BÜYÜKGÖZ GEBZE'NİN TARİHİNE SAHİP ÇIKTI; Şimdi sıra...

Eğitim-Kültür-Sanat 14.01.2022 - 06:08, Güncelleme: 14.01.2022 - 06:40
 

BÜYÜKGÖZ GEBZE'NİN TARİHİNE SAHİP ÇIKTI; Şimdi sıra...

KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak
Geçtiğimiz yıl, Gebze Çoban Mustafa Paşa Külliyesi’nin hemen yanı başında faaliyette olan özel bir kuruma tahsisli otoparkı gündeme getirerek "Gebze Çoban Mustafa Paşa camii gibi tarihi bir değerimizin yanıbaşındaki alanın otopark olarak kullandırılması, Gebze'nin tarihsel ve kültürel değerlerine bir haksızlık değil mi? Bu görüntü Gebze'ye yakışıyor mu" diye eleştirmiştim.. Sağolsun Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz'de bu haklı eleştirimize karşı duyarsız kalmayarak gereğini yaptı ve Gebze Çoban Mustafa Paşa Külliyesi’nin yanında otopark olarak kullanılan o alanı 11 milyon TL kamulaştırma bedeli ödeyerek Gebze Belediyesi adına kamulaştırdı. Başkanı Büyükgöz bu konuda yaptığı kısa açıklamada “Mustafapaşa Cami’nin yanında yıllardan beri otopark olarak kullanılan bir alan hep camiye kazandırılsın diye arzu ediliyordu. Belediyemiz tarafından, 11 milyon kamulaştırma bedeli verilerek bu yer Gebze'ye kazandırıldı” demişti.. Dün o yere gittim, otopark olarak kullanıldığı dönemde etrafını çeviren tel örgünün kaldırılmış olduğunu görünce mutlu oldum. Çünkü Çoban Mustafa Paşa Külliyesi’nin muhteşem görünümü daha da net ortaya çıkmıştı.. Gebze Belediyesi tarafından satın alınan o alanın tam ortasına, Belediye tarafından kondurulan yazılı tabelsda “Bu alan amacına uygun kullanılmak üzere Gebze Belediyesi tarafından satın alınmıştır” yazıyordu.. Ve şimdi tüm o yazıyı okuyanlar gibi biz de, Belediye tarafından 11 milyon TL verilerek kamulaştırılan bu değerli alana ne yapılacağını ve Başkan Büyükgöz'ün "amacına uygun olarak kullanma" notu ile oraya ne yapmayı hedeflediğini merak ediyoruz... Bizim fikrimizi soran olursa, "Hiç bir şey yapmayın. Çünkü o alanın en değerlisi Çoban Mustafa Paşa Külliyesidir. O değerin yanına gölge kondurulmasın" diye fikrimizi beyan ederiz..
KOCAELİ HABERİ - Cengiz Yucak

Geçtiğimiz yıl, Gebze Çoban Mustafa Paşa Külliyesi’nin hemen yanı başında faaliyette olan özel bir kuruma tahsisli otoparkı gündeme getirerek "Gebze Çoban Mustafa Paşa camii gibi tarihi bir değerimizin yanıbaşındaki alanın otopark olarak kullandırılması, Gebze'nin tarihsel ve kültürel değerlerine bir haksızlık değil mi? Bu görüntü Gebze'ye yakışıyor mu" diye eleştirmiştim..

Sağolsun Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz'de bu haklı eleştirimize karşı duyarsız kalmayarak gereğini yaptı ve Gebze Çoban Mustafa Paşa Külliyesi’nin yanında otopark olarak kullanılan o alanı 11 milyon TL kamulaştırma bedeli ödeyerek Gebze Belediyesi adına kamulaştırdı.

Başkanı Büyükgöz bu konuda yaptığı kısa açıklamada “Mustafapaşa Cami’nin yanında yıllardan beri otopark olarak kullanılan bir alan hep camiye kazandırılsın diye arzu ediliyordu. Belediyemiz tarafından, 11 milyon kamulaştırma bedeli verilerek bu yer Gebze'ye kazandırıldı” demişti..

Dün o yere gittim, otopark olarak kullanıldığı dönemde etrafını çeviren tel örgünün kaldırılmış olduğunu görünce mutlu oldum. Çünkü Çoban Mustafa Paşa Külliyesi’nin muhteşem görünümü daha da net ortaya çıkmıştı..

Gebze Belediyesi tarafından satın alınan o alanın tam ortasına, Belediye tarafından kondurulan yazılı tabelsda “Bu alan amacına uygun kullanılmak üzere Gebze Belediyesi tarafından satın alınmıştır” yazıyordu..

Ve şimdi tüm o yazıyı okuyanlar gibi biz de, Belediye tarafından 11 milyon TL verilerek kamulaştırılan bu değerli alana ne yapılacağını ve Başkan Büyükgöz'ün "amacına uygun olarak kullanma" notu ile oraya ne yapmayı hedeflediğini merak ediyoruz...

Bizim fikrimizi soran olursa, "Hiç bir şey yapmayın. Çünkü o alanın en değerlisi Çoban Mustafa Paşa Külliyesidir. O değerin yanına gölge kondurulmasın" diye fikrimizi beyan ederiz..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.