KOCAELİ// Yahya Kaptan Konağı muhtarlığa verilecek mi?

Dünya 18.06.2019 - 19:44, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

KOCAELİ// Yahya Kaptan Konağı muhtarlığa verilecek mi?

Nevzat Doğan’ın İzmit Belediye Başkanlığı dönemindeki en önemli tartışma konularından biri Yahya Kaptan’a yapılan mahalle konağının mahalle muhtarlığına verilmemesiydi. Söz konusu tartışma yeni dönemde de devam ediyor. İZMEK VE EMEKLİ EVİ Yerel seçimlerde İzmit Belediyesini CHP adayı Fatma Kaplan Hürriyet kazanınca, belediyeye ait olan konağın kullanımı ile ilgili tartışmalar yeniden gündeme geldi. Bilindiği gibi Doğan döneminde mahalle konağı, emekli evi ve İZMEK kursları için kullanıldı. Halen de bu amaçla kullanılan tek katlı ve iki odalı mahalle konağını Yahya Kaptan Mahalle Muhtarı Ahmet Mirzaoğlu da istedi, ancak Doğan vermedi. TUNCAY AŞKIN: YETKİ BENDE İddialara göre Yeni Mahallenin eski muhtarı, yeni dönemde İzmit Belediye Meclis üyesi seçilen Tuncay Aşkın, geçen hafta Yahya Kaptan’a giderek muhtar Mirzaoğlu ile bir araya geldi ve “Yetki bende. Sana yardımcı olacağım, konağı muhtarlığa vereceğiz” kabilinden sözler sarf etti. KADINLARDAN İTİRAZ Ardından mahalle konağına geçerek incelemelerde bulunan Tuncay Aşkın’a, konak sakinleri, konağı kullanan kadın ve emekliler itiraz etti, “Biz buradayız. Muhtarlığa başka bir yer bulun” dedi. İddialara göre konu kısa süre içinde Başkan Hürriyet’in de kulağına gitti. BEN YETKİ VERMEDİM Konu gündeme geldiğinde tepkisini dile getiren Başkan Hürriyet’in Tuncay Aşkın’a bu konuda herhangi bir yetki vermediğini söylediği, “Muhtarla arkadaş olabilir. Ama bu konuda henüz bir tasarrufumuz yok” dediği ifade ediliyor. SESSİZLİK VAR Söz konusu tartışmalardan sonra Yahya Kaptan Mahalle Konağı ile ilgili sessizlik hâkim. CHP seçmeninin ezici çoğunlukla oy aldığı Yahya Kaptan Mahallesinde Başkan Hürriyet’in nasıl bir karar vereceği, halen konteynırda hizmet veren muhtarlık bürosu ile ilgili nasıl bir tasarrufta bulunacağı merak ediliyor En Kocaeli

Nevzat Doğan’ın İzmit Belediye Başkanlığı dönemindeki en önemli tartışma konularından biri Yahya Kaptan’a yapılan mahalle konağının mahalle muhtarlığına verilmemesiydi. Söz konusu tartışma yeni dönemde de devam ediyor.

İZMEK VE EMEKLİ EVİ

Yerel seçimlerde İzmit Belediyesini CHP adayı Fatma Kaplan Hürriyet kazanınca, belediyeye ait olan konağın kullanımı ile ilgili tartışmalar yeniden gündeme geldi. Bilindiği gibi Doğan döneminde mahalle konağı, emekli evi ve İZMEK kursları için kullanıldı. Halen de bu amaçla kullanılan tek katlı ve iki odalı mahalle konağını Yahya Kaptan Mahalle Muhtarı Ahmet Mirzaoğlu da istedi, ancak Doğan vermedi.

TUNCAY AŞKIN: YETKİ BENDE

İddialara göre Yeni Mahallenin eski muhtarı, yeni dönemde İzmit Belediye Meclis üyesi seçilen Tuncay Aşkın, geçen hafta Yahya Kaptan’a giderek muhtar Mirzaoğlu ile bir araya geldi ve “Yetki bende. Sana yardımcı olacağım, konağı muhtarlığa vereceğiz” kabilinden sözler sarf etti.

KADINLARDAN İTİRAZ

Ardından mahalle konağına geçerek incelemelerde bulunan Tuncay Aşkın’a, konak sakinleri, konağı kullanan kadın ve emekliler itiraz etti, “Biz buradayız. Muhtarlığa başka bir yer bulun” dedi. İddialara göre konu kısa süre içinde Başkan Hürriyet’in de kulağına gitti.

BEN YETKİ VERMEDİM

Konu gündeme geldiğinde tepkisini dile getiren Başkan Hürriyet’in Tuncay Aşkın’a bu konuda herhangi bir yetki vermediğini söylediği, “Muhtarla arkadaş olabilir. Ama bu konuda henüz bir tasarrufumuz yok” dediği ifade ediliyor.

SESSİZLİK VAR

Söz konusu tartışmalardan sonra Yahya Kaptan Mahalle Konağı ile ilgili sessizlik hâkim. CHP seçmeninin ezici çoğunlukla oy aldığı Yahya Kaptan Mahallesinde Başkan Hürriyet’in nasıl bir karar vereceği, halen konteynırda hizmet veren muhtarlık bürosu ile ilgili nasıl bir tasarrufta bulunacağı merak ediliyor
En Kocaeli

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.