıkabilir. Bunu saygıyla karşılarım ancak ürettiğiyle kalır, iki arpa boyu yol alamaz. Oysa bu ülkenin iki arpa boyu yol gideceklere değil, maraton koşucularına ihtiyacı var. Bunun da yolu, ne iş yaparsak yapalım, dünyada olup biteni iyi okumaktan geçmektedir. " dedi..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.