BAŞKAN SUBAŞI: ''BAKAN BEY DALGA GEÇMEYİ BIRAKIN''

Ekonomi 15.09.2022 - 14:07, Güncelleme: 15.09.2022 - 14:12
 

BAŞKAN SUBAŞI: ''BAKAN BEY DALGA GEÇMEYİ BIRAKIN''

KOCAELİ HABERİ
ASGARİ ÜCRETLİNİN EV ALMASI HAYALDİR “Bakan bey dalga geçmeyi bırakın!” Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un “vatandaşımız biraz dişini sıkarak, biraz eşinden, dostundan borç alarak, biraz ek mesai yaparak TOKİ’nin bedeli karşılayabilir” sözleri üzerine Gelecek Partisi Darıca İlçe Başkanı Zeynep Subaşı, “Bakan bey dalga geçmeyi bırakın, asgari ücretliye gerçek çözümler üretiniz” dedi.  Katıldığı bir canlı yayında “Asgari ücretliler hem kira hem konut kredisini nasıl ödeyecek?” sorusu üzerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un şunları söyledi: “5 bin 500 lira alıyor. Hem kira ödeyecek hem konut kredisi taksiti ödeyecek hem de evini geçindirecek... Tabii bunu yapabilmesi için ilave mesai ve kazanç sağlaması gerekiyor. Bunun için vatandaşımız biraz dişini sıkarak, biraz eşinden, dostundan borç alarak, biraz ek mesai yaparak bu bedeli karşılayabilir...” GERÇEKÇİ ÇÖZÜMLER SUNUN, DALGA GEÇMEYİN Gelecek Partisi Darıca İlçe Başkanı Zeynep Subaşı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un bu sözlerine sert tepki gösterdi. Subaşı, Bakan Kurum’un gerçekçi çözümler sunmadığını ve vatandaşlarla dalga geçtiğini söyledi. Gelecek Partisi Darıca İlçe Başkanı Zeynep Subaşı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Bakan bey bende size diyorum ki bir asgari ücretli TOKİ taksitini öderken aynı zamanda eşinden dostundan aldığı borç parayı geri nasıl ödeyecek? Bakan bey söylediğim sözün çözümünü de söyleyiniz ki asgari ücretli eşine dostuna olan borcunu düzenli bir şekilde ödesin.  RABBİM ASGARİ ÜCRETİ BİR GÜN SİZE DE NASİP ETSİN Ayrıca bu ailenin yemesi, içmesi, çocuklarının okul masrafı, cep telefonlarının faturası, su ve elektrik faturaları var. Bir asgari ücretli bunların altından nasıl kalkacak? Bu dediklerim başlı başına ekonomik bir sorundur. Bakan bey milletimizle lütfen dalga geçmeyi bırakın, asgari ücretliye gerçek çözümler üretiniz ki ev alabilsin. Bu şartlar altında bir asgari ücretlinin ev alması hayaldir. Sadece şunu diyebilirim: Bir gün asgari ücreti rabbim size nasip etsin umut dağıtmayı ancak o zaman anlarsınız.”  
KOCAELİ HABERİ

ASGARİ ÜCRETLİNİN EV ALMASI HAYALDİR

“Bakan bey dalga geçmeyi bırakın!”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un “vatandaşımız biraz dişini sıkarak, biraz eşinden, dostundan borç alarak, biraz ek mesai yaparak TOKİ’nin bedeli karşılayabilir” sözleri üzerine Gelecek Partisi Darıca İlçe Başkanı Zeynep Subaşı, “Bakan bey dalga geçmeyi bırakın, asgari ücretliye gerçek çözümler üretiniz” dedi. 

Katıldığı bir canlı yayında “Asgari ücretliler hem kira hem konut kredisini nasıl ödeyecek?” sorusu üzerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un şunları söyledi: “5 bin 500 lira alıyor. Hem kira ödeyecek hem konut kredisi taksiti ödeyecek hem de evini geçindirecek... Tabii bunu yapabilmesi için ilave mesai ve kazanç sağlaması gerekiyor. Bunun için vatandaşımız biraz dişini sıkarak, biraz eşinden, dostundan borç alarak, biraz ek mesai yaparak bu bedeli karşılayabilir...”

GERÇEKÇİ ÇÖZÜMLER SUNUN, DALGA GEÇMEYİN

Gelecek Partisi Darıca İlçe Başkanı Zeynep Subaşı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un bu sözlerine sert tepki gösterdi. Subaşı, Bakan Kurum’un gerçekçi çözümler sunmadığını ve vatandaşlarla dalga geçtiğini söyledi. Gelecek Partisi Darıca İlçe Başkanı Zeynep Subaşı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Bakan bey bende size diyorum ki bir asgari ücretli TOKİ taksitini öderken aynı zamanda eşinden dostundan aldığı borç parayı geri nasıl ödeyecek? Bakan bey söylediğim sözün çözümünü de söyleyiniz ki asgari ücretli eşine dostuna olan borcunu düzenli bir şekilde ödesin. 

RABBİM ASGARİ ÜCRETİ BİR GÜN SİZE DE NASİP ETSİN

Ayrıca bu ailenin yemesi, içmesi, çocuklarının okul masrafı, cep telefonlarının faturası, su ve elektrik faturaları var. Bir asgari ücretli bunların altından nasıl kalkacak? Bu dediklerim başlı başına ekonomik bir sorundur. Bakan bey milletimizle lütfen dalga geçmeyi bırakın, asgari ücretliye gerçek çözümler üretiniz ki ev alabilsin. Bu şartlar altında bir asgari ücretlinin ev alması hayaldir. Sadece şunu diyebilirim: Bir gün asgari ücreti rabbim size nasip etsin umut dağıtmayı ancak o zaman anlarsınız.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.