KILIÇDAROĞLU ''CHP'DE Kİ HARAM MAKAM ARAÇLARI'' İDDİASINDAN GERİ ADIM ATTI

Siyaset 28.05.2026 - 05:45, Güncelleme: 28.05.2026 - 20:55
 

KILIÇDAROĞLU ''CHP'DE Kİ HARAM MAKAM ARAÇLARI'' İDDİASINDAN GERİ ADIM ATTI

KOCAELİ HABERİ
CHP Genel Merkezi önünde “haram para ile alınmıştır” yazısıyla sergilenen iki makam aracıyla ilgili Kılıçdaroğlu cephesinden yeni açıklama geldi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun basın danışmanı Atakan Sönmez, araçların Aziz İhsan Aktaş ya da Özkan Yalım ile doğrudan bir ilişkisi bulunmadığını belirterek, iki aracın CHP envanterinden “sembolik” olarak seçildiğini söyledi. CHP Genel Merkezi önünde “haram para ile alınmıştır” yazısıyla sergilenen iki makam aracı üzerinden başlayan tartışmada Kılıçdaroğlu cephesinden dikkat çeken bir açıklama geldi. Sözcü'ye konuşan Kemal Kılıçdaroğlu’nun basın danışmanı Atakan Sönmez, araçların Aziz İhsan Aktaş ya da CHP’den ihraç edilen Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım ile doğrudan bir ilişkisi bulunmadığını açıkladı. “ARAÇLAR RASTGELE SEÇİLDİ” Sönmez, iki araca ilişkin iddiaların doğrudan bu araçlarla bağlantılı olmadığını belirterek, araçların CHP envanterinden sembolik olarak seçildiğini söyledi. Sönmez, “Araçların Aziz İhsan Aktaş ya da Özkan Yalım ile doğrudan bir ilişkisi bulunmuyor. Her iki isme yönelik iddialar ve soruşturmalar nedeniyle CHP envanterinden rastgele seçilen iki araç ‘sembolik’ olarak CHP Genel Merkezi önünde teşhir edildi” dedi. “HİÇBİR ŞAİBE YOKSA CHP’NİN ÖZ MALIDIR” Atakan Sönmez, Kemal Kılıçdaroğlu ve yönetimi tarafından hem söz konusu iddialar hem de CHP üzerine kayıtlı araçlar hakkında gerekli soruşturmanın yapılacağını belirtti. Sönmez, “Hiçbir şaibe yoksa bu CHP’nin öz malıdır, otoparkında durur. Biz burada riski göstermek için sergilemeyi yaptık” ifadelerini kullandı. KARABAT ARAÇLARIN PARTİ PARASIYLA ALINDIĞINI AÇIKLAMIŞTI CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, daha önce yaptığı açıklamada Genel Merkez önünde sergilenen iki aracın da CHP’nin kendi parasıyla satın alındığını belirtmişti. Karabat, araçlardan birinin 2022 yılında Kılıçdaroğlu döneminde alındığını ve bizzat Kılıçdaroğlu tarafından makam aracı olarak kullanıldığını söylemişti. Diğer aracın da bu yıl CHP tarafından bedeli ödenerek satın alındığını ifade etmişti.
KOCAELİ HABERİ

CHP Genel Merkezi önünde “haram para ile alınmıştır” yazısıyla sergilenen iki makam aracıyla ilgili Kılıçdaroğlu cephesinden yeni açıklama geldi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun basın danışmanı Atakan Sönmez, araçların Aziz İhsan Aktaş ya da Özkan Yalım ile doğrudan bir ilişkisi bulunmadığını belirterek, iki aracın CHP envanterinden “sembolik” olarak seçildiğini söyledi.

CHP Genel Merkezi önünde “haram para ile alınmıştır” yazısıyla sergilenen iki makam aracı üzerinden başlayan tartışmada Kılıçdaroğlu cephesinden dikkat çeken bir açıklama geldi.

Sözcü'ye konuşan Kemal Kılıçdaroğlu’nun basın danışmanı Atakan Sönmez, araçların Aziz İhsan Aktaş ya da CHP’den ihraç edilen Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım ile doğrudan bir ilişkisi bulunmadığını açıkladı.

“ARAÇLAR RASTGELE SEÇİLDİ”
Sönmez, iki araca ilişkin iddiaların doğrudan bu araçlarla bağlantılı olmadığını belirterek, araçların CHP envanterinden sembolik olarak seçildiğini söyledi. Sönmez, “Araçların Aziz İhsan Aktaş ya da Özkan Yalım ile doğrudan bir ilişkisi bulunmuyor. Her iki isme yönelik iddialar ve soruşturmalar nedeniyle CHP envanterinden rastgele seçilen iki araç ‘sembolik’ olarak CHP Genel Merkezi önünde teşhir edildi” dedi.

“HİÇBİR ŞAİBE YOKSA CHP’NİN ÖZ MALIDIR”
Atakan Sönmez, Kemal Kılıçdaroğlu ve yönetimi tarafından hem söz konusu iddialar hem de CHP üzerine kayıtlı araçlar hakkında gerekli soruşturmanın yapılacağını belirtti. Sönmez, “Hiçbir şaibe yoksa bu CHP’nin öz malıdır, otoparkında durur. Biz burada riski göstermek için sergilemeyi yaptık” ifadelerini kullandı.

KARABAT ARAÇLARIN PARTİ PARASIYLA ALINDIĞINI AÇIKLAMIŞTI
CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, daha önce yaptığı açıklamada Genel Merkez önünde sergilenen iki aracın da CHP’nin kendi parasıyla satın alındığını belirtmişti.

Karabat, araçlardan birinin 2022 yılında Kılıçdaroğlu döneminde alındığını ve bizzat Kılıçdaroğlu tarafından makam aracı olarak kullanıldığını söylemişti. Diğer aracın da bu yıl CHP tarafından bedeli ödenerek satın alındığını ifade etmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.