AK PARTİ KOCAELİ İL VE İLÇE BAŞKANLARININ ZORLU SINAVI

Siyaset 26.02.2024 - 13:06, Güncelleme: 26.02.2024 - 13:39
 

AK PARTİ KOCAELİ İL VE İLÇE BAŞKANLARININ ZORLU SINAVI

KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak
14 Mayıs 2023 genel seçimlerinde Ak Parti Kocaeli'de 8 ve hatta 9 milletvekili çıkarmayı iddiasındaydı ki, eldeki mevcut 7 milletvekili sayısını bile koruyamadılar ve anca 6 milletvekili çıkarabildiler.. Ak Parti Kocaeli il başkanı Şahin Talus'un başkanlığında gidilen 14 Mayıs 2023 genel seçimlerinden sonra Ak parti il ve ilçe kongrelerinin yapılması ve seçim başarısızlığının faturasının o kongrelerde kesilmesi bekleniyordu ki; Ak Parti Genel Merkezi il ve ilçe kongre tarihlerini 31 Mart 2024 genel seçimlerinin sonrasına erteledi. Yani 2023'ün Sonbaharında kesilmesi gereken faturalar, 2024'ün İlkbaharına ertelenmiş oldu.. 31 Mart 2024 yerel seçim takviminin başlaması ile birlikte Ak Parti  İzmit İlçe Başkanı Muharrem Tutuş, Başiskele İlçe Başkanı Mustafa Koral, Çayırova İlçe Başkanı Servet Günay, Darıca İlçe Başkanı Ufuk Acay, Kandıra İlçe Başkanı Erol Ölmez, Gölcük İlçe Başkanı Çetin Seymen ve Karamürsel ilçe başkanı Sait Mete belediye başkan aday adayı olmak için ilçe başkanlığı görevlerinden istifa ettiler. Lakin o ilçe başkanlarından sadece  İzmit İlçe Başkanı Muharrem Tutuş ve Kandıra İlçe Başkanı Erol Ölmez, Kandıra belediye başkan adayı gösterildi ve diğer ilçe başkanlarının istifası ise boşa gitti.. AK PARTİ KOCAELİ İL VE İLÇE BAŞKANLARININ ZORLU SINAVI Ak Parti Kocaeli'de şimdi tüm gözler 31 Mart 2024 yerel seçim sonuçlarına çevrili. Ak Parti Kocaeli'de eğer 13-0 yaparak, Büyükşehir ve tüm ilçe belediye başkanlıklarını kazanırsa hem il başkanı Şahin Talus hem de ilçe başkanlarının tamamının siyaseten önleri açık olacak.. Lakin CHP'de olan İzmit belediyesinin geri alınamaması ve hele hele bir kaç ilçede daha seçim kaybedilmesi durumunda ise il başkanı Şahin Talus ile seçim kaybedilen ilçelerin ilçe başkanlarının aktif siyasetlerinin devamı zor görünüyor.. Tabi ki kaybedilen ilçe belediye başkan adaylarını Ak Parti Genel Merkezine dayatan Ak Parti Kocaeli siyaset kurmayları ile milletvekillerini de ayrı bir sorgu süreci bekliyor.. Velhasılkelam; 31 Mart Yerel seçimleri il başkanı Talus ve ilçe başkanlarının zorlu sınavı olacak..
KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak

14 Mayıs 2023 genel seçimlerinde Ak Parti Kocaeli'de 8 ve hatta 9 milletvekili çıkarmayı iddiasındaydı ki, eldeki mevcut 7 milletvekili sayısını bile koruyamadılar ve anca 6 milletvekili çıkarabildiler..

Ak Parti Kocaeli il başkanı Şahin Talus'un başkanlığında gidilen 14 Mayıs 2023 genel seçimlerinden sonra Ak parti il ve ilçe kongrelerinin yapılması ve seçim başarısızlığının faturasının o kongrelerde kesilmesi bekleniyordu ki; Ak Parti Genel Merkezi il ve ilçe kongre tarihlerini 31 Mart 2024 genel seçimlerinin sonrasına erteledi. Yani 2023'ün Sonbaharında kesilmesi gereken faturalar, 2024'ün İlkbaharına ertelenmiş oldu..

31 Mart 2024 yerel seçim takviminin başlaması ile birlikte Ak Parti  İzmit İlçe Başkanı Muharrem Tutuş, Başiskele İlçe Başkanı Mustafa Koral, Çayırova İlçe Başkanı Servet Günay, Darıca İlçe Başkanı Ufuk Acay, Kandıra İlçe Başkanı Erol Ölmez, Gölcük İlçe Başkanı Çetin Seymen ve Karamürsel ilçe başkanı Sait Mete belediye başkan aday adayı olmak için ilçe başkanlığı görevlerinden istifa ettiler.

Lakin o ilçe başkanlarından sadece  İzmit İlçe Başkanı Muharrem Tutuş ve Kandıra İlçe Başkanı Erol Ölmez, Kandıra belediye başkan adayı gösterildi ve diğer ilçe başkanlarının istifası ise boşa gitti..

AK PARTİ KOCAELİ İL VE İLÇE BAŞKANLARININ ZORLU SINAVI

Ak Parti Kocaeli'de şimdi tüm gözler 31 Mart 2024 yerel seçim sonuçlarına çevrili. Ak Parti Kocaeli'de eğer 13-0 yaparak, Büyükşehir ve tüm ilçe belediye başkanlıklarını kazanırsa hem il başkanı Şahin Talus hem de ilçe başkanlarının tamamının siyaseten önleri açık olacak..

Lakin CHP'de olan İzmit belediyesinin geri alınamaması ve hele hele bir kaç ilçede daha seçim kaybedilmesi durumunda ise il başkanı Şahin Talus ile seçim kaybedilen ilçelerin ilçe başkanlarının aktif siyasetlerinin devamı zor görünüyor..

Tabi ki kaybedilen ilçe belediye başkan adaylarını Ak Parti Genel Merkezine dayatan Ak Parti Kocaeli siyaset kurmayları ile milletvekillerini de ayrı bir sorgu süreci bekliyor..

Velhasılkelam; 31 Mart Yerel seçimleri il başkanı Talus ve ilçe başkanlarının zorlu sınavı olacak..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
iYi Olacak !
(27.02.2024 07:39 - #1207)
para için çayırova belediyesi ile devam edince bu zorlu sınav daha çok gelir onlara. Çayırova Şevki Başkan diyoruz.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.