Yeter Artık Bitirin Bu Türban Tartışmalarını

02.01.2021 - 14:41, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

Yeter Artık Bitirin Bu Türban Tartışmalarını

KOCAELİ HABERİ CENGİZ YUCAK 2002'de iktidar gelen Ak Partinin bu ülkeye en büyük demokratik kazanımı olarak görülen okullarda TBMM'de ve kamu kurumlarında bile "Türban Takma Serbestisi" maalesef DEVA Partisi Ali Babacan'ın ilk büyük kongresinde muhafazakar taban mesaj niyeti ile "Türban yasakçılarından biz neler çektik neler" babında dile getirmesi, CHP eski milletvekili Fikri sağlar'ın zamanın gerisinde kalmış "türbanlı hakime güvenmem" babındaki sözleri ve en son olarak da Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bunlara cevaben "Oy almak için bazı yerlerde başörtülü birkaç kişiyi adeta vitrin mankeni getirip gibi koymak kimseyi aldatmıyor, geçti o işler. Bugün parlamentoda nice başörtülü bayanlarımız var. Bay Fikri, görmüyor musun bunları? Buralara kadar gelindi, daha çok mesafe alacağız, sen çağın dışında kaldın. Tabii Bay Kemal bir şey söyleyemiyor."  şeklindeki çıkışı ile türban yeniden siyaset gündeminin ilk sıralarına yerleşti.. Evet 20 yıl aradan sonra maalesef şimdi yeniden türban tartışmasının, "benim türbanlım senin türbanlını döver" boyutundayız.. Siyasetin malzeme olarak kullandığı bu değirmene su taşımamak için bu konuda hiç yazmayacaktım. Lakin CHP Çayırova eski ilçe başkanı Çetin Hartamacı'nın bugün sosyal medyadan yaptığı bir paylaşımı görünce kendim yorum yapmadan sizlere aktarmak istedim.. İşte Çetin Hartamacı'nın türbanlı eşi Emine Hartamacı ile çektirmiş olduğu fotoğraf karesi eşliğinde paylaştığı mesaj; "Daha gelişmiş,daha huzurlu olmak dururken biri çıkıp türban diyor biri çıkıp başörtüsü diyor.Türkiye'nin böyle bir sorunu yok. Kendimi bildim bileli Cumhuriyet Halk Partiliyim CHP İlçe Başkanlığı yapan biri olarak eşim başörtülü ve başörtüsünün vitrin mankeni olmak için değil inancımız gereği takan yurtsever Türk kadını. Ayrıştırıcı zihniyetten bıktık artık.AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'li kadınlardan ve Türbanlı kadınlardan özür dilemeli."     

KOCAELİ HABERİ CENGİZ YUCAK 2002'de iktidar gelen Ak Partinin bu ülkeye en büyük demokratik kazanımı olarak görülen okullarda TBMM'de ve kamu kurumlarında bile "Türban Takma Serbestisi" maalesef DEVA Partisi Ali Babacan'ın ilk büyük kongresinde muhafazakar taban mesaj niyeti ile "Türban yasakçılarından biz neler çektik neler" babında dile getirmesi, CHP eski milletvekili Fikri sağlar'ın zamanın gerisinde kalmış "türbanlı hakime güvenmem" babındaki sözleri ve en son olarak da Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bunlara cevaben "Oy almak için bazı yerlerde başörtülü birkaç kişiyi adeta vitrin mankeni getirip gibi koymak kimseyi aldatmıyor, geçti o işler. Bugün parlamentoda nice başörtülü bayanlarımız var. Bay Fikri, görmüyor musun bunları? Buralara kadar gelindi, daha çok mesafe alacağız, sen çağın dışında kaldın. Tabii Bay Kemal bir şey söyleyemiyor."  şeklindeki çıkışı ile türban yeniden siyaset gündeminin ilk sıralarına yerleşti..

Evet 20 yıl aradan sonra maalesef şimdi yeniden türban tartışmasının, "benim türbanlım senin türbanlını döver" boyutundayız..

Siyasetin malzeme olarak kullandığı bu değirmene su taşımamak için bu konuda hiç yazmayacaktım. Lakin CHP Çayırova eski ilçe başkanı Çetin Hartamacı'nın bugün sosyal medyadan yaptığı bir paylaşımı görünce kendim yorum yapmadan sizlere aktarmak istedim..

İşte Çetin Hartamacı'nın türbanlı eşi Emine Hartamacı ile çektirmiş olduğu fotoğraf karesi eşliğinde paylaştığı mesaj;
"Daha gelişmiş,daha huzurlu olmak dururken biri çıkıp türban diyor biri çıkıp başörtüsü diyor.Türkiye'nin böyle bir sorunu yok. Kendimi bildim bileli Cumhuriyet Halk Partiliyim CHP İlçe Başkanlığı yapan biri olarak eşim başörtülü ve başörtüsünün vitrin mankeni olmak için değil inancımız gereği takan yurtsever Türk kadını. Ayrıştırıcı zihniyetten bıktık artık.AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'li kadınlardan ve Türbanlı kadınlardan özür dilemeli."
    

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.