CEMİL YAMAN DUYURDU; CUMHURBAŞKANI BUGÜN KOCAELİ'DE

Siyaset 31.03.2023 - 05:29, Güncelleme: 31.03.2023 - 05:29
 

CEMİL YAMAN DUYURDU; CUMHURBAŞKANI BUGÜN KOCAELİ'DE

KOCAELİ HABERİ
Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetine icabetle, Türkiye'ye resmi ziyarette bulundu. Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak 31 Mart Cuma günü Kocaeli’ye gelecek. Türkiye- Macaristan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman bizzat kendisinin de bugün Kocaeli'de olacağı bu ziyaret için Kocaeli Haberi gazetemize  "Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak yarın Kocaeli’ye gelecek ve ilk olarak, 1999 depreminde hayat kurtaran sembol köpek Mancs için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan heykeli ziyaret edecek." açıklamasında bulundu.. Cumhurbaşkanı Novak, ilk olarak İzmit Pişmaniyeciler Meydanı’nı ziyaret edecek. Novak ziyareti öncesi alanda çimler yenilirken Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 1999 depreminin sembol köpeği Mancs’ın heykeli de meydana konuldu. Cumhurbaşkanı Novak burada yapacağı ziyaretin ardından Sekapark’ta bulunan Thököly İmre Anı Evi’ni ziyaret edecek. İŞTE MANCS'IN O HİKAYESİ 17 Ağustos 1999 depreminde on binlerce ölü, yüz binlerce yaralı, sevdiklerini kaybedenler, yıllar geçmesine rağmen kapanmayacak yaralar. Deprem felaketin büyüklüğüyle dünyanın dört bir köşesinden  harekete geçenler, yardım için afetin yıktığı yerlere koşanlar, aylarca süren kurtarma çalışmaları. Yüz binlerce kaybın arasında kurtarılanlar, hayata devam edenler, kesişen kaderler, yeni başlayan dostluklar. Depremden 82 saat sonra dört yaşındaki Hatıra’yı enkazdan sağ salim çıkaran Macar ekibiyle birlikte yardıma gelen Mancs isimli köpek, 17 Ağustos’un dört ayaklı kahramanlarından birisi oldu..
KOCAELİ HABERİ

Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetine icabetle, Türkiye'ye resmi ziyarette bulundu. Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak 31 Mart Cuma günü Kocaeli’ye gelecek.

Türkiye- Macaristan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman bizzat kendisinin de bugün Kocaeli'de olacağı bu ziyaret için Kocaeli Haberi gazetemize  "Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak yarın Kocaeli’ye gelecek ve ilk olarak, 1999 depreminde hayat kurtaran sembol köpek Mancs için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan heykeli ziyaret edecek." açıklamasında bulundu..

Cumhurbaşkanı Novak, ilk olarak İzmit Pişmaniyeciler Meydanı’nı ziyaret edecek. Novak ziyareti öncesi alanda çimler yenilirken Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 1999 depreminin sembol köpeği Mancs’ın heykeli de meydana konuldu. Cumhurbaşkanı Novak burada yapacağı ziyaretin ardından Sekapark’ta bulunan Thököly İmre Anı Evi’ni ziyaret edecek.

İŞTE MANCS'IN O HİKAYESİ

17 Ağustos 1999 depreminde on binlerce ölü, yüz binlerce yaralı, sevdiklerini kaybedenler, yıllar geçmesine rağmen kapanmayacak yaralar.

Deprem felaketin büyüklüğüyle dünyanın dört bir köşesinden  harekete geçenler, yardım için afetin yıktığı yerlere koşanlar, aylarca süren kurtarma çalışmaları. Yüz binlerce kaybın arasında kurtarılanlar, hayata devam edenler, kesişen kaderler, yeni başlayan dostluklar.

Depremden 82 saat sonra dört yaşındaki Hatıra’yı enkazdan sağ salim çıkaran Macar ekibiyle birlikte yardıma gelen Mancs isimli köpek, 17 Ağustos’un dört ayaklı kahramanlarından birisi oldu..
Bir 1 kişi görseli olabilir

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.