GEBZE ZABITASI ONLARA GÖZ AÇTIRMADI

İlçeler 19.04.2024 - 15:16, Güncelleme: 19.04.2024 - 15:16
 

GEBZE ZABITASI ONLARA GÖZ AÇTIRMADI

KOCAELİ HABERİ
Gebze Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü ekipleri ile koordineli olarak küçük yaştaki çocuklarını da kullanarak vatandaşların duygularını istismar eden dilencilere yönelik çalışma başlattı. Ekipler tarafından, ilçe merkezi başta olmak üzere cami önleri, araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu cadde ve sokaklarda aileleri tarafından dilendirilen, su ve mendil satma, araç camı silme gibi işlerde şekilde çalıştırıldıkları tespit edilen küçük yaştaki çocuklar ailelerine teslim edilerek tekrarı olması halinde veli ya da vasilerine cezai işlem uygulanacağı hususunda gerekli uyarılar yapıldı.  Ayrıca vatandaşların iyi niyetini suistimal ettiği tespit edilen dilencilere 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 33. maddesi gereğince cezai işlem uygulanarak üzerlerinden çıkan paralar tutanakla birlikte mülkiyeti kamuya geçirildi. Vatandaşların karşılaştıkları olumsuzlukları 0262 642 04 30 ve Alo 153 Zabıta ekiplerine bildirmeleri çağrısında bulunuldu.  
KOCAELİ HABERİ

Gebze Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü ekipleri ile koordineli olarak küçük yaştaki çocuklarını da kullanarak vatandaşların duygularını istismar eden dilencilere yönelik çalışma başlattı.

Ekipler tarafından, ilçe merkezi başta olmak üzere cami önleri, araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu cadde ve sokaklarda aileleri tarafından dilendirilen, su ve mendil satma, araç camı silme gibi işlerde şekilde çalıştırıldıkları tespit edilen küçük yaştaki çocuklar ailelerine teslim edilerek tekrarı olması halinde veli ya da vasilerine cezai işlem uygulanacağı hususunda gerekli uyarılar yapıldı.  Ayrıca vatandaşların iyi niyetini suistimal ettiği tespit edilen dilencilere 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 33. maddesi gereğince cezai işlem uygulanarak üzerlerinden çıkan paralar tutanakla birlikte mülkiyeti kamuya geçirildi. Vatandaşların karşılaştıkları olumsuzlukları 0262 642 04 30 ve Alo 153 Zabıta ekiplerine bildirmeleri çağrısında bulunuldu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Ahmet
(19.04.2024 17:51 - #1235)
İhtiyacı olanla ihtiyacı olmayanı devletin ayırması lazım.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.