Dünya Sağlık Örgütü’nün ‘üçüncü dalga’ endişesi

23.11.2020 - 00:05, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

Dünya Sağlık Örgütü’nün ‘üçüncü dalga’ endişesi

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) özel Covid-19 elçisi, hükümetlerin ikinci dalgaya ‘yetersiz’ tepki vermeye devam etmesi halinde, 2021’in başlarında üçüncü bir dalga olabileceğinden endişelendiğini söyledi. Avrupa’da vaka sayıları kısa bir süre önce tekrar artmaya başladı. Cumartesi günü Almanya ve Fransa’da vakalar 33 bin arttı, İsviçre ve Avusturya’da her gün binlerce vaka görülürken, Türkiye 5 bin 532 yeni hasta bildirdi. DSÖ Covid-19 özel elçisi David Nabarro, diğer Alp ülkelerinin tatil yerlerini kapattığını belirtirken, İsviçre’nin kayak yapmaya izin verdiğini vurguladı. Nabarro, İsviçre’nin ‘çok yüksek düzeyde hastalıklara ve ölümlere’ ulaşabileceğini söyledi. Nabarro, İsviçre basınına verdiği bir demeçte, Avrupa’nın durumuyla ilgili şunları söyledi: “Birinci dalgayı kontrol altına aldıktan sonra yaz aylarında gerekli altyapıyı kuramadılar. Şimdi ikinci bir dalgaya sahibiz. Gerekli altyapıyı oluşturmazlarsa, gelecek yılın başlarında üçüncü bir dalgaya sahip olacağız.” Asya, Avrupa’dan başarılı Nabarro, Güney Kore gibi vaka sayılarının artık nispeten düşük olduğu Asya ülkelerinin hastalığa olan tepkisine şu ifadelerle övgüde bulundu: “İnsanlar odaklanmış durumda, virüsü zora düşüren davranışlar sergiliyorlar. Mesafelerini koruyorlar, maske takıyorlar, hasta olduklarında izole oluyorlar, ellerini ve yüzeylerini yıkıyorlar. Risk gruplarını koruyorlar.” DSÖ elçisi, Asya’nın kısıtlamaları vaktinden önce gevşetmediğini de ayrıca belirtti ve şunları söyledi: “Vaka sayıları düşene ve öyle kalana kadar beklemelisiniz. Avrupa’nın tepkisi eksikti.”

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) özel Covid-19 elçisi, hükümetlerin ikinci dalgaya ‘yetersiz’ tepki vermeye devam etmesi halinde, 2021’in başlarında üçüncü bir dalga olabileceğinden endişelendiğini söyledi.

Avrupa’da vaka sayıları kısa bir süre önce tekrar artmaya başladı. Cumartesi günü Almanya ve Fransa’da vakalar 33 bin arttı, İsviçre ve Avusturya’da her gün binlerce vaka görülürken, Türkiye 5 bin 532 yeni hasta bildirdi.

DSÖ Covid-19 özel elçisi David Nabarro, diğer Alp ülkelerinin tatil yerlerini kapattığını belirtirken, İsviçre’nin kayak yapmaya izin verdiğini vurguladı. Nabarro, İsviçre’nin ‘çok yüksek düzeyde hastalıklara ve ölümlere’ ulaşabileceğini söyledi.

Nabarro, İsviçre basınına verdiği bir demeçte, Avrupa’nın durumuyla ilgili şunları söyledi: “Birinci dalgayı kontrol altına aldıktan sonra yaz aylarında gerekli altyapıyı kuramadılar. Şimdi ikinci bir dalgaya sahibiz. Gerekli altyapıyı oluşturmazlarsa, gelecek yılın başlarında üçüncü bir dalgaya sahip olacağız.”

Asya, Avrupa’dan başarılı
Nabarro, Güney Kore gibi vaka sayılarının artık nispeten düşük olduğu Asya ülkelerinin hastalığa olan tepkisine şu ifadelerle övgüde bulundu: “İnsanlar odaklanmış durumda, virüsü zora düşüren davranışlar sergiliyorlar. Mesafelerini koruyorlar, maske takıyorlar, hasta olduklarında izole oluyorlar, ellerini ve yüzeylerini yıkıyorlar. Risk gruplarını koruyorlar.”

DSÖ elçisi, Asya’nın kısıtlamaları vaktinden önce gevşetmediğini de ayrıca belirtti ve şunları söyledi: “Vaka sayıları düşene ve öyle kalana kadar beklemelisiniz. Avrupa’nın tepkisi eksikti.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.