GEBZE MOLLAFENARİ'DE AYI ÇIKARILDI, KAVURMA YENİLDİ (video)

İlçeler 24.01.2022 - 03:06, Güncelleme: 24.01.2022 - 03:07
 

GEBZE MOLLAFENARİ'DE AYI ÇIKARILDI, KAVURMA YENİLDİ (video)

KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak
Gebze'nin Mollafenari köyünde, uzun yıllardır devam ettirdiği her kış bir büyük kar yağışında "Ayı Çıkarma" etkinliği ve devamında ki köy kahvesinde toplu ziyafet etkinliği bu yılda devam etti.. Mollafenari Gönüllü İtfaiye kumandanı Mehmet Sadık Kabaca o anları sosyal medyadan şu ifadelerle paylaştı; "Gebze Mollafenari yüzyıllardır gelenek haline gelen yoğun karlı kış gecelerinde köyümüzdeki gençlerin tertiplediği kültürel faaliyet Ayı Çıkarma eğlencesi, eskiden köyümüzdeki evleri dolaşıp un, şeker, yağ, pekmez, ekmek veya para olarak ne verilirse toplanır ve köy kahve hanesinde odun sobası üzerinde un helvası pişirilir, ziyafet verilirdi. Son yıllarda sadece para toplayıp alınan et ve ekmek, meşrubat vs malzeme ile et kavurma ziyafeti yapılıyor. Gelecek kuşaklara tatlı bir anı olarak aktarılan bu etkinliği, Allah ömür verirse gelecek yıllarda yine aktarmak üzere devam"
KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak

Gebze'nin Mollafenari köyünde, uzun yıllardır devam ettirdiği her kış bir büyük kar yağışında "Ayı Çıkarma" etkinliği ve devamında ki köy kahvesinde toplu ziyafet etkinliği bu yılda devam etti..

Mollafenari Gönüllü İtfaiye kumandanı Mehmet Sadık Kabaca o anları sosyal medyadan şu ifadelerle paylaştı;

"Gebze Mollafenari yüzyıllardır gelenek haline gelen yoğun karlı kış gecelerinde köyümüzdeki gençlerin tertiplediği kültürel faaliyet Ayı Çıkarma eğlencesi, eskiden köyümüzdeki evleri dolaşıp un, şeker, yağ, pekmez, ekmek veya para olarak ne verilirse toplanır ve köy kahve hanesinde odun sobası üzerinde un helvası pişirilir, ziyafet verilirdi. Son yıllarda sadece para toplayıp alınan et ve ekmek, meşrubat vs malzeme ile et kavurma ziyafeti yapılıyor. Gelecek kuşaklara tatlı bir anı olarak aktarılan bu etkinliği, Allah ömür verirse gelecek yıllarda yine aktarmak üzere devam"

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.