Özel halk otobüslerine gelir desteği yürürlüğe girdi

Güncel 27.12.2021 - 09:38, Güncelleme: 27.12.2021 - 09:38
 

Özel halk otobüslerine gelir desteği yürürlüğe girdi

KOCAELİ HABERİ
5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu ve 5393 sayılı Belediye Kanununda değişiklik yapıldı. Değişikliğe göre yapılan özel halk otobüslerine gelir desteği ödemesi yürürlüğe girdi. T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü Twitter Hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Yapılan düzenleme ile hâlihazırda büyükşehirlerde taşıma birlik ve kooperatiflerine yapılabilen gelir desteği ödemesinin kapsamı genişletilerek tüm belediyelerin, kendisinden izin veya ruhsat almak ya da hat kiralamak suretiyle çalışan ve toplu taşıma hizmeti yürüten gerçek ve tüzel kişilere; nüfus, hattın uzunluğu ve hattı kullanan sayısı kriterlerini esas alarak tespit edeceği hatlardaki toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz veya indirimli olarak yararlananlara ilişkin gelir desteği ödemesi yapabilmesine imkân tanınmıştır."
KOCAELİ HABERİ

5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu ve 5393 sayılı Belediye Kanununda değişiklik yapıldı. Değişikliğe göre yapılan özel halk otobüslerine gelir desteği ödemesi yürürlüğe girdi.

T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü Twitter Hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Yapılan düzenleme ile hâlihazırda büyükşehirlerde taşıma birlik ve kooperatiflerine yapılabilen gelir desteği ödemesinin kapsamı genişletilerek tüm belediyelerin, kendisinden izin veya ruhsat almak ya da hat kiralamak suretiyle çalışan ve toplu taşıma hizmeti yürüten gerçek ve tüzel kişilere; nüfus, hattın uzunluğu ve hattı kullanan sayısı kriterlerini esas alarak tespit edeceği hatlardaki toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz veya indirimli olarak yararlananlara ilişkin gelir desteği ödemesi yapabilmesine imkân tanınmıştır."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.