AK PARTİ GENEL MERKEZİNDE BELEDİYE BAŞKANLARININ ANKET SIKINTISI

Siyaset 17.10.2023 - 13:11, Güncelleme: 17.10.2023 - 13:11
 

AK PARTİ GENEL MERKEZİNDE BELEDİYE BAŞKANLARININ ANKET SIKINTISI

KOCAELİ HABERİ - Siyaset Kulisi
2024 Yerel seçimleri öncesinde Ak Parti İl Teşkilatları tarafından, mevcut il ve ilçe belediye başkanlarının performansları ve beğenilirliklerinin tespitine yönelik yaptırtılan kamuoyu anketleri, Ak Parti Genel Merkezinde Yerel Yönetimler Başkanlığı ve Teşkilat Başkanlığı birimlerine ulaştırılmaya devam ediyor.. Ak Parti İl Teşkilatlarından gelen anketlerin çok büyük bir bölümünde mevcut belediye başkanlarının yüzde 55 ve hatta yüzde60- 65 oranlarında başarılı çıkmış olmaları karşısında hayretlere düşen Teşkilat Birim yöneticileri, birbirlerine “Yahu bizim bu belediyelerimiz madem bu kadar başarılı ve yüzde 55-60 oy alacak düzeyde idilerse, peki 14 Mayıs seçimlerinde niçin bizim Ak Parti oyları yüzde 35’de kaldı? Reis iki adaylı seçimde bile anca yüzde 52 ile ikinci turda başkan seçilebildi. Bunlar hem çok adaylı bir seçimde hem de tek seferde nasıl yüzde 60 ile kazanabileceklerini anketlere yansıtmışlar” diye sorarak şaşkınlıklarını dile getirmişler.. Ve netice olarak; sonuç rakamlarından huylandıkları bu anketlerin, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın bizzat kendisinin ayrıca yaptırttığı özel anketlerdeki sonuçlar ile örtüşmeyebileceği endişesi ile makama sunulmasında biraz beis ve sıkıntı görmüşler.    
KOCAELİ HABERİ - Siyaset Kulisi

2024 Yerel seçimleri öncesinde Ak Parti İl Teşkilatları tarafından, mevcut il ve ilçe belediye başkanlarının performansları ve beğenilirliklerinin tespitine yönelik yaptırtılan kamuoyu anketleri, Ak Parti Genel Merkezinde Yerel Yönetimler Başkanlığı ve Teşkilat Başkanlığı birimlerine ulaştırılmaya devam ediyor..

Ak Parti İl Teşkilatlarından gelen anketlerin çok büyük bir bölümünde mevcut belediye başkanlarının yüzde 55 ve hatta yüzde60- 65 oranlarında başarılı çıkmış olmaları karşısında hayretlere düşen Teşkilat Birim yöneticileri, birbirlerine “Yahu bizim bu belediyelerimiz madem bu kadar başarılı ve yüzde 55-60 oy alacak düzeyde idilerse, peki 14 Mayıs seçimlerinde niçin bizim Ak Parti oyları yüzde 35’de kaldı? Reis iki adaylı seçimde bile anca yüzde 52 ile ikinci turda başkan seçilebildi. Bunlar hem çok adaylı bir seçimde hem de tek seferde nasıl yüzde 60 ile kazanabileceklerini anketlere yansıtmışlar” diye sorarak şaşkınlıklarını dile getirmişler..

Ve netice olarak; sonuç rakamlarından huylandıkları bu anketlerin, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın bizzat kendisinin ayrıca yaptırttığı özel anketlerdeki sonuçlar ile örtüşmeyebileceği endişesi ile makama sunulmasında biraz beis ve sıkıntı görmüşler.    

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kocaelihaberi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.