FRANSA'DAN TÜRKİYE HAMLESİ: YİNE PKK'YI ÖVDÜLER

Dünya 31.07.2022 - 15:56, Güncelleme: 31.07.2022 - 15:59
 

FRANSA'DAN TÜRKİYE HAMLESİ: YİNE PKK'YI ÖVDÜLER

KOCAELİ HABERİ
Fransız milletvekilleri, imzaladıkları bildiri ile Türkiye'nin olası Suriye harekatına karşı tavır aldı. Vekiller, terör örgütü PKK ve Suriye kolu PYD'den övgüyle bahsetti. Fransız Senatosu'ndan milletvekilleri, Senatör Laurence Cohen'in öncülüğünde bir ortak bir bildiri yayımlayarak Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeyindeki PKKPYD unsurlarına yönelik olası operasyonuna karşı çıkılması çağrısında bulundu. Komünist, Cumhuriyetçi, Yurttaş ve Ekolojistler (CRCE) grubunun inisiyatifinde hazırlanan bildiriye farklı siyasi gruplardan 102 senatör imza attı. RUSYA BENZETMESİ Bildiride, "Vladimir Putin'in Rusya'sı, Ukrayna'da savaş suçlarını çoğaltırken, Recep Tayyip Erdoğan da Suriye'nin kuzeyindeki Kürtlere karşı kana susamış bir saldırı daha başlatmayı planlıyor" ifadeleri yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Suriye'nin kuzeyindeki saldırılarını yoğunlaştırmak için Atlantik İttifakından onay almaya çalıştığının savunulduğu bildiride, Türkiye'nin bu uğurda, Ukrayna'daki çatışma süresince pekiştirdiği, "NATO'daki statüsünden faydalandığı" öne sürüldü. PKK'YA ÖVGÜ Bildiride, "Dün, cesaretleri, kararlılıkları ve kahramanlıkları nedeniyle onları öven insanlar bugün unutmuş görünüyorlar. Erdoğan'ın ordusunun, Kürt müttefiklerimize bir kez daha saldırmasına izin veremeyiz ve vermemeliyiz" ifadeleri ile terör örgütü PKK ve Suriye kolu PYD'nin Suriye'nin kuzeyindeki ayrılıkçı faaliyetleri övüldü. Bildiri Fransa ve AB'ye üye diğer devletlere yönelik sıralanan bir dizi taleple sona erdi. "KÜRT BÖLGESİ TANINSIN" İşte, o talepler: - Avrupa Birliği üye devletlerini, Avrupa topraklarında bulunan Kürt aktivist ve derneklerinin korunmasını garanti etmeye çağırıyoruz. - Fransa'yı, Suriye'nin kuzeyinde uçuşa yasak bölge ilan etmeye ve Suriye Kürtlerini, uluslararası koruma altına almak için BM Güvenlik Konseyi'ne baskı yapmaya davet ediyoruz. - Suriye'nin kuzeyindeki Kürt bölgesinin uluslararası tanınmadan faydalanmasını talep ediyoruz.
KOCAELİ HABERİ

Fransız milletvekilleri, imzaladıkları bildiri ile Türkiye'nin olası Suriye harekatına karşı tavır aldı. Vekiller, terör örgütü PKK ve Suriye kolu PYD'den övgüyle bahsetti.

Fransız Senatosu'ndan milletvekilleri, Senatör Laurence Cohen'in öncülüğünde bir ortak bir bildiri yayımlayarak Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeyindeki PKKPYD unsurlarına yönelik olası operasyonuna karşı çıkılması çağrısında bulundu.

Komünist, Cumhuriyetçi, Yurttaş ve Ekolojistler (CRCE) grubunun inisiyatifinde hazırlanan bildiriye farklı siyasi gruplardan 102 senatör imza attı.

RUSYA BENZETMESİ

Bildiride, "Vladimir Putin'in Rusya'sı, Ukrayna'da savaş suçlarını çoğaltırken, Recep Tayyip Erdoğan da Suriye'nin kuzeyindeki Kürtlere karşı kana susamış bir saldırı daha başlatmayı planlıyor" ifadeleri yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Suriye'nin kuzeyindeki saldırılarını yoğunlaştırmak için Atlantik İttifakından onay almaya çalıştığının savunulduğu bildiride, Türkiye'nin bu uğurda, Ukrayna'daki çatışma süresince pekiştirdiği, "NATO'daki statüsünden faydalandığı" öne sürüldü.

PKK'YA ÖVGÜ

Bildiride, "Dün, cesaretleri, kararlılıkları ve kahramanlıkları nedeniyle onları öven insanlar bugün unutmuş görünüyorlar. Erdoğan'ın ordusunun, Kürt müttefiklerimize bir kez daha saldırmasına izin veremeyiz ve vermemeliyiz" ifadeleri ile terör örgütü PKK ve Suriye kolu PYD'nin Suriye'nin kuzeyindeki ayrılıkçı faaliyetleri övüldü.

Bildiri Fransa ve AB'ye üye diğer devletlere yönelik sıralanan bir dizi taleple sona erdi.

"KÜRT BÖLGESİ TANINSIN"

İşte, o talepler:

- Avrupa Birliği üye devletlerini, Avrupa topraklarında bulunan Kürt aktivist ve derneklerinin korunmasını garanti etmeye çağırıyoruz.

- Fransa'yı, Suriye'nin kuzeyinde uçuşa yasak bölge ilan etmeye ve Suriye Kürtlerini, uluslararası koruma altına almak için BM Güvenlik Konseyi'ne baskı yapmaya davet ediyoruz.

- Suriye'nin kuzeyindeki Kürt bölgesinin uluslararası tanınmadan faydalanmasını talep ediyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.