İzmit Kaymakamlığı'ndan İçki Ruhsatıyla İlgili Flaş Karar!

26.01.2021 - 17:52, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

İzmit Kaymakamlığı'ndan İçki Ruhsatıyla İlgili Flaş Karar!

İzmit belediye meclisinde tramvay çalışmaları sırasında iş yerleri yıkılan esnaflara yeniden alkol ruhsatının verilmesi kararlaştırılmıştı. Meclisten geçen karar İzmit aymakamlığı tarafından reddedildi. İşte İzmit Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklama; İzmit Belediye Meclisinin, Belediye Meclis üyesi E.U. tarafından 05/01/2021 tarihli yazılı önergesi ile gündeme alınarak kabul edilen; “Tramvay projesi kapsamında, kamu yararı kararı nedeniyle işyerleri kapatılan S.G. ve Y.B ‘nin yeni işyeri açma talepleriyle ilgili kanun ve yönetmeliklerdeki şartlara uyulması halinde işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı verilmesi ve içkili yer bölgesine dahil edilerek işlenmesinde İzmit Belediye Yönetiminin yetkili kılınması.” ile ilgili 05.01.2021 tarih ve 9 sayılı meclis kararının ; İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğinin 29. Maddesi gereğince; meclis kararı alınmadan önce mahalli mülki idare amirinin genel güvenlik ve asayiş durumu hakkındaki görüşü alınarak bu görüş doğrultusunda alınması gerekirken; Mülki idare amiri görüşü alınmadan S.G.ve Y.B. isimli kişilerin adresi ve yeri bile belli olmayan işyerlerine işyeri açma ve çalışma ruhsatı verilmesi ve bu işyerlerinin içkili yer bölgesine dahil edilmesine yönelik bir meclis kararı olduğu anlaşılmıştır.

İzmit belediye meclisinde tramvay çalışmaları sırasında iş yerleri yıkılan esnaflara yeniden alkol ruhsatının verilmesi kararlaştırılmıştı. Meclisten geçen karar İzmit aymakamlığı tarafından reddedildi.

İşte İzmit Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklama;

İzmit Belediye Meclisinin, Belediye Meclis üyesi E.U. tarafından 05/01/2021 tarihli yazılı önergesi ile gündeme alınarak kabul edilen; “Tramvay projesi kapsamında, kamu yararı kararı nedeniyle işyerleri kapatılan S.G. ve Y.B ‘nin yeni işyeri açma talepleriyle ilgili kanun ve yönetmeliklerdeki şartlara uyulması halinde işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı verilmesi ve içkili yer bölgesine dahil edilerek işlenmesinde İzmit Belediye Yönetiminin yetkili kılınması.” ile ilgili 05.01.2021 tarih ve 9 sayılı meclis kararının ;

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğinin 29. Maddesi gereğince; meclis kararı alınmadan önce mahalli mülki idare amirinin genel güvenlik ve asayiş durumu hakkındaki görüşü alınarak bu görüş doğrultusunda alınması gerekirken; Mülki idare amiri görüşü alınmadan S.G.ve Y.B. isimli kişilerin adresi ve yeri bile belli olmayan işyerlerine işyeri açma ve çalışma ruhsatı verilmesi ve bu işyerlerinin içkili yer bölgesine dahil edilmesine yönelik bir meclis kararı olduğu anlaşılmıştır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.