GEBZE'DE VAKA SAYISI ÇOK ARTTI; DR. KADIOĞLU UYARDI

03.11.2020 - 16:48, Güncelleme: 31.07.2021 - 11:26
 

GEBZE'DE VAKA SAYISI ÇOK ARTTI; DR. KADIOĞLU UYARDI

KOCAELİ HABERİ CENGİZ YUCAK Koronavirüsün yayılma oranının Kocaeli genelinde yüzde 63'lere tırmanmasına ve Gebze'de de günlük vaka sayısının 300'den 400'e yükselmesine dikkat çeken Gebze İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu, Kocaelihaberi.com'a yaptığı özel açıklamada "Lütfen herkes olayın ciddiyetinin farkında ve dikkatli olsun" dedi.. Koronavirüsün artık insanlara çok kolay bulaşabildiğinin altını çizen Dr. İlhan Kadıoğlu "Öncesinde virüsün karşısındaki insana bulaşabilmesi için en az 15 dakikalık bir karşılıklı temas süresi gerekiyordu. Şimdi bu sürenin 5 dakikaya kadar düştüğü tespit edildi. Bundan dolayıdır ki temaslı ortamalardan kaçınmak, kalabalıklardan uzak durmak gerekiyor. Biz dışarıya çıkma zorunluluğu olmayan herkese kendilerini evde izole etmelerini tavsiye ediyoruz. Masske, sosyal mesafe ve temizlik kurallaarına harfiyen uyulmalı. Hele hele mümkünse çift maske kullanılmasını öneririm. Gebze'de durum çok ciddi ve lütfen ama lütfen bunun farkında olarak  hem kendinizi koruyun hem de karşınızdakini koruyun." dedi..

KOCAELİ HABERİ CENGİZ YUCAK Koronavirüsün yayılma oranının Kocaeli genelinde yüzde 63'lere tırmanmasına ve Gebze'de de günlük vaka sayısının 300'den 400'e yükselmesine dikkat çeken Gebze İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu, Kocaelihaberi.com'a yaptığı özel açıklamada "Lütfen herkes olayın ciddiyetinin farkında ve dikkatli olsun" dedi..

Koronavirüsün artık insanlara çok kolay bulaşabildiğinin altını çizen Dr. İlhan Kadıoğlu "Öncesinde virüsün karşısındaki insana bulaşabilmesi için en az 15 dakikalık bir karşılıklı temas süresi gerekiyordu. Şimdi bu sürenin 5 dakikaya kadar düştüğü tespit edildi. Bundan dolayıdır ki temaslı ortamalardan kaçınmak, kalabalıklardan uzak durmak gerekiyor. Biz dışarıya çıkma zorunluluğu olmayan herkese kendilerini evde izole etmelerini tavsiye ediyoruz. Masske, sosyal mesafe ve temizlik kurallaarına harfiyen uyulmalı. Hele hele mümkünse çift maske kullanılmasını öneririm. Gebze'de durum çok ciddi ve lütfen ama lütfen bunun farkında olarak  hem kendinizi koruyun hem de karşınızdakini koruyun." dedi..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.