Son anketten Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iyi haber yok!

Siyaset 23.01.2021 - 21:44, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

Son anketten Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iyi haber yok!

Metropoll'un yaptığı son araştırmaya göre, başkanlık sisteminden güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmeyi isteyenlerin oranının yüzde 57.7 çıktı. Metropoll araştırma şirketinin sahibi Özer Sancar, son yaptıkları çalışmaya ilişkin verileri paylaştı.  Özer Sancar, yaptıkları araştırmada güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçilmesini isteyenlerin oranının yüzde 58 olduğuna dikkat çekerek, "Başkanlık sistemine olan desteğin düşüşü önümüzdeki süreçte politikacılara yol gösterici olabilir" açıklamasında bulundu. Sonuçlara göre Nisan 2019'da yapılan araştırmada yüzde 2.2 olan kararsızların oranı Aralık 2020'de yüzde 7.8'e yükseldi. MHP tabanının yüzde 45.9'u da parlamenter sisteme geçilmesi gerektiğini düşünüyor. CHP, SAADET, İYİ parti ve HDP'de ise bu oran yüzde 90'ın üzerinde.

Metropoll'un yaptığı son araştırmaya göre, başkanlık sisteminden güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmeyi isteyenlerin oranının yüzde 57.7 çıktı.

Metropoll araştırma şirketinin sahibi Özer Sancar, son yaptıkları çalışmaya ilişkin verileri paylaştı.  Özer Sancar, yaptıkları araştırmada güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçilmesini isteyenlerin oranının yüzde 58 olduğuna dikkat çekerek, "Başkanlık sistemine olan desteğin düşüşü önümüzdeki süreçte politikacılara yol gösterici olabilir" açıklamasında bulundu.

Sonuçlara göre Nisan 2019'da yapılan araştırmada yüzde 2.2 olan kararsızların oranı Aralık 2020'de yüzde 7.8'e yükseldi. MHP tabanının yüzde 45.9'u da parlamenter sisteme geçilmesi gerektiğini düşünüyor. CHP, SAADET, İYİ parti ve HDP'de ise bu oran yüzde 90'ın üzerinde.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.