MEHMET BAŞARAN'IN 'REİS' SEVDASI

Siyaset 26.03.2023 - 11:41, Güncelleme: 26.03.2023 - 12:03
 

MEHMET BAŞARAN'IN 'REİS' SEVDASI

KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak
Gebze'nin en köklü ailelerinden birisi sayılan Başaran ailesi ferdi olan Mehmet Başaran, 2014-2019 Ak Parti Gebze Belediye Meclis üyeliği ve sonrasında Ak Parti Gebze İlçe Başkan yardımcılığının ardında akitif siyasetten çekilip, Kocaeli Kent Konseyi yönetim kuruluna girerek STK'lar içinde faaliyetlerde bulunmaya karar vermişti.. Gerek Gebzeliler gerekse de partililer arasında çokca sevilip sayılan isimlerden birisi olmasından dolayı 14 Mayıs 2023 genel seçimlerine giderken, Ak Parti kulislerinde Mehmet Başaran'ın ismi, Ak Parti Kocaeli Milletvekili adayları arasında konuşulmaya başlandı.. Bu adaylık söylentilerinin akabinde Ak Parti Kocali siyaset kurmayları tarafından, Mehmet Başaran'a "milletvekili aday adaylık başvurusu yapmanızı arzu ediyoruz" teklifleri gelmesine rağmen, Başaran "ben bir nefer olarak partimin emrindeyim ama siyasette aktif görev almama kararındayım" diyerek bu teklifleri kibarca kabul etmedi.. Ben o sıralarda, Mehmet Başaran'ı arayıp adaylık iddilarını sorduğumda da "Cengiz bey, sizin de bildiğiniz gibi kararımda ve düşüncem de hiçbir değişiklik yok.Ama Ak parti istişare kurulu üyesi olmaktan gurur duyuyorum.Partime ve cumhurbaşkanıma 14 mayıs saat 24.00'e kadar, var gücümle çalışacağım.O saatten sonra tekrar evime dönüp, Allah nasip ederse sakin günlük hayatıma devam edeceğim, diye düşünüyorum.Herşey nasip kısmet meselesi" cevabını almıştım.. Ve Mehmet Başaran aday adayı olmamasına rağmen sözünde durarak ,partisi ve Reisi Erdoğan için siyaset sahalarına indi. Mahmet Başaran dün akşam Ak Parti köylerden sorumlu İlçe yöneticisi Vedat Gülcan, Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Çelik, Ak Parti Gebze SKM Başkan Yardımcısı Mustafa Demir ve ilçe yöneticileri ile birlikte SKM programları kapsamında  önce Ahatlı köyünün iftar programına katılım sağladı ve ardından Tepemanayır köyüne geçerek, vatandaşlar ile çay eşliğinde sohbet ederek Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ak Partisine oy istedi..
KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak

Gebze'nin en köklü ailelerinden birisi sayılan Başaran ailesi ferdi olan Mehmet Başaran, 2014-2019 Ak Parti Gebze Belediye Meclis üyeliği ve sonrasında Ak Parti Gebze İlçe Başkan yardımcılığının ardında akitif siyasetten çekilip, Kocaeli Kent Konseyi yönetim kuruluna girerek STK'lar içinde faaliyetlerde bulunmaya karar vermişti..

Gerek Gebzeliler gerekse de partililer arasında çokca sevilip sayılan isimlerden birisi olmasından dolayı 14 Mayıs 2023 genel seçimlerine giderken, Ak Parti kulislerinde Mehmet Başaran'ın ismi, Ak Parti Kocaeli Milletvekili adayları arasında konuşulmaya başlandı..

Bu adaylık söylentilerinin akabinde Ak Parti Kocali siyaset kurmayları tarafından, Mehmet Başaran'a "milletvekili aday adaylık başvurusu yapmanızı arzu ediyoruz" teklifleri gelmesine rağmen, Başaran "ben bir nefer olarak partimin emrindeyim ama siyasette aktif görev almama kararındayım" diyerek bu teklifleri kibarca kabul etmedi..

Ben o sıralarda, Mehmet Başaran'ı arayıp adaylık iddilarını sorduğumda da "Cengiz bey, sizin de bildiğiniz gibi kararımda ve düşüncem de hiçbir değişiklik yok.Ama Ak parti istişare kurulu üyesi olmaktan gurur duyuyorum.Partime ve cumhurbaşkanıma 14 mayıs saat 24.00'e kadar, var gücümle çalışacağım.O saatten sonra tekrar evime dönüp, Allah nasip ederse sakin günlük hayatıma devam edeceğim, diye düşünüyorum.Herşey nasip kısmet meselesi" cevabını almıştım..

Ve Mehmet Başaran aday adayı olmamasına rağmen sözünde durarak ,partisi ve Reisi Erdoğan için siyaset sahalarına indi. Mahmet Başaran dün akşam Ak Parti köylerden sorumlu İlçe yöneticisi Vedat Gülcan, Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Çelik, Ak Parti Gebze SKM Başkan Yardımcısı Mustafa Demir ve ilçe yöneticileri ile birlikte SKM programları kapsamında  önce Ahatlı köyünün iftar programına katılım sağladı ve ardından Tepemanayır köyüne geçerek, vatandaşlar ile çay eşliğinde sohbet ederek Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ak Partisine oy istedi..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.