İŞTE CHP'DEN İSTİFA EDECEK MİLLETVEKİLLERİNİN İSİMLERİ

Siyaset 17.05.2023 - 06:23, Güncelleme: 17.05.2023 - 06:45
 

İŞTE CHP'DEN İSTİFA EDECEK MİLLETVEKİLLERİNİN İSİMLERİ

KOCAELİ HABERİ
CHP bu seçimde birçok Ak Partili eski isimleri Meclis'e taşıdı. CHP listesinden Meclis'e giren tam 39 isim, milletvekili seçildikleri CHP'den istifa edip kendi partilerine dönecek. CHP, Ak Parti saflarından oy getirebileceklerini düşünerek Ak Parti eskisi birçok siyasi partinin adayını kendi listelerinden Meclis'e taşıdı. Bu partilerin sonuç olarak CHP'ye neredeyse hiçbir oy katkısı olmazken Ali Babacan'ın Deva Partisi bu sayede Meclis'e CHP'li seçmen üzerinden 13 vekil soktu. Sadece Deva Partisi de değil, Ahmet Davutoğlu'nun Gelecek Partisi bu sayede 10 vekille Meclis'te yer alacak. CHP'nin Meclis'e taşıdığı bir diğer Ak Parti geleneği partisi ise Saadet oldu. Saadet de CHP sayesinde 10 vekille Meclis'te olacak. Demokrat Partisi yine CHP listesinden 3 vekili Meclis'e taşırken, CHP'ye bulunduğu yerde oy katkısı getiren tek isim, Erzincan'dan aday olan TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül oldu. Bu tabloda CHP kendi listesinden, çoğunluğu Ak Parti kökenli olan 39 ismi Meclis'e taşımış oldu. LİSTE BELLİ OLDU Resmi olmayan sonuçlara göre Saadet Partisi'nin çıkardığı vekil isimleri şu şekilde: Şerafettin Kılıç, Antalya Mehmet Atmaca, Bursa Mahmut Arıkan, Kayseri Hasan Bitmez, Kocaeli Mehmet Karaman, Samsun Mesut Doğan, Ankara Birol Aydın, İstanbul Mustafa Kaya, İstanbul Bülent Kaya, İstanbul Necmettin Çalışkan, Hatay Resmi olmayan sonuçlara göre TBMM'ye girmesi beklenen DEVA Partili isimler şöyle: Sadullah Kısacık, Adana Sadullah Ergin, Ankara İdris Şahin, Ankara Burak Dalgın, Balıkesir Elif Esen, İstanbul Hasan Karal, İstanbul Evrim Rızvanoğlu, İstanbul Mustafa Yeneroğlu, İstanbul Medeni Yılmaz, İstanbul Seda Kaya Ösen, İzmir Selma Aliye Kavaf, Manisa Mehmet Emin Ekmen, Mersin Cem Avşar, Tekirdağ Resmi olmayan sonuçlara göre Millet İttifakı bileşeni Gelecek Partisi üyelerinden TBMM'ye girecek olan isimler ise şöyle: Selim Temurci, İstanbul İsa Mesih Şahin, İstanbul Doğan Demir, İstanbul Mustafa Bilici, İzmir Cemalettin Kani Torun, Bursa Hasan Ekici, Konya Serap Yazıcı Özbudun, Antalya Sema Silkin Ün, Denizli Selçuk Özdağ, Muğla Nedim Yamalı, Ankara Resmi olmayan sonuçlara göre Demokrat Parti üyesi vekiller ise şunlar olacak: Cemal Enginyurt, İstanbul Salih Uzun, İzmir Haydar Altıntaş, İzmir
KOCAELİ HABERİ

CHP bu seçimde birçok Ak Partili eski isimleri Meclis'e taşıdı. CHP listesinden Meclis'e giren tam 39 isim, milletvekili seçildikleri CHP'den istifa edip kendi partilerine dönecek.

CHP, Ak Parti saflarından oy getirebileceklerini düşünerek Ak Parti eskisi birçok siyasi partinin adayını kendi listelerinden Meclis'e taşıdı. Bu partilerin sonuç olarak CHP'ye neredeyse hiçbir oy katkısı olmazken Ali Babacan'ın Deva Partisi bu sayede Meclis'e CHP'li seçmen üzerinden 13 vekil soktu.

Sadece Deva Partisi de değil, Ahmet Davutoğlu'nun Gelecek Partisi bu sayede 10 vekille Meclis'te yer alacak. CHP'nin Meclis'e taşıdığı bir diğer Ak Parti geleneği partisi ise Saadet oldu. Saadet de CHP sayesinde 10 vekille Meclis'te olacak.

Demokrat Partisi yine CHP listesinden 3 vekili Meclis'e taşırken, CHP'ye bulunduğu yerde oy katkısı getiren tek isim, Erzincan'dan aday olan TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül oldu. Bu tabloda CHP kendi listesinden, çoğunluğu Ak Parti kökenli olan 39 ismi Meclis'e taşımış oldu.

LİSTE BELLİ OLDU
Resmi olmayan sonuçlara göre Saadet Partisi'nin çıkardığı vekil isimleri şu şekilde:

  1. Şerafettin Kılıç, Antalya
  2. Mehmet Atmaca, Bursa
  3. Mahmut Arıkan, Kayseri
  4. Hasan Bitmez, Kocaeli
  5. Mehmet Karaman, Samsun
  6. Mesut Doğan, Ankara
  7. Birol Aydın, İstanbul
  8. Mustafa Kaya, İstanbul
  9. Bülent Kaya, İstanbul
  10. Necmettin Çalışkan, Hatay

Resmi olmayan sonuçlara göre TBMM'ye girmesi beklenen DEVA Partili isimler şöyle:

  1. Sadullah Kısacık, Adana
  2. Sadullah Ergin, Ankara
  3. İdris Şahin, Ankara
  4. Burak Dalgın, Balıkesir
  5. Elif Esen, İstanbul
  6. Hasan Karal, İstanbul
  7. Evrim Rızvanoğlu, İstanbul
  8. Mustafa Yeneroğlu, İstanbul
  9. Medeni Yılmaz, İstanbul
  10. Seda Kaya Ösen, İzmir
  11. Selma Aliye Kavaf, Manisa
  12. Mehmet Emin Ekmen, Mersin
  13. Cem Avşar, Tekirdağ

Resmi olmayan sonuçlara göre Millet İttifakı bileşeni Gelecek Partisi üyelerinden TBMM'ye girecek olan isimler ise şöyle:

  1. Selim Temurci, İstanbul
  2. İsa Mesih Şahin, İstanbul
  3. Doğan Demir, İstanbul
  4. Mustafa Bilici, İzmir
  5. Cemalettin Kani Torun, Bursa
  6. Hasan Ekici, Konya
  7. Serap Yazıcı Özbudun, Antalya
  8. Sema Silkin Ün, Denizli
  9. Selçuk Özdağ, Muğla
  10. Nedim Yamalı, Ankara

Resmi olmayan sonuçlara göre Demokrat Parti üyesi vekiller ise şunlar olacak:

  1. Cemal Enginyurt, İstanbul
  2. Salih Uzun, İzmir
  3. Haydar Altıntaş, İzmir
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.